Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Jimmy Page - "Rambalize", mix între Notorious B.I.G. și Led Zeppelin - AUDIO

Jimmy Page a lansat "Rambalize", un mashup între single-ul "Ramble On" de la Led Zeppelin și "Hypnotize" de la Notorious B.I.G. Chitaristul este cunoscut deja pentru gustul său pentru muzica hip hop, în 1998 lansând alături de Puff Dady hitul "Come With Me", ce includea riffuri de chitară compuse pentru "Kashmir".

Publicat

pe

Jimmy Page
Jimmy Page │ FOTO: wholelottaled.webs.com

"Rambalize" este o nouă creație Jimmy Page, în care chitaristul Led Zeppelin îmbină rock-ul clasic al anilor '60 cu hip hop-ul anilor '90. Mashpul mixează vocea lui Notorious B.I.G. cu riffurile de chitară Led Zeppelin, piesa incluzând și câteva fragmente în care poate fi auzit Robert Plant. Melodiile la care face trimitere "Rambalize" sunt "Ramble On", single inclus pe albumul "Led Zeppelin II" , lansat în 1969, și "Hypnotize", de pe albumul "Life After Death" al lui Notorious B.I.G.

Jimmy Page are în discografie 6 albume solo, alături de Led Zeppelin lansând 9 discuri. Trupa s-a destrămat în 1980, în urma decesului toboşarului John Bonham, rămând însă în memoria fanilor prin hituri precum Stairway to Heaven, Whole Lotta Love, Rock And Roll, Moby Dick, Kashmir.

În 2012, Led Zeppelin a lansat DVD-ul "Celebration Day", acest proiect dând naștere la multe zvonuri despre o posibilă reunire a formației. Spre dezamăgirea publicului, Jimmy Page a infirmat însă orice speculații.

"Cred că dacă vorbeam despre o serie de concerte sau chiar turneu ați fi aflat până acum. Dar nu poate fi vorba despre așa ceva. Celebration Day este un fel de testament al nostru și asta e tot. Concertul a fost un omagiu adus lui Ahmet Ertegun și a fost primul susținut de când John Bonham ne-a părăsit. Singurul care îi putea ține locul era băiatul lui, Jason, dar doar pentru acea apariție. Nu există imagini din backstage și sunt foarte puține fotografii și instantane cu publicul așa că bucurați-vă de acest moment, altul nu va mai exista."

The Notorious B.I.G. sau Biggie Smalls a fost unul dintre cei mai proeminenți rapperi din istoria industriei muzicale. Cu trei nominalizări la premiile Grammy și un album certificat cu diamant în 2000, Biggie Smalls a reușit în doar 5 ani de carieră să lase în urmă un portofoliu impresionant. Acesta s-a stins din viață în 1997.

Jimmy Page - "Rambalize"

Comentează

Trending