Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Cum ar fi arătat în 2013 Kurt Cobain, Janis Joplin și Jimi Hendrix - FOTO

O echipă de graficieni și-a imaginat cum ar fi arătat în 2013 muzicieni celebrii, precum Kurt Cobain, Janis Joplin sau Jimi Hendrix, dacă ar fi fost în viață.

Publicat

pe

Kurt Cobain
Kurt Cobain

Dacă v-ați întrebat vreodată cum ar fi arătat astăzi muzicieni celebrii care s-au stins din viață prematur, astăzi aflați răspunsul. Folosindu-se de softuri avansate, graficienii de la Sachs Media Group și Phojoe au manipulat pozele cu artiștii și le-au îmbătrânit până în 2013. Rezultatele sunt amuzante și surprinzătoare în unele cazuri.

Kurt Cobain (Nirvana)

Kurt Cobain

Kurt Cobain

În 2013, solistul de la Nirvana ar fi avut 46 de ani. Acesta s-a sinucis în 1994, când avea doar 27 de ani. A fost o tragedie atât pentru fani, cât și pentru mulți artiști. Nirvana a avut un rol esențial în istoria muzicii, schimbând cursul unei industrii.

Jim Morrison

Jim Morrison

Jim Morrison

70 de ani ar fi avut James Douglas "Jim" Morrison în 2013. Celebrul muzician a murit tot la vârsta de 27 de ani. Acesta a fost găsit fără suflare în baia din apartamentul său din Paris. Până în prezent, cauza decesului rămâne un mister întrucât nu s-a realizat o autopsie niciodată. Morrison a rămas în istorie ca unul dintre cei mai apreciați poeți și soliști americani.

John Lennon (The Beatles)

John Lennon

John Lennon

Dacă ar mai fi fost în viață, celebrul membru The Beatles ar fi împlinit anul acesta 73 de ani. John Lennon a fost împușcat de patru ori în fața locuinței sale, în decembrie 1980. Ironic, ucigașul său, Mark David Chapman, a primit de la Lennon o carte cu autograf, mai devreme, în aceeași zi.

Janis Joplin

Janis Joplin

Janis Joplin

În 2013, Janis Joplin ar fi împlinit 70 de ani. O fire nonconformistă, criticată și admirată în același timp, Janis Joplin a reușit să schimbe industria rock în favoarea femeilor. Din păcate, una dintre cele mai bune voci din istoria muzicii a încetat să cânte la doar 27 de ani. Joplin a fost găsită fără suflare în urma unei supradoze de heroină, în camera sa din Hotelul Landmark Motor din Los Angeles.

Jimi Hendrix

Jimi Hendrix

Jimi Hendrix

71 de ani ar fi avut Jimi Hendrix în 2013, dacă ar mai fi fost în viață. Unul dintre cei mai mari chitariști din toate timpurile s-a stins din viață cu doar câteva săptămâni înaintea lui Janis Joplin, tot la 27 de ani. Acesta a fost găsit în apartamentul iubitei sale din Londra, axfisiat cu propria vomă din cauza faptului că a luat prea multe somnifere.

Bob Marley

Bob Marley

Bob Marley

Dacă în 2013 Bob Marley s-ar mai fi aflat printre noi ar fi avut 68 de ani. Celebrul artist a murit de cancer, la 36 de ani, într-un spital din Miami. Cu o lună înainte, acesta a fost decorat cu Ordinul de Merit al Jamaicăi, ca semn de recunoaștere a inestimabilei sale contribuții aduse culturii și societății acestei țări. După funerarile oficiale din partea poporului jamaican, corpul lui artistului a fost dus în orașul său natal Nine Miles, într-un mausoleu.

PUBLICITATE
Comentează

Industria muzicala

Kirk Hammett: "Îmi place să cred că am avut o oarecare influență asupra felului în care Nirvana a fost acceptată"

În pragul aniversării a 30 de ani de la apariția emblematicului "The Black Album", Kirk Hammett contemplează asupra impactului pe care acest material l-a avut la momentul lansării, inclusiv asupra curentului grunge. Chitaristul își amintește de relația lui destul de apropiată cu regretatul vocalist Nirvana, Kurt Cobain, ce a fost un fan înfocat al trupei Metallica.

