Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Il Volo
INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion

Duel artistic provocat de Brenciu la Vocea României: Ana Maria Mirică și Adrian Nour

Cea de-a doua rundă de duete/dueluri de la Vocea României a oferit unul dintre cele mai bune momente artistice din istoria concursului de la ProTV. Concurenții lui Horia Brenciu, Ana Maria Mirică și Adrian Nour au interpretat vocal și teatral melodia Corinei Chiriac - Inima Ta.
Duel la Vocea Romaniei: Adrian Nour versus Ana Maria Mirică

Duel la Vocea Romaniei: Adrian Nour versus Ana Maria Mirică

Înainte de a fi un concurs muzical, Vocea României este o emisiune de divertisment, iar înainte să fie antrenor de talente, Horia Brenciu este un om de show. A pus în scenă un duet memorabil cu concurenții săi Adrian Nour și Ana Maria Mirică.

Ana Maria Mirică (35 de ani) a întors toate scaunele la audițiile pe nevăzute, momentul fiind difuzat chiar în deschiderea celui de-al treilea sezon de Vocea României. Venise în concurs cu un musical, “Cabaret”. Actrița a făcut se pare cea mai bună alegere în persoana lui Brenciu, care îi apreciase nivelul interpretării (“După canto, musicalul este cel mai greu”). Antrenorul i-a găsit un partener pe măsură, un actor-cântăreț pasionat de dans. Adrian Nour a intrat în echipa lui Horia în episodul al treilea, când l-a întors precum un arc reflex cu o piesă bossa nova de-a lui Jobim.

Duel la Vocea Romaniei: Adrian Nour versus Ana Maria Mirică

Duel la Vocea Romaniei: Adrian Nour versus Ana Maria Mirică

Horia Brenciu i-a cuplat pe cei doi în a doua rundă de dueluri de la Vocea României, identificându-le un cântec capabil să le exploateze talentele teatrale și muzicale - “Inima ta” din repertoriul Corinei Chiriac. Astfel, experiența Anei pe scena Teatrului de Revistă a fost pusă în valoare, vocea ei puternică, carisma și jocul interpretativ aducându-i succesul. Partenerul ei nu a fost deloc mai prejos, chipul său a transmis vizual trăirea piesei într-o sincronizare perfectă cu vocea lui adaptivă. Jocul de scenă a fost la înălțime, impresia generală asupra duetului fiind cea a unui show profesionist care transmite bună dispoziție și antrenează magnetic privitorul de pe locul său din fotoliu sau scaun, loc pentru care ar fi dispus să plătească imediat bilet. Alegerea piesei a avut un rol important în reușita momentului. Bazându-se pe calitățile celor doi concurenți, Horia Brenciu a știut dinainte că va face audiența să vibreze. Trăirea a cuprins inclusiv sala "verde", ceilalți concurenți formând hore, trăind pe melodie.

"Îmi place vocea ta foarte mult pentru că e foarte cărnoasă și mă duce cu gândul la Maria Tănase, așa pe alocuri, nu știu de ce...", i-a zis Anei Marius Moga. "Și actoria ta îmi place foarte mult și faptul că schimbi emisia sunetului în funcție de ce fețe faci", i-a adresat apoi lui Adrian, fără a nominaliza favoritul.

"Sunteți foarte buni din toate punctele de vedere. Genul vostru de a face spectacol îmi place foarte mult, l-aș alege pe oricare dintre voi" a continuat Smiley. Producătorul lui de la HaHaHa Production, Șerban Cazan a dat valoarea corectă duelului dintre Ana Maria Mirică și Adrian Nour: "Cu cea mai mare sinceritate și cred că nu greșesc, este cel mai bun moment din istoria Vocii României."

"Fiecare dintre voi e special și deosebit de talentat", a spus și Loredana, păstrând nota laudativă, iar Monica Anghel nu s-a sfiit să declare că i-ar lua acasă pentru a-i asculta cântând.

Duel la Vocea Romaniei: Adrian Nour versus Ana Maria Mirică

Duel la Vocea Romaniei: Adrian Nour versus Ana Maria Mirică

"Artă fără sacrificiu nu se poate (...) Aici am întâlnit doi oameni profesioniști care au intrat perfect într-o melodie. Dacă unul dintre ei lipsea din conjunctura asta, perfecțiunea nu se realiza", a declarat la final Horia Brenciu, justificând de ce i-a pus pe cei doi să concureze unul împotriva celuilalt. Brenciu a ales-o pe Ana-Maria Mirică, trimițându-și implicit celălalt concurent într-o tabără adversă. Cum era de așteptat, posibilitatea salvării concurentului eliminat a fost activată. Smiley și Moga au apăsat butonul salvării. Adrian Nour l-a ales pe Smiley, cea de-a doua șansă fiind fructificată atât de concurent, cât și de antrenor.

Urmărește duelul de la Vocea României:
Adrian Nour versus Ana Maria Mirică

Rezultatele confruntărilor din 16 noiembrie pot fi consultate aici.
Pe 23 decembrie, ProTV va difuza ultima rundă de confruntări, urmând apoi edițiile live. Mai sunt 16 concurenți care se vor duela în alte 8 duete (câte 3 pentru Brenciu și Loredana și doar câte un duet pentru Moga și Smiley). Fii la curent cu evoluția concursului Vocea României citind știrile InfoMusic.ro.

Citește mai multe despre Horia BrenciuSmiley
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Roger Waters înregistrează primul album rock după 21 de ani

Roger Waters este hotărât să înregistreze un noul album conceptual de rock. Ar fi primul material de acest fel, pe...

Închide