Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour
INFO CONCERT:
Lenny Kravitz
INFO CONCERT:
Retro Music Festival 2019
INFO CONCERT:
Chris Botti
INFO CONCERT:
Michael Bolton
INFO CONCERT:
Ed Sheeran

Lake Of Tears lansează DVD-ul "By The Black Sea"

Lake Of Tears lansează primul DVD din carieră intitulat "By The Black Sea". Materiaul a fost filmat la Arenele Romane din București când trupa a susținut un concert în cadrul festivalului Metalhead Meeting pe 21 septembrie 2013.

Lake of Tears la Metalhead Meeteing 2013

Lake Of Tears se ține de cuvânt și va lansa primul album live din carieră. Discul a fost înregistrat cu ocazia concertului susținut la festival Metalhead Meeting din data de 21 septembrie 2013 de la Arenele Romane din București unde au mai concertat formațiile Hypocrisy, HateSphere, Bucovina, Taine și L.O.S.T..

Intitulat "By The Black Sea", materialul este disponibil în format audio și DVD începând din data de 10 ianuarie 2014 prin intermediul casei de discuri Nuclear Blast. Trupa a interpretat 16 melodii iar pe DVD fanii vor găsi ca bonus un interviu cu Lake Of Tears, filmari "making-of" și ultimele două videoclipuri lansate de suedezi, "Illwill" și "House Of The Setting Sun". Materialul video a fost filmat de Costin Chioreanu (Twilight13Media) și Marius Costache (Next Dog Studio) ajutați de Valeriu Cătălineanu, Gina Săndulescu și Răzvan Răduță.

"By The Black Sea" poate fi precomandat de pe site-ul nuclearblast.de la prețul de 16.99 euro.

Lake of Tears a fost înființată la începutul anilor 1990 de către Daniel Brennare, Jonas Eriksson, Mikael Larsson și Johan Oudhuis. Primul lor album, intitulat "Greater Art", a fost lansat în 1994 și abordeaza un stil doom metal, care ulterior a evoluat considerabil, pentru a ajunge să includă influențe de rock psihedelic, progressive metal și chiar death metal.

Adevarata consacrare a trupei a venit cu albumul "Headstones" lansat în 1995. Discul abordeaza un stil mai melodic și melancolic iar versurile trec și ele prin schimbări importante, oglindind preocuparea lui Brennare pentru motive fantasy care se vor regasi și pe viitoarele albume. Cel mai popular album al celor de la Lake of Tears este însă "A Crimson Cosmos", album care dovedește progresul formației. Muzica este o îmbinare de hipnotic și melodic iar versurile continua tema precedentului disc. Dupa apariția acestui album, chitaristul Jonas Eriksson este înlocuit de Ulrik Lindblom, care în 1999 părăsește la rândul lui trupa, locul sau fiind luat de Magnus Sahlgren. Seria albumelor de succes a continuat cu "Forever Autumn" (1999) sau "Black Brick Road" (2004), "Moons and Mushrooms" (2007) și "Illwill" (2011).

Citește mai multe despre Lake Of Tears
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Moonlight Breakfast - "My Baby", videoclip nou cu mesaj motivațional

Moonlight Breakfast a noului videoclipul noului single "My Baby". Piesa vorbește despre puterea de a continua chiar dacă lucrurile nu...

Închide