Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Gentlemen, în sensul artistic al cuvântului - VIDEO

Pentru cei care nu i-au ascultat niciodată pe contemporanii Arctic Monkeys, sound-ul Gentlemen va părea oricum prea bun pentru a nu semăna cu al altei trupe cu etate. Această observație este inerent și o apreciere, abilitatea unei formații noi de a avea piese cu greutate încă din primele luni de existență fiind un real atu, indiferent de inevitabilele comparații. Genlemen, prin titulatură doresc să sugereze că muzica lor vorbește de la sine iar prima impresie trebuie formată individual, și nu printr-un nume de trupă pompos. Nu că Gentlemen nu ar fi pretențios, dar cel puțin nu oferă cea mai detaliată descriere a muzicii lor.

Publicat

pe

Gentlemen
Gentlemen │ FOTO: www.roomsmagazine.com

Cu rădăcini în UK, Italia și Australia, Paul Housden (voce), Edward Housden (voce), Philip Brillo (chitară), Simon Shields (bass) și Geno Carrapetta (tobe) s-au regăsit în formula Gentlemen în 2012. Stilul muzical abordat mizează pe melodicitate, influențele venind, conform membrilor trupei, de la Eno, Bolan, Bowie, George Duke și ELO & Wagner. După cum am menționat și mai devreme, muzica lor amintește în opinia noastră și de Arctic Monkeys, atât din perspectiva instrumentalului, cât și a timbrelor celor doi soliști. Desigur, tonul este ceva mai psihedelic, dar similitudinile sunt observabile, în special pe piesa "Late Nacht".

Într-un interviu acordat publicației RoomsMagazine.com, bateristul Geno mărturisea că Gentlemen este un proiect pe care și l-au dorit de ceva vreme toți cei din formula actuală.

"Am lucrat împreună încă de când făceam parte din alte trupe. Am avut fantezii în privința acestei combinații magice de membri și din fericire visul a devenit realitate."

Gentlemen - "Late Nacht" (official video)

Revista The Fly, considerată numărul 1 în Marea Britanie, a pus trupa Gentlemen în fruntea unui top al noilor artiști cu potențial, Greenman.net apreciind că formația reîmprospătează sound-ul vintage.

Despre procesul de compunere a pieselor, ce recent au intrat în setlistul primului lor EP, "Night Reels I", toboșarul povestește că nu există o anume etică a muncii.

"Nu există reguli interne în Gentlemen. Unele piese sunt dezvoltate împreună, în sânul trupei, altele sunt deja gata înainte de a fi prezentate formației. Sunt și melodii care pornesc din sesiuni de improvizații și acelea sunt de obicei cele cu adevărat magice."

Pasiunea pentru muzică, ce se află în topul tuturor membrilor Gentlemen, este completată de activități conexe, mai mult sau mai puțin artistice.

"Muzica pare să fie cea mai mare pasiune pentru Gents (membrii Gentlemen), deși într-adevăr, împărtășim și dragostea pentru filme, artă, natură și... badminton"

Gentlemen - "Sailor" (Of The Cosmic Ark)

Trending