Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

John Newman. Ambițios, tânăr, visător, nu-i pasă de faimă - VIDEO

Dacă nu ați văzut încă anunțul dat de Official Charts Company, vă spunem noi că John Newman are deja un album de debut clasat pe primul loc în topurile din UK. Drept rezultat al faptului că este ambițios și visător, Newman, cu al său șarm a la Elvis, a reușit să câștige inimile ascultătorilor, fără a-și dori vreodată să ajungă faimos.

Publicat

pe

John Newman
John Newman │ FOTO: metro.co.uk

John Newman, la doar 23 de ani, are deja un album și un single pe primul loc în topurile din UK. Discul "Tribute" și hitul "Love Me Again" i-au adus tânărului artist satisfacția muncii, în spatele acestor reușite ascunzându-se un spirit creativ, energic și perfecționist. A crescut cu muzica celor de la Motown și Northern Soul, trupele preferate ale mamei sale. La chitară a început să cânte de la vârsta de 14 ani, copilăria petrecându-și-o într-un mic orășel din nordul Londrei, Yorkshire Dales. Inițial nu și-a dorit o carieră în muzică, chiar și după primul contact cu chitara visându-se mai curând compozitor ori DJ, și nicidecum star pop.

"Mi-am dorit să fiu mecanic și după aceea mi-am dorit să fac muzică, să compun sau să fiu producător. Nu-mi doresc să fiu un star pop, vreau să fiu mai curând un artist. Nu-mi pasă de faimă, vreau doar să am șansa de a compune muzică și a mă bucura de asta", a mărturisit John Newman pentru virginmedia.com.

Primul single care s-a bucurat de succes a fost o colaborare cu cei de la Rudimental, pentru piesa "Feel the Love". Melodia a devenit hit în scurtă vreme, urcând în iunie 2012 pe primul loc în  UK Singles Chart. Mai târziu, piesa a fost preluată și folosită ca soundtrack pentru jocul video Need for Speed: Most Wanted și pentru promo-ul  MTV Latin America The Pauly D Project.

După semnarea contractului cu Island Records, John Newman a preluat controlul asupra muzicii sale, compunând piesa "Love Me Again", ce urma să devină hit în UK și să urce în Top 10 în țări precum Australia, Austria, Belgia, Danemarca, Germania, Irlanda, Norvegia.

John Newman - "Love Me Again"

Nu poți ști când ai în mâini un hit, până nu ajunge în topuri, crede John Newman, însă poți intui când ai compus ceva cu potențial.

"Aveam în minte o idee despre linia melodică și mi se părea că sună cool înainte de a intra în studio. În ce privește gândul că ar putea deveni hit, a fost oarecum similar situației cu piesa "Feel the Love". Am avut o oarecare stare de bine în studio și după m-am dus acasă și le-am spus mamei și prietenilor că am compus ceva care sună bine. Dar nu te gândești niciodată <<Mamă, cred că am compus un hit senzațional>>. Nicio piesă nu e hit până nu devine hit." - John Newman pentru Magazine.topman.com.

I s-a dus vestea la Island Records pentru stilul său de a se implica în absolut orice ține de producție muzicală și imagine. De la compoziție, mixaj, coproducție, până la artwork, videoclipuri, vestimentație, lumini, design, regie, totul intră în opinia sa în atribuțiile lui. John Newman nu știe să facă lucrurile decât în felul său, iar pentru asta este dispus să investească oricât timp și energie ar fi nevoie.

"Sunt extrem de atent la detalii și specific în ceea ce produc. Nu știu cum reușesc oamenii să urmeze trenduri în modă, cred că e extrem de obositor să urmărești constant ce fac alții, la fel ca o turmă de oi. Ceea ce încerc să fac este cumva clasic, în materie de look, sound și felul în care lucrez. Pentru că dacă o nimerești, s-ar putea să ai norocul să devină ceva nemuritor."

Albumul de debut "Tribute" este denumit astfel pentru a sugera recunoștința pe care o poartă celor care l-au ajutat să ajungă aici. Discul include 11 piese, toate compuse de Newman. Ultimul videoclip lansat este pentru piesa "Losing Sleep", single-ul urmând a fi lansat oficial pe 6 decembrie.

John Newman - "Losing Sleep"

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

John Newman a lansat prima piesă din 2022, "Waiting for a Lifetime" - AUDIO

John Newman a lansat prima piesă din 2022, "Waiting for a Lifetime" fiind un veritabil hit de club, numai bun de dans. Primeşte un videoclip cu versuri, cu imagini de la concertele artistului şi parcă întrezărim şi SAGA Festival pe acolo. Detalii despre planurile artistului avem în articol.

Publicat

pe

Visualizer John Newman Waiting for a Lifetime
Visualizer John Newman Waiting for a Lifetime │ FOTO: John Newman

Cântăreţul britanic în vârstă de 31 de ani a petrecut finalul de an 2021 fără vreun release major, ultima piesă importantă lansată fiind colaborarea cu David Guetta "If You Really Love Me (How Will I Know)". Era de fapt un remake modern pentru piesa lui Whitney Houston. Cu două albume la activ, "Tribute" din 2013 şi "Revolve" din 2015, John Newman a cam stat în afara luminii reflectoarelor după ce a avut probleme de sănătate.

Artistul s-a luptat cu tumori pe creier în 2012 şi 2016, fiind supus la intervenţii chirurgicale în ambele rânduri. Ceva mai prolific a fost fratele său, James Newman, care a reprezentat Marea Britanie la Eurovision 2021, cu piesa "Embers", dar fără a strânge vreun punct. În iulie 2019, în cadrul unui interviu cu BBC, Newman a discutat deschis despre problemele sale mentale şi despre faptul că în 2019 călătorea între concerte într-o dubiţă cu trupa, pentru a rămâne ancorat în realitate şi a nu i se urcă faima la cap.

După o perioadă de tăcere, artistul a discutat cu cei de la NME (interviul e aici) la început de 2022, oferind detalii despre depresia suferită în lockdown şi modul în care s-a reîndrăgostit de muzică. Acest lucru l-a ajutat să îşi revină înaintea lansării noului single, "Waiting for a Lifetime". Cântăreţ, compozitor, producător şi DJ (postură în care l-am văzut de altfel la SAGA Festival), John Newman are la activ colaborări cu Rudimental, Sigala, Calvin Harris şi David Guetta.

În interviul cu NME muzicianul a dezvăluit că abia în lockdown a aflat că e nefericit, după ce a avut ocazia să petreacă timp singur şi să reflecteze. A numit mersul în turnee "alergat şi ascuns", dar şi motivul depresiei sale: cariera nu mergea aşa cum şi-a dorit. Calea revenirii sale a fost bătătorită cu producţia de piese dance pe care le asociază copilăriei şi adolescenţei sale, cum e cazul acestui nou single.

Cel mai mare hit al lui John rămâne în continuare "Love Me Again", lansat în 2013 şi având peste 874 de milioane de vizualizări.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending