Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Smiley a devenit ambasador UNICEF - VIDEO

Smiley a acceptat cu mare entuziasm titlul de ambasador al bunăvoinţei pentru UNICEF. Artistul crede în schimbarea unei societăți în mai bine, dar este conștient că acest lucru nu se poate realiza în scurt timp. Prin implicarea sa în campania "Să punem capăt violenței", Smiley speră să fie o voce pentru tinerii care au nevoie de ajutor.

Publicat

pe

Smiley la un concert UNICEF în decembrie 2012
Smiley la un concert UNICEF în decembrie 2012 │ FOTO: www.facebook.com

Smiley, pe numele său real Andrei Tiberiu Maria, dorește să-și aducă aportul în schimbarea lucrurilor din jurul său, invitația celor de la UNICEF fiind o adevărată onoare și bucurie pentru el. Artistul a devenit ambasador al bunăvoinței pentru Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite, iar la finalul articolului puteți urmări primul spot publicitar ce susține campania "Să spunem #STOPviolenței împotriva copiiilor".

M-am simțit realmente onorat în momentul în care UNICEF mi-a propus să devin ambasador. Mi se pare o funcție cu o deosebită responsabilitate și, în același timp, mă flatează treaba asta. E drept că eu consider că mi se potrivește foarte bine tocmai pentru că iubesc foarte mult copiii și îmi place să interacționez cu ei ori de câte ori am ocazia. Prima acțiune la care participă Smiley este campania "Să punem capăt violenței", care se va desfășura în perioada noiembrie - februarie, a declarat Smiley, citat de Mediafax.

Campania este una de conștientizare, informare și stopare a violenței împotriva copiilor. Scopul este de a explica tipurile de violență existente și de a reduce fenomenul în rândul românilor. Campania se va desfășura pe o perioadă de trei ani, acțiunile din noiembrie 2013 - februarie 2014 fiind doar prima fază a acestui proiect. Potrivit reprezentanților UNICEF, numai anul trecut au fost înregistrate aproximativ 11.000 de cazuri de copiii bătuți atât de dur încât a fost nevoie de intervenția poliției sau a unui asistent social.

Smiley va participa la cât mai multe acțiuni pentru mediatizarea campaniei. Folosindu-se de faptul că este o persoană publică, artistul va fi vocea care aduce în atenția publică mesajele copiilor care au nevoie de sprijin, astfel încât drepturile lor să fie respectate și să aibă șansa la o viață mai bună. Smiley a declarat că își dorește să aducă o schimbare în mentalitatea oamenilor. În același timp, este conștient că procesul este unul de durată, iar rezultatele nu pot apărea brusc.

În România, UNICEF lucrează împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorități locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naționali și internaționali și cu mass-media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educație timpurie de calitate şi la școală, pentru protejarea adolescenților și monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecție socială și pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor. În afară de Smiley, au mai mai primit titlul de ambasadori naționali Andreea Marin și Gheorghe HagiUNICEF este susținut financiar integral prin contribuțiile voluntare ale persoanelor fizice, corporațiilor, fundațiilor şi ale guvernelor.

Mesajul lui Smiley: Să spunem #STOPviolentei impotriva copiiilor

Comentează

Trending