Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Cum ar fi arătat în 2013 Kurt Cobain, Janis Joplin și Jimi Hendrix - FOTO

O echipă de graficieni și-a imaginat cum ar fi arătat în 2013 muzicieni celebrii, precum Kurt Cobain, Janis Joplin sau Jimi Hendrix, dacă ar fi fost în viață.

Publicat

pe

Kurt Cobain
Kurt Cobain

Dacă v-ați întrebat vreodată cum ar fi arătat astăzi muzicieni celebrii care s-au stins din viață prematur, astăzi aflați răspunsul. Folosindu-se de softuri avansate, graficienii de la Sachs Media Group și Phojoe au manipulat pozele cu artiștii și le-au îmbătrânit până în 2013. Rezultatele sunt amuzante și surprinzătoare în unele cazuri.

Kurt Cobain (Nirvana)

Kurt Cobain

Kurt Cobain

În 2013, solistul de la Nirvana ar fi avut 46 de ani. Acesta s-a sinucis în 1994, când avea doar 27 de ani. A fost o tragedie atât pentru fani, cât și pentru mulți artiști. Nirvana a avut un rol esențial în istoria muzicii, schimbând cursul unei industrii.

Jim Morrison

Jim Morrison

Jim Morrison

70 de ani ar fi avut James Douglas "Jim" Morrison în 2013. Celebrul muzician a murit tot la vârsta de 27 de ani. Acesta a fost găsit fără suflare în baia din apartamentul său din Paris. Până în prezent, cauza decesului rămâne un mister întrucât nu s-a realizat o autopsie niciodată. Morrison a rămas în istorie ca unul dintre cei mai apreciați poeți și soliști americani.

John Lennon (The Beatles)

John Lennon

John Lennon

Dacă ar mai fi fost în viață, celebrul membru The Beatles ar fi împlinit anul acesta 73 de ani. John Lennon a fost împușcat de patru ori în fața locuinței sale, în decembrie 1980. Ironic, ucigașul său, Mark David Chapman, a primit de la Lennon o carte cu autograf, mai devreme, în aceeași zi.

Janis Joplin

Janis Joplin

Janis Joplin

În 2013, Janis Joplin ar fi împlinit 70 de ani. O fire nonconformistă, criticată și admirată în același timp, Janis Joplin a reușit să schimbe industria rock în favoarea femeilor. Din păcate, una dintre cele mai bune voci din istoria muzicii a încetat să cânte la doar 27 de ani. Joplin a fost găsită fără suflare în urma unei supradoze de heroină, în camera sa din Hotelul Landmark Motor din Los Angeles.

Jimi Hendrix

Jimi Hendrix

Jimi Hendrix

71 de ani ar fi avut Jimi Hendrix în 2013, dacă ar mai fi fost în viață. Unul dintre cei mai mari chitariști din toate timpurile s-a stins din viață cu doar câteva săptămâni înaintea lui Janis Joplin, tot la 27 de ani. Acesta a fost găsit în apartamentul iubitei sale din Londra, axfisiat cu propria vomă din cauza faptului că a luat prea multe somnifere.

Bob Marley

Bob Marley

Bob Marley

Dacă în 2013 Bob Marley s-ar mai fi aflat printre noi ar fi avut 68 de ani. Celebrul artist a murit de cancer, la 36 de ani, într-un spital din Miami. Cu o lună înainte, acesta a fost decorat cu Ordinul de Merit al Jamaicăi, ca semn de recunoaștere a inestimabilei sale contribuții aduse culturii și societății acestei țări. După funerarile oficiale din partea poporului jamaican, corpul lui artistului a fost dus în orașul său natal Nine Miles, într-un mausoleu.

