Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Eminem, în postura unui "Rap God" - TEASER VIDEOCLIP

Eminem a dezvăluit un teaser al videoclipului realizat pentru "Rap God" , cel de-al doilea single de pe albumul "MMLP2". Cu aceeași limbă ascuțită, sarcasm și autoironie, rapper-ul face referire în versurile piesei la "haterii" care așteaptă dintr-un moment în altul să dea greș, concluzionând că standardele sale sunt cu mult peste mediocritate: "Be a king? Think not. Why be a king when you can be a God?".
Eminem -

Eminem - "Rap God" (secvență videoclip)

După un prim single - "Berzerk" - clasat pe poziția a treia în Billboard Hot 100, Eminem reamintește audienței motivul pentru care încă se află în industrie. Piesa "Rap God" pune pe hârtie stadiul în care se află rapper-ul acum, versurile făcând o trecere prin cariera sa și lucrurile care îl motivează. Cu aceeași iscusință cu care și-a pus în genunchi competiția în filmul "8 Mile", Eminem folosește toate "șiretlicurile" din dotare pentru a demonstra că încă are suficiente replici pentru oricine s-ar îndoi de asta.

În noul single "Rap God", Eminem își recunoaște slăbiciunile pentru nu fi exploatate de către cei de cealaltă parte a baricadei, găsind totodată cu multă iscusință punctele slabe ale adversarilor. Începe prin a mulțumi celor care i-au ghidat pașii, mărturisind că este "un produs" al înaintașilor săi, Rakim, Lakim Shabazz, 2Pac, N.W.A, Cube, Doc, Ren, Yella și Eazy. În incursiunea sa în trecut aduce un tribut și legendarei trupe Run-DMC, introdusă în Rock and Roll Hall of Fame chiar de către Eminem.

Sarcasmul său agață nume precum Bill Clinton, Monica Lewinsky, Ray J, în comparația muzicii sale cu cea a competiției fiind incluse replici precum: "I make elevating music, you make elevator music".

Eminem a fost desemnat anul acesta Artistul Anului în cadrul primei ediții a YouTube Music Awards, primind totodată Global Icon Award în cadrul galei MTV Europe Music Award (EMA) 2013. De asemenea, albumul "MMLP2", lansat pe 5 noiembrie 2013, a debutat pe prima poziție în topul Billboard.

"Rap God" nu este singurul videoclip în așteptare. Clipul pentru "The Monster", ultimul single lansat de rapper în colaborare cu Rihanna, este de asemenea pe agenda de lansări din perioada următoare, cei doi începând deja filmările în urmă cu câteva zile.

"Rap God" - Eminem - Teaser Videoclip

Citește mai multe despre Eminem
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Lady Gaga, de la furie la depresie în noul clip "ARTPOP" - VIDEO

Ori de câte ori Lady Gaga lansează un clip, artista pop intră în pielea unui personaj. Pentru noul său scurtmetraj,...

Închide