Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Roxen crede că a găsit "piesa perfectă" pentru Eurovision 2021 Gianina, Dorel și Bobiță în ”Las Fierbinți”"Las Fierbinți" revine în februarie la PRO TV cu sezonul 18 Roger Waters - "The Gunner's Dream" (2021)Roger Waters reinterpretează piesa "The Gunner's Dream" - VIDEO Jennifer Lopez în videoclipul ”Lonely”Jennifer Lopez dezminte zvonurile că ar fi apelat la operații estetice: "Așa arată fața mea" "Peaky Blinders" - trailer sezonul 5"Peaky Blinders" ajunge la final cu cel de-al șaselea sezon din serie Bromania / MicutzuMicutzu și BRomania au deschis o agenție de stand-up comedy

Jimmy Page - "Rambalize", mix între Notorious B.I.G. și Led Zeppelin - AUDIO

Jimmy Page a lansat "Rambalize", un mashup între single-ul "Ramble On" de la Led Zeppelin și "Hypnotize" de la Notorious B.I.G. Chitaristul este cunoscut deja pentru gustul său pentru muzica hip hop, în 1998 lansând alături de Puff Dady hitul "Come With Me", ce includea riffuri de chitară compuse pentru "Kashmir".
Jimmy Page

Jimmy Page

"Rambalize" este o nouă creație Jimmy Page, în care chitaristul Led Zeppelin îmbină rock-ul clasic al anilor '60 cu hip hop-ul anilor '90. Mashpul mixează vocea lui Notorious B.I.G. cu riffurile de chitară Led Zeppelin, piesa incluzând și câteva fragmente în care poate fi auzit Robert Plant. Melodiile la care face trimitere "Rambalize" sunt "Ramble On", single inclus pe albumul "Led Zeppelin II" , lansat în 1969, și "Hypnotize", de pe albumul "Life After Death" al lui Notorious B.I.G.

Jimmy Page are în discografie 6 albume solo, alături de Led Zeppelin lansând 9 discuri. Trupa s-a destrămat în 1980, în urma decesului toboşarului John Bonham, rămând însă în memoria fanilor prin hituri precum Stairway to Heaven, Whole Lotta Love, Rock And Roll, Moby Dick, Kashmir.

În 2012, Led Zeppelin a lansat DVD-ul "Celebration Day", acest proiect dând naștere la multe zvonuri despre o posibilă reunire a formației. Spre dezamăgirea publicului, Jimmy Page a infirmat însă orice speculații.

"Cred că dacă vorbeam despre o serie de concerte sau chiar turneu ați fi aflat până acum. Dar nu poate fi vorba despre așa ceva. Celebration Day este un fel de testament al nostru și asta e tot. Concertul a fost un omagiu adus lui Ahmet Ertegun și a fost primul susținut de când John Bonham ne-a părăsit. Singurul care îi putea ține locul era băiatul lui, Jason, dar doar pentru acea apariție. Nu există imagini din backstage și sunt foarte puține fotografii și instantane cu publicul așa că bucurați-vă de acest moment, altul nu va mai exista."

The Notorious B.I.G. sau Biggie Smalls a fost unul dintre cei mai proeminenți rapperi din istoria industriei muzicale. Cu trei nominalizări la premiile Grammy și un album certificat cu diamant în 2000, Biggie Smalls a reușit în doar 5 ani de carieră să lase în urmă un portofoliu impresionant. Acesta s-a stins din viață în 1997.

Jimmy Page - "Rambalize"

Citește mai multe despre Jimmy PageLed Zeppelin
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Prince a lansat un nou single, "Da Bourgeoisie" - AUDIO

Prince, unul dintre cei mai nonconformiști artiști, a lansat un nou single intitulat "Da Bourgeoisie". Melodia este inclusă pe albumul...

Închide