Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Laura Bretan intervievată de InfoMusic pe 3 decembrie 2019Cu gândul la 2020, Laura Bretan vorbește despre majorat, viitorul album și un turneu extins INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Postmodern Jukebox

David Gilmour lucrează la un nou album după o pauză de 7 ani

David Gilmour a început să lucreze la cel de-al patrulea album solo alături de David Crosby și Graham Nash. Noul material discografic vine după o pauză de 7 ani, ultimul disc, "On an Island", fiind lansat în 2006.

David Gilmour

Cu trei albume solo în discografie, o nominalizare la premiile Grammy pentru piesa "Castellorizon" de pe materialul "On An Island", și discuri de colecție lansate alături de foștii colegi din Pink Floyd, David Gilmour este pregătit să revină cu noi compoziții. După o pauză de 7 ani, artistul a confirmat că a început să lucreze la un nou material discografic, pe lista colaboratorilor fiind incluși David Crosby și Graham Nash.

Deși inițial informația privind noul album David Gilmour a fost considerată un zvon, într-un interviu acordat recent pentru Vintage.tv, Graham Nash a mărturisit că va pleca în curând la Brighton pentru a înregistra alături de fostul solist și chitarist Pink Floyd.

"După ce plec de aici iau trenul spre Brighton pentru a lucra cu David Gilmour la noul său album."

Nash a ținut să specifice, de asemenea, că atât el, cât și David Crosby vor lucra pe gratis. Cei doi au colaborat cu fostul membru Pink Floyd în 2006, pentru piesa centrală a albumului "On An Island".

"Nimeni nu va fi taxat. Cât naiba ar putea să te coste să-i convingi pe David Crosby și Graham Nash să ia trenul către Brighton pentru a cânta niște piese? Suntem muzicieni. Ne plac piesele bune. Le vom cânta până când vom muri."

David Gilmour, în vârstă de 67 de ani, a fost clasat pe poziția a 14-a în topul revistei The Rolling Stone al celor mai buni chitariști din toate timpurile. Primul său album solo a fost lansat în 1978, cel de-al doilea apărând pe piață la 6 ani distanță.

Într-un interviu acordat recent publicației NME, fostul coleg de trupă Nick Mason povestea că este pregătit oricând pentru o reunire Pink Floyd. Conform acestuia, tobele și geanta cu cele necesare pentru drum sunt gata, mai lipsește doar telefonul care să-l determine să se reîntoarcă în formație. Ultima reunire Pink Floyd a avut loc în 2005, când David GilmourNick MasonRoger Waters și Richard Wright au cântat împreună la Londra, în cadrul evenimentului Live 8.

Roger Waters a adus anul acesta la București legendarul show The Wall. Peste 50000 de oameni au asistat la concertul de pe 28 august din Piața Constituției. Citește recenzia și vezi pozele de la eveniment.

"On An Island" - David Gilmour

Citește mai multe despre David GilmourPink Floyd
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Pink susține că fiica sa de 2 ani vrea de Crăciun "o mică clădire"

Pink a dezvăluit fanilor lista de dorințe a fiicei sale pentru Crăciun. Conform artistei pop, Willow, în vârstă de doi...

Închide