Muzică și film

A fost lansată coloana sonoră a filmului "Bob Marley: One Love" - TRACKLIST

Coloana sonoră cuprinde 17 dintre cele mai cunoscute înregistrări ale lui Bob Marley, care vor fi prezentate în drama biografică regizată de Reinaldo Marcus Green. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Soundtrack "Bob Marley: One Love"
Soundtrack "Bob Marley: One Love" │ FOTO: "Bob Marley: One Love"

Muzica de pe coloana sonoră a filmului "Bob Marley: One Love" este extrasă din mai multe albume celebre ale regretatului artist: "Catch a Fire"  (1973), "Burnin" (1973), "Rastaman Vibration" (1976), "Exodus" (1977), "Kaya" ( 1978), "Uprising" (1980), iar câteva melodii provin compilația de hit-uri "Legend". Recunoscut drept cel mai bine vândut album reggae din toate timpurile, a petrecut peste 800 de săptămâni în topul Billboard 200 și a depășit recent vânzări de 18 milioane de exemplare în S.U.A.

Soundtrack-ul filmului este acum disponibil în Dolby Atmos, mixată de Nick Rives, care a mixat și albumele "Legend", "Exodus", "Catch A Fire" și "Burnin", în colaborare cu familia Marley. Cu Dolby Atmos, fanii vor experimenta fiecare detaliu din clasicele piese ale lui Bob Marley.

"Bob Marley: One Love" sărbătorește viața și muzica celui care a inspirat generații prin mesajul său de iubire și unitate. Pentru prima dată pe marele ecran, descoperim povestea marcantă a lui Bob despre depășirea piedicilor și parcursul artistic din spatele muzicii sale revoluționare. Produs în parteneriat cu familia Marley și avându-l în rolul principal pe Kingsley Ben-Adir și pe Lashana Lynch în rolul soției sale Rita, "Bob Marley: One Love" are premiera în cinematografele din România pe 16 februarie 2024.

Concentrându-se pe o perioadă crucială și tumultoasă din viața sa, filmul cuprinde tentativa de asasinat din decembrie 1976 de la casa sa din Kingston, pe fondul unei perioade de violență politică intensă din Jamaica, prezența sa uluitoare la concertul Smile Jamaica la două zile după atac, șederea sa în Anglia, unde a înregistrat cel mai bine vândut album al său, "Exodus" și revenirea în Jamaica, la concertul One Love Peace din aprilie 1978.

Tracklist "Bob Marley: One Love"

  • Get Up, Stand Up
  • Roots, Rock, Reggae
  • I Shot The Sheriff
  • No More Trouble
  • War/No More Trouble (Film Version)
  • So Jah S'eh (Film Version)
  • Natural Mystic
  • Turn Your Lights Down Low
  • Exodus
  • Jamming
  • Concrete Jungle
  • No Woman, No Cry (Live at the Rainbow, 4th June, 1977)
  • Three Little Birds
  • Redemption Song
  • One Love/People Get Ready
  • Is This Love
  • Rastaman Chant
Citește în continuare

Lifestyle

Preţ record plătit pentru ultima chitară folosită de Kurt Cobain la un concert Nirvana

Probabil aţi remarcat în aceste zile nişte sume record circulând în tabloide şi publicaţii de tot soiul. E perioada licitaţiilor Sotheby's în Londra şi Hard Rock Cafe în SUA. Ei bine, ultima chitară folosită de Kurt Cobain tocmai s-a vândut pentru 1.5 milioane de dolari.

Publicat

pe

Chitara Fender Skystang Kurt Cobain licitatie noiembrie 2023
Chitara Fender Skystang Kurt Cobain licitatie noiembrie 2023 │ FOTO: Hard Rock Cafe

Chitara lui Kurt Cobain la care a cântat artistul înainte de moartea sa în 1994 a fost vândută la licitaţie la final de noiembrie 2023. S-a vândut la un preţ de 1.5 milioane de dolari. E vorba aici despre un instrument Fender Skystang I, iar licitaţia s-a desfăşurat la un restaurant Hard Rock Cafe din Nashville, Tennessee.

