Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

România s-a înscris la Eurovision 2014

România s-a încris pe ultima sută de metri la Eurovision 2014. Evenimentul se va defășura la Copenhaga, în Danemarca.

Publicat

pe

Eurovision 2014 va avea loc în Copenhaga, Danemarca
Eurovision 2014 va avea loc în Copenhaga, Danemarca

Prezența României la Eurovision 2014 a stat sub semnul întrebării până în ultima secundă, din cauza fondurilor necesare pentru participarea la concurs. Dan Manoliu a confirmat pentru paginademedia.ro că TVR a înscris România în competiție și că pe 13 decembrie se va discuta bugetul în Consiliul de Administrație.

Înscrierea la Eurovision se ridică la 130.000 de euro, la această taxă de participare adăugându-se costurile organizării Selecției Naționale și a deplasării în Danemarca. Anul trecut, bugetul țării noastre a fost de aproximativ 200.000 de euro.

Recent, Eurovision a anunțat schimbări de regulament. Acestea vin pe fondul unor acuzații de luare de mită și vor să aducă o transparență și mai mare competiției. Pentru mai multe detalii despre acest subiect puteți consulta un articol anterior.

Finala Eurovision 2014 va avea loc pe data de 10 mai la Copenhaga, în Danemarca. Semifinalele concursului se vor desfășura pe 6 mai, respectiv 8 mai, la arena B&W Hallerne. Sloganul celei de-a 59-a ediții a competiției este "Join Us". Țările ce vor fi reprezentate în cadrul competiției de anul viitor vor fi anunțate la începutul lunii ianuarie.

Finala Eurovision 2013 a avut loc în Malmö, Suedia, şi a fost câştigată de Emmelie de Forest cu piesa "Only Teardrops". Pe următoarele două poziţii s-au clasat Azerbaidjan şi Ucraina. Cezar Ouatu, reprezentantul României, a participat cu piesa "It’s My Life" şi a ocupat poziția a 13-a. Pentru mai multe detalii despre finala Eurovision 2013 puteți citi un articol anterior.

Trending