Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

John Newman. Ambițios, tânăr, visător, nu-i pasă de faimă - VIDEO

Dacă nu ați văzut încă anunțul dat de Official Charts Company, vă spunem noi că John Newman are deja un album de debut clasat pe primul loc în topurile din UK. Drept rezultat al faptului că este ambițios și visător, Newman, cu al său șarm a la Elvis, a reușit să câștige inimile ascultătorilor, fără a-și dori vreodată să ajungă faimos.

Publicat

pe

John Newman
John Newman │ FOTO: metro.co.uk

John Newman, la doar 23 de ani, are deja un album și un single pe primul loc în topurile din UK. Discul "Tribute" și hitul "Love Me Again" i-au adus tânărului artist satisfacția muncii, în spatele acestor reușite ascunzându-se un spirit creativ, energic și perfecționist. A crescut cu muzica celor de la Motown și Northern Soul, trupele preferate ale mamei sale. La chitară a început să cânte de la vârsta de 14 ani, copilăria petrecându-și-o într-un mic orășel din nordul Londrei, Yorkshire Dales. Inițial nu și-a dorit o carieră în muzică, chiar și după primul contact cu chitara visându-se mai curând compozitor ori DJ, și nicidecum star pop.

"Mi-am dorit să fiu mecanic și după aceea mi-am dorit să fac muzică, să compun sau să fiu producător. Nu-mi doresc să fiu un star pop, vreau să fiu mai curând un artist. Nu-mi pasă de faimă, vreau doar să am șansa de a compune muzică și a mă bucura de asta", a mărturisit John Newman pentru virginmedia.com.

Primul single care s-a bucurat de succes a fost o colaborare cu cei de la Rudimental, pentru piesa "Feel the Love". Melodia a devenit hit în scurtă vreme, urcând în iunie 2012 pe primul loc în  UK Singles Chart. Mai târziu, piesa a fost preluată și folosită ca soundtrack pentru jocul video Need for Speed: Most Wanted și pentru promo-ul  MTV Latin America The Pauly D Project.

După semnarea contractului cu Island Records, John Newman a preluat controlul asupra muzicii sale, compunând piesa "Love Me Again", ce urma să devină hit în UK și să urce în Top 10 în țări precum Australia, Austria, Belgia, Danemarca, Germania, Irlanda, Norvegia.

John Newman - "Love Me Again"

Nu poți ști când ai în mâini un hit, până nu ajunge în topuri, crede John Newman, însă poți intui când ai compus ceva cu potențial.

"Aveam în minte o idee despre linia melodică și mi se părea că sună cool înainte de a intra în studio. În ce privește gândul că ar putea deveni hit, a fost oarecum similar situației cu piesa "Feel the Love". Am avut o oarecare stare de bine în studio și după m-am dus acasă și le-am spus mamei și prietenilor că am compus ceva care sună bine. Dar nu te gândești niciodată <<Mamă, cred că am compus un hit senzațional>>. Nicio piesă nu e hit până nu devine hit." - John Newman pentru Magazine.topman.com.

I s-a dus vestea la Island Records pentru stilul său de a se implica în absolut orice ține de producție muzicală și imagine. De la compoziție, mixaj, coproducție, până la artwork, videoclipuri, vestimentație, lumini, design, regie, totul intră în opinia sa în atribuțiile lui. John Newman nu știe să facă lucrurile decât în felul său, iar pentru asta este dispus să investească oricât timp și energie ar fi nevoie.

"Sunt extrem de atent la detalii și specific în ceea ce produc. Nu știu cum reușesc oamenii să urmeze trenduri în modă, cred că e extrem de obositor să urmărești constant ce fac alții, la fel ca o turmă de oi. Ceea ce încerc să fac este cumva clasic, în materie de look, sound și felul în care lucrez. Pentru că dacă o nimerești, s-ar putea să ai norocul să devină ceva nemuritor."

Albumul de debut "Tribute" este denumit astfel pentru a sugera recunoștința pe care o poartă celor care l-au ajutat să ajungă aici. Discul include 11 piese, toate compuse de Newman. Ultimul videoclip lansat este pentru piesa "Losing Sleep", single-ul urmând a fi lansat oficial pe 6 decembrie.

John Newman - "Losing Sleep"

Comentează

Trending