Kurt a cântat pentru prima dată la acest Fender Skystang I pe 18 octombrie 1993, la Arizona State Fair Veteran's Memorial Coliseum, în timpul turneului In Utero. A păstrat-o până la reprezentaţia finală, cea de pe 1 martie 1994, la Terminal 1 din Munchen. Moartea sa avea să se petreacă pe 8 aprilie 1994, la locuinţa sa din Seattle. Cobain s-a sinucis la doar 27 de ani.

Ei bine, revenim în 2023, cu legendarul instrument ajuns în colecţia lui Mitsuru Sato, care a participat prin telefon la licitaţia ţinută la Hard Rock Cafe în Nashville. Sato este un om de afaceri japonez, care vrea să deschidă o cafenea cu un muzeu cae expune alte instrumente muzicale celebre. Va da chiar şansa unor clienţi să interacţioneze cu ele, dorind să "ducă rock-ul şi la generaţiile viitoare".

O parte din veniturile generate de această licitaţie merg spre Kicking the Stigma, o iniţiativă legată de sănătate mentală. Odată cu această licitaţie, Skystang I a intrat în top 10 cele mai scumpe chitare vândute în istorie. Până acum Fender-ul pentru stângaci fusese deţinut de către fratele mai mare al lui Kurt, Chad şi vine cu cureaua sa originală şi cu corzile originale.

La aceeaşi licitaţie din noiembrie 2023 s-a vândut şi chitara psihedelică a lui Eric Clapton, The Fool, pentru 1.27 milioane de dolari. O pereche de jeanşi purtaţi de Cobain în videoclipul "Heart Shaped Box" au ajuns la un fan de asemenea, care a cheltuit 412.750 de dolari.

Citește în continuare

Muzică și film

Moartea lui John Lennon devine subiectul unui documentar narat de Kiefer Sutherland

Decesul tragic al liderului trupei The Beatles va fi documentat în "John Lennon: Murder Without a Trial". Seria din trei părți va fi disponibilă pe Apple TV+. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

John Lennon în videoclipul "Imagine"
John Lennon în videoclipul "Imagine" │ FOTO: captură YouTube / johnlennon

Seria documentară va fi narată de actorul Kiefer Sutherland și va analiza crima premeditată de Mark David Chapman și consecințele tulburătoare care i-au urmat. John Lennon a fost împușcat în fața blocului său din New York, pe 8 decembrie 1980.

"John Lennon: Murder Without a Trial" va cuprinde interviuri exclusive ale martorilor și fotografii nemaivăzute de la locul crimei, care prezintă o nouă perspectivă asupra vieții și morții legendarului John Lennon, dar și asupra anchetei și condamnării lui Mark David Chapman.

"Murder Without a Trial" este prezentată drept cea mai amănunțită examinare a crimei lui Lennon deoarece echipa de producție a apelat la Legea privind libertatea informațiilor și a colaborat cu Departamentul de Poliție al orașului New York și cu Consiliul de eliberare condiționată. Pe lângă interviurile exclusive, seria va analiza motivațiile ucigașului prin intermediul unor discuții cu avocații lui Chapman, psihiatri, procurori și detectivi.

Regizat de Nick Holt și Rob Coldstream, documentarul "Murder Without a Trial" a fost produs pentru Apple TV+ de 72 Films. David Glover, Mark Raphael, Simon Bunney și Louis Lee Ray sunt producători. O dată de lansare nu a fost încă anunțată.

În altă ordine de idei, The Beatles pregătește una dintre cele mai așteptate lansări din istoria sa. "Now And Then" este ultima melodie The Beatles scrisă și cântată de John Lennon, dezvoltată și lucrată de Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr, iar acum finalizată de Paul și Ringo, patru decenii mai târziu. Cântecul va fi lansat oficial pe 2 noiembrie.

Citește în continuare

Trending