Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Honeyblood, indie pop cu aromă de scorțișoară - VIDEO

Pe principiul "dacă te gândești la Crăciun, parcă începe să miroase a portocale", atunci când asculți Honeyblood, ajungi să simți aromă de scorțișoară. Stina Tweeddale și Shona McVicar imprimă în stilul muzicii pe care o produc acea dulceață ușor amăruie ce face ca indie pop-ul să sune cald și proaspăt.

Publicat

pe

Honeyblood │ FOTO: www.brightonnoise.co.uk

Honeyblood a lansat primul EP în 2012, condițiile de înregistrare ale pieselor nefiind tocmai favorabile unui triumf comercial. Primele melodii au luat naștere într-o baie "aflată la mare adâncime", conform descrierii celor două scoțiene ce compun formația, Stina Tweeddale (voce, chitară) și Shona McVicar (voce, tobe). Istoria trupei începe însă de dinainte de aceste înregistrări "neprielnice procesului creativ".

"Honeyblood a început să se materializeze când aveam 13 ani. Mi-am luat prima chitară când aveam 12 ani și am început să compun piese cântând într-o trupă ce invoca repertoriul formațiilor Hole, L7, Babes in Toyland. Când m-am mutat în Glasgow am vrut să formez o nouă trupă și a așa a apărut Boycotta. Acolo nu prea avem control asupra muzicii pentru că niciodată nu scriam partea de chitară. Cred că în Boycotts am evoluat iar Honeyblood a fost mereu undeva în fundal. (...) Cred că influențele noastre principale sunt evidente. Spre exemplu The Breeders, PJ Harvey, Best Coast și cineva ne-a spus recent că îi amintim de Rilo Kiley ceea ce m-a bucurat. Am o mare slăbiciune pentru Jenny Lewis", a declarat Stina pentru www.list.co.uk.

Honeyblood - "Bud"

Primul single lansat după semnarea contractului cu Fatcat Records se numește "Bud" și a primit review-uri optimiste din partea criticilor de profil. Potrivit Districtmtv.co.uk, piesa "este asemenea unei nocturne dulci-amărui ce are un clinchet aparte", la această descriere adăugându-se aprecierea solistei Stina.

"Bud este despre a pierde o bătălie, dar a continua să lupți. Deși știi că pierzi, pur și simplu nu te poți opri."

Și pentru că orice trupă de fete este suspectată de feminism, Honeyblood confirmă printre rânduri faptul că susțin drepturile femeilor.

"Sunt entuziasmată de faptul că Honeyblood poate susține drepturile femeilor prin ceea ce compunem. Cred că din punctul de vedere al unui muzician, experianța mea în trupa Boycotts și posibilitatea de a cânta la chitară în Honeyblood mi-au format o anumită perspectivă asupra felului în care sunt privite femeile din industria muzicală. Întotdeauna am susținut faptul că suntem două fete care cântă muzică la volum ridicat, pentru că suntem și asta facem."

Până la noi vești despre un eventual album de debut punem pe fundal muzică cu aromă de scorțișoară și ne deschidem apetitul pentru ce va urma.

Honeyblood - "Kissing On You"

Trending