Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Janis Joplin, distinsă cu o stea pe Hollywood Walk of Fame

Janis Joplin va fi distinsă post-mortem cu o stea pe Hollywood Walk of Fame. În cadrul evenimentului, ce va avea loc pe 4 noiembrie, vor fi prezenți frații Michael și Laura Joplin, prietenul apropiat al artistei, Kris Kristofferson, și producătorul Clive Davis.

Publicat

pe

Janis Joplin

Janis Joplin, artista nonconformistă care a rămas în memoria publicului prin piese precum "Down on Me", "Summertime", "Piece of My Heart", "Ball 'n' Chain", "Maybe", va primi pe 4 noiembrie o stea pe Hollywood Walk of Fame.

"Ne uităm în urmă și observăm că a lăsat în urma sa o moștenire. Janis este un simbol al speranței pentru multe dintre femei. Ea nu a fost obiectivizată pentru frumusețea ei, nu a venit dintr-o familie privilegiată, nu a avut o situație financiară foarte bună și nici nu s-a căsătorit pentru bani. Inima ei a fost cartea sa de vizită. A vrut acceptare și iubire și a fost complet vulnerabilă în muzica pe care a creat-o. Cel mai important aspect este că nu și-a compromis niciodată viziunea pentru a fi iubită de public", a declarat Jeff Jampol de la Jampol Artist Management, ce se ocupă de gestionarea bunurilor lui Janis Joplin.

La eveniment vor fi prezenți frații artistei, Michael și Laura Joplin, în cadrul ceremoniei fiind programat și un moment special. Cunoscutul cântăreț de muzică country, Kris Kristofferson, va interpreta o versiune acustică a piesei "Me and Bobby McGee", hit lansat de Janis Joplin în 1971.

Janis Joplin s-a stins din viață în octombrie 1970, la vârsta de 27 de ani. Deși a avut o carieră scurtă, a reușit să se remarce prin atitudinea și personalitatea sa. Artista a cântat în trupe precum Big Brother and the Holding Company, The Kozmic Blues Band și The Full Tilt Boogie Band, fiind supranumită "The Queen of Psychedelic Soul". În 1995 a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, iar în 2004 revista Rolling Stone a clasat-o pe poziția 46 în topul 100 Greatest Artists of All Time

Janis Joplin - "Piece of my heart"

Comentează

Trending