Urmărește-ne în Social Media

Clipul zilei

Eminem - "Rap God", un portal către viitorul hip hop-ului - VIDEOCLIP

Mai acid, mai hotărât și mai rapid ca niciodată, Eminem ne arată în noul său videoclip ce presupune statutul de "Rap God". Rostind 97 de cuvinte în 15 secunde și livrând replică după replică, exploatând orice oportunitate de a-și provoca competiția, rapper-ul duce hip hop-ul într-o nouă eră, deschizând un portal către viitorul acestui gen muzical.

Publicat

pe

Eminem - "Rap God" (secvență videoclip)
Eminem - "Rap God" (secvență videoclip)

Cu un pas înaintea competiției, Eminem își revendică statutul de "Rap God". MC-ul din Detroit aude și vede tot, găsind replică pentru orice. Pentru a-i pune în valoare calitățile, regizorul Rich Lee, împreună cu echipa de producție video formată din Justin Diener și Kathy Angstadt, creează scenariul perfect. În noul videoclip "Rap God", Eminem este asemenea lui Neo din Matrix, întruchipând superlativul muzicii hip hop. Artistul călătorește în timp, levitează și atinge o "viteză supersonică" în livrarea replicilor, având o medie de 6 cuvinte pe secundă.

În versurile piesei "Rap God", Eminem își recunoaște slăbiciunile pentru nu fi exploatate de către competiție, găsind totodată cu multă iscusință punctele slabe ale adversarilor. Începe prin a mulțumi celor care i-au ghidat pașii, mărturisind că este "un produs" al înaintașilor săi, Rakim, Lakim Shabazz, 2Pac, N.W.A, Cube, Doc, Ren, Yella și Eazy. În incursiunea sa în trecut aduce un tribut și legendarei trupe Run-DMC, introdusă în Rock and Roll Hall of Fame chiar de către Eminem.

Sarcasmul său agață nume precum Bill Clinton, Monica Lewinsky, Ray J, în comparația muzicii sale cu cea a competiției fiind incluse replici precum: "I make elevating music, you make elevator music".  Cu o limbă ascuțită, sarcasm și autoironie, rapper-ul face referire în versurile piesei și la "haterii" care așteaptă dintr-un moment în altul să dea greș, concluzionând că standardele sale sunt cu mult peste mediocritate: "Be a king? Think not. Why be a king when you can be a God?".

Eminem a fost desemnat anul acesta Artistul Anului în cadrul primei ediții a YouTube Music Awards, primind totodată Global Icon Award în cadrul galei MTV Europe Music Award (EMA) 2013. De asemenea, albumul "MMLP2", lansat pe 5 noiembrie 2013, a debutat pe prima poziție în topul Billboard.

Videoclipul piesei "Rap God" va fi urmat în curând de o altă lansare. Clipul pentru "The Monster", ultimul single lansat de rapper în colaborare cu Rihanna, este de asemenea în agenda lui Eminem, cei doi începând deja filmările în urmă cu câteva zile.

Eminem - "Rap God" (Explicit)

Trending