Publicat

pe

Kirk Hammett în concertul Metallica de la București pe 14 august 2019
Kirk Hammett în concertul Metallica de la București pe 14 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

De mai bine de 4 decenii, Metallica scrie istorie în industria muzicală. Nu doar cifrele de vânzări spun asta, ci și capacitatea formației de a câștiga constant fani și de a sfida trecerea timpului și a trendurilor fără a se dezice de stilul ce a consacrat-o.

"The Black Album", discul considerat de către mulți albumul-cult al trupei Metallica, împlinește anul acesta 30 de ani, iar Kirk Hammett e conștient de impactul major pe care l-a avut asupra muzicii rock și nu numai.

"Indiferent de cât de mult s-ar schimba și transforma cultura modernă, e ceva în compoziția acestui album care continuă să rezoneze cu oameni din toate colțurile lumii. Și vorbesc literalmente de toate colțurile lumii, pentru că albumul ăsta e mare peste tot", a declarat Hammett într-un interviu acordat pentru Classic Rock Magazine.

Kirk Hammett: "Faptul că posturile de radio au îmbrățișat sound-ul nostru - agresivitatea noastră - a ajutat ca întreaga mișcare grunge să crească"

Chitaristul Metallica își amintește cât de influent a fost acest album chiar de la momentul lansării, povestind cât de mare fan a fost Kurt Cobain și ce implicații a avut succesul heavy metal-ului la momentul respectiv.

"Kurt Cobain a venit la unul dintre show-urile noastre din Seattle, din cadrul turneului de promovare a albumului "Black". Îl știam pe Kurt destul de bine și ne întâlneam relativ frecvent. Era un fan Metallica destul de înflăcărat. Am fost surprins să constat cât de mare fan Metallica era.

Faptul că posturile de radio au îmbrățișat sound-ul nostru - agresivitatea noastră - a ajutat ca întreaga mișcare grunge să crească. La relativ scurtă vreme de la lansarea albumului "Black", Nirvana a lansat "Nevermind". Îmi place să cred că am avut o oarecare influență asupra felului în care Nirvana a fost acceptată."

Aniversarea lansării emblematicului "The Black Album" va fi marcată de un LP cu 53 de cover-uri după cele 12 piese de pe acest material. "The Metallica Blacklist" apare pe 30 septembrie, toate veniturile obținute din vânzarea acestui LP mergând către ONG-ul trupei Metallica, All Within My Hands Foundation, și către California Vipassana Center. De pe acest LP au fost lansate deja o serie de cover-uri, printre care două versiuni de "Nothing Else Matters" (Miley Cyrus și Phoebe Bridgers), un "Enter Sandman" cântat de Weezer și un "Wherever I May Roam" reinterpretat de J Balvin.

Citește în continuare

Muzică și film

Jim Morrison, muzicianul și poetul, prezentat într-un nou documentar

Multiplele fațete ale lui Jim Morrison vor fi prezentate într-un nou documentar. Muzician, artist, poet și figură marcantă a scenei rock, regretatul vocalist The Doors își dezvăluie secretele în acest nou proiect cinematografic, ce va include fragmente din jurnalele sale intime.

Publicat

pe

Jim Morrison Live At The Bowl '68
Jim Morrison Live At The Bowl '68 │ FOTO: Captură YouTube

Studioul independent Gunpowder & Sky, JAM Inc. și managerii Jim Morrison Estate vor realiza un nou documentar ce va scoate la iveală detalii inedite cu privire la viața și cariera regretatului vocalist The Doors, Jim Morrison. Prin intermediul acestui proiect se vor urmări și analiza aspectele artistice ale personalității muzicianului, publicul urmând să-l cunoască mai bine pe rebelul și poetul Jim Morrison.

Documentarul va cuprinde fragmente din jurnalele intime ale muzicianului, ce nu au mai fost prezentate publicului până acum, precum și video-uri filmate în locuința sa, inițiatorii acestui proiect urmărind a pune într-o nouă lumină multiplele fațete ale lui Morrison - artistul, poetul, autorul și omul. Anunțul producerii acestui docmentar vine ca urmare a recentei apariții a volumului "The Collected Works of Jim Morrison: Poetry, Journals, Transcripts and Lyrics".

"Misiunea noastră este de a ghida, proteja și prezenta fanilor vechi și noi extraordinarele realizări ale clienților noștri, menținând totodată cele mai ridicate standarde de credibilitate și autenticitate.

