Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Kempes a anunțat că părăsește Rezident EX și pornește o trupă proprie

Ovidiu Ioncu Kempes anunța la începutul lui noiembrie intenția de a porni o trupă solo, a cărei activitate să se deruleze în paralel cu cea a formației Rezident EX. Solistul a anunțat de curând că se va despărți de colegii săi din super grup și se va axa doar pe proiectul KEMPES, în care a cooptat membrii din Gothic.

Publicat

pe

Ovidiu Ioncu Kempes în concert Rezident EX la Rock The City pe 27 iulie 2013

Ovidiu Ioncu Kempes oferise mai multe detalii despre formația sa solo în cadrul interviului cu Lenți Chiriac de la "Istoria rock-ului" din 10 noiembrie, însă planurile sale includeau continuarea în paralel a activității din Rezident EX. Lucrurile au luat o curbură nedorită, iar sâmbătă seara, pe 23 noiembrie 2013, solistul a anunțat despărțirea. Anunțul venea chiar de ziua colegului său, Tavi Iepan.

Incepand din acest moment colaborarea mea cu formatia Rezident ex se incheie. Sufletul si inima mea vor merge mai departe alaturi de formatia KEMPES. Multumesc tuturor celor care au fost si sunt alaturi de mine.

Kempes a deconspirat și o primă melodie înregistrată cu noua formație - Regăsire, ce poate fi ascultată mai jos. Cântărețul a anunțat că va reînregistra și alte 5 piese, înainte să plece din țară pe 1 decembrie. El are în plan să revină la începutul lui ianuarie, pentru a începe promovarea primului concert. Trupa KEMEPS va debuta pe 27 februarie 2013 în Silver Church, când va fi prezentată oficial componența trupei. Aceasta reunește patru membri din Gothic, trupa de metal din Petroșani, care a câștigat în 2011 W:O:A Metal Battle România. Nu există clăpar în formulă, partea aceasta urmând să fie acoperită electronic.

  • Alin Petruț - chitară (Gothic)
  • Alin Moise - chitară (Gothic)
  • Alex Gomez - baterie (Casa Presei, Gothic)
  • Talpai Csaba - Bas (Gothic)

Ideea unei formații proprii i-a venit în urmă cu câteva luni, dar nu găsise nici formula dorită, nici vreo piesă adecvată. Piesa "Regăsire", înregistrată la începutul lui noiembrie, a fost făcută alături de Alin Petruț. Celelalte 5 au fost scrise împreună cu chitaristul Alin Moise. Chiar dacă trupa Gothic are un alt stil, KEMPES va continua pe heavy metal. Textele pieselor au fost scrise de Ștefan Dandu, un prieten de-al lui Kempes care stă lângă Timișoara. Ovidiu i-a dat demo-ul melodiei și l-a rugat să scrie niște versuri despre motivul plecării din România și stările lui sufletești la plecare și la revenire.

Emblema noii trupe KEMPES

Emblema noii trupe KEMPES

Succesul concertului de la Silver Church va influența viitorul noului proiect. Kempes va rămâne în țară pe parcusul anului viitor, având în plan restabilirea în România. Înregistrările pieselor au fost făcute într-o sală de repetiții din fabrica Flaro. Primul album KEMPES va avea 8 piese (din care 6 sunt gata) și va ieși pe piață în toamna 2014.

Ascultă prima compoziție KEMPES - Regăsire

Vali Potra, Rezident EX:
Rugăm fanii să mai aibă puțină răbdare până se clarifică situația

Din partea trupei Rezident EX a venit un mesaj online prin vocea bateristului Vali Potra. Potrivit acestuia, niciun membru Rezident EX nu a fost informat de Kempes cu privire la plecarea din trupă. Prin urmare, sperăm ca situația actuală să se poată schimba în urma unor discuții interne.

Am aflat prin intermediul rețelelor de socializare că Ovidiu Ioncu-Kempes a părăsit trupa Rezident Ex. El nu a luat legătura cu nici unul dintre membrii trupei pentru a comunica această hotărâre, așa că rugăm fanii să mai aibă puțină răbdare până se clarifică situația. Indiferent însă ce se va întâmpla trupa Rezident Ex merge înainte.  Vali Potra

La rândul său, Tavi Iepan ne-a spus că urmează să discute cu Kempes despre demersul său neașteptat.

In privinta anuntului facut de “Kempes” pot sa va spun doar ca-mi vine greu sa cred ca este adevarat in forma asta Este ca si cum ai pleca in lume cu secretara si ai trimite sotiei un sms ca vrei sa-ti refaci viata si copii sa-i dea sa studieze la medicina cind vor fi mari Am sa vorbesc cu Ovidiu si ceilalti din band si cand stim mai exact cum stau lucrurile veti afla.

Pana atunci va multumesc pentru intelegere. Tavi Iepan

Vom reveni cu detalii pe măsură ce noi informații vor fi comunicate de către KEMPES și Rezident EX.

Comentează

Trending