Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Prince a lansat un nou single, "Da Bourgeoisie" - AUDIO

Prince, unul dintre cei mai nonconformiști artiști, a lansat un nou single intitulat "Da Bourgeoisie". Melodia este inclusă pe albumul "Plectrum Electrum" programat spre lansare la sfârșitul acestui an.

Publicat

pe

Prince
Prince │ FOTO: www.prince.org

A trecut o lună de la ultima lansare Prince, dar artistul a revenit cu un nou single intitulat "Da Bourgeoisie". Este drept titlul melodiei nu se aplică în cazul lui Prince, burghezia fiind considerată clasa de mijloc a societății, însă vă invităm să ascultați această piesa plină de pasaje funk-soul pe InfoMusic.

"Da Bourgeoisie", care se pare că este varianta demo, va fi inclusă pe albumul "Plectrum Electrum", programat spre lansare în scurt timp prin intermediul casei de discuri Kobalt Music Group. Ca și precedentele single-uri, "FixUrLifeUp", "Ain't Gonna Miss U When Ur Gone", "Extraloveable Reloaded", "Groovy Potential" sau "Breakfast Can Wait" noua piesă va putea fi descărcată de pe site-ul 3rdeyegirl.com contra unei sume de bani.

"Plectrum Electrum" este înregistrat alături de trupa 3rd Eye Girl, formată din baterista Hannah Ford, chitarista Donna Grantis şi basista Ida Nielsen.

Prince - "Da Bourgeoisie"

Până în prezent, Prince are 90 de single-uri de succes, lansate atât sub numele său, dar și sub alte pseudonime. Încă de la începutul carierei sale, artistul a compus foarte mult, inclusiv pentru alți cântăreți, și a vândut peste 80 de milioane de discuri la nivel mondial și a câștigat șapte premii Grammy, Globul de Aur și Academy Award. În 2004 Prince a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame iar celebra revista Rolling Stone l-a clasat pe locul 27 în topul 100 Greatest Artists of All Time (cel mai bun artist din toate timpurile). Pe 19 mai 2013, în Las Vegas, în cadrul evenimentului Billboard Music Awards 2013, Prince, care a împlinit anul acesta 55 de ani, a fost premiat pentru întreaga carieră.

Muzică nouă

Ascultă o variantă rară a piesei "United States Of Division", în interpretarea lui Prince

Lansarea pe scară largă a piesei "United States of Division" a fost realizată de Sony Music Entertainment. Este pentru prima dată când melodia a devenit disponibilă pe platformele de streaming. Mai multe detalii și audio în articol.

Publicat

pe

Prince - United States Of Division
Prince - United States Of Division │ FOTO: captură YouTube / Prince

Un cântec rar al lui Prince a primit în sfârșit o lansare globală. Intitulat "United States Of Division", el a sosit inițial pe 4 iulie 2004 ca partea B a single-ului "Cinnamon Girl" și a fost disponibil doar în câteva ediții fizice din Marea Britanie și Europa. Acum, pentru prima dată, se găsește pe toate platformele de streaming.

Din punct de vedere liric, așa cum sugerează și titlul, "United States Of Division" este un cântec politic care îi îndeamnă pe oameni să nu mai lupte, să lase armele jos și să se unească, să facă muzică și dragoste. În strânsă legătură cu emoțiile transmise de "Cinnamon Girl", care deplânge pierderea de vieți omenești și ascensiunea rasismului ca urmare a atacului din 11 septembrie, "United States Of Division" ridică întrebări care nu reușesc încă să primească un răspuns: "De ce ne grăbim să declarăm război" și "Pentru ce luptăm?".

Cea de-a 20-a aniversare a albumul "Musicology", cel de-al 28-lea din cariera lui Prince, va fi sărbătorită pe 20 aprilie, iar lansarea piesei "United States of Division" sosește în cinstea acestei ocazii. În plus, albumul în sine este disponibil pe CD și vinil împreună cu o linie specială de produse de merch, toate disponibile pe site-ul oficial Prince.

Între timp, regretatul artist va fi subiectul unor adaptări cinematografice, printre care un film produs de Ryan Coogler (Black Panther), pe baza unui scenariu scris de Bryan Edward Hill (Titans, Ash vs. Evil Dead) și o producție teatrală inspirată de filmul "Purple Rain".

AUDIO: Prince - United States Of Division

Citește în continuare

Trending