Nu m-aș fi putut gândi la altcineva mai potrivit decât Gunpowder & Sky pentru a ne ajuta să prezentăm arta nemuritoare a lui Jim Morrison unei potențiale noi generații de fani din întreaga lume", a declarat producătorul premiat cu Grammy al JAM, Inc., Jeff Jampol.

Noul documentar despre Jim Morrison va fi produs de Gunpowder & Sky, Jeff Jampol și Jeff Pollack de la FourScore Entertainment. Filmul nu are încă un titlu.

Jim Morrison, cunoscut publicului prin prisma carierei sale muzicale, a pus bazele trupei The Doors în 1965, alături de Ray Manzarek, ulterior alăturându-li-se toboşarul John Densmore şi chitaristul Robby Krieger. Numele trupei este inspirat de titlul cărţii lui Aldous Huxley, "The doors of perception", care la rândul lui a luat titlul dintr-un vers de-al poetului William Black: "if the doors of perception were cleansed, every thing would appear to man as it is, infinite".

Citește în continuare

Lifestyle

Părul lui Kurt Cobain a fost scos la licitaţie, iar dosarul FBI despre moartea sa a devenit oficial

Ultimele 48 de ore ne-au adus două ştiri legate de Kurt Cobain, una mai bizară decât alta. Pe de o parte avem o şuviţă din părul său blond scoasă la licitaţie şi apoi îi avem pe cei de la FBI care au dezvăluit dosarul oficial despre muzician la 27 de ani de la moartea sa. Mai multe detalii aflaţi în articol.

Publicat

pe

Kurt Cobain
Kurt Cobain

O şuviţă de păr a solistului Nirvana a fost scoasă la licitaţie ca parte a proiectului Iconic Auctions "The Amazing Music Auction". Acesta include obiecte purtate, semnate şi folosite de Kurt Cobain şi Nirvana, dar şi de The Beatles, Bob Dylan, Eric Clapton, Led Zeppelin şi alţii. Licitaţia s-a deschis pe 6 mai, iar o parte din veniturile generate vor merge spre Crew Nation, un fond creat de Live Nation pentru a ajuta staff-ul asociat concertelor anulate din toată lumea din cauza pandemiei.

Fondul a debutat cu mai bine de un an în urmă, iar Live Nation a contribuit cu o o donaţie iniţială de 5 milioane de dolari. Ulterior s-a ajuns prin donaţii la 18 milioane de dolari, care au ajutat peste 15.000 de angajaţi din peste 40 de ţări.

Licitatie par Kurt Cobain 2021

Licitatie par Kurt Cobain 2021 │ FOTO: Live Nation

Povestea acestei şuviţe o aflaţi de la Iconic Auctions:

Acest artefact unic este unul nou pe piaţă şi este însoţit de o dovadă impecabilă a provenienţei, inclusiv fotografii cu Kurt pozând cu femeia care i-a tăiat părul, cu foarfeca în mână şi o poză a părului fiind tăiat. Prietenul norocos care l-a tuns pe Kurt era Tessa Osbourne, care i-a tăiat şuviţa în 1989, în perioada turneului "Bleach". Tessa a dus apoi firele de păr la artistul din Seattle Nicole DePolo, ca un cadou special după moartea lui Kurt, oferindu-i şi dovezile legate de provenienţa sa.

Legat de a doua poveste cu Kurt, FBI a făcut public dosarul artistului, care include 10 pagini. Dosarul a fost realizat în urma unei anchete cu privire la moartea lui Cobain. În cele 10 pagini apare şi faptul că fanii şi un detectiv numit Tom Grant nu sunt de acord cu verdictul de sinucidere dat în 1994 de către poliţia din Seattle. Autorităţile au trimis răspuns oficial unor scrisori din 2006 care insistau că există inconsistenţe în detaliile legate de moartea solistului Nirvana, care ar fi trebuit investigate.

FBI a răspuns că trebuie să existe indicii clare ale unei încălcări de legi federale pentru a porni o investigaţie. La dosar apare analiza unui detectiv privat (Tom Grant), care părea convins că scrisoarea de adio a lui Kurt a fost de fapt o scrisoare de retragere din industria muzicală.

Găsiţi aici toate documentele de la FBI.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending