Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Concert Peter Gabriel în România - OFICIAL

După apariția unui zvon, concertul Peter Gabriel este confirmat de cei de la Emagic. Artistul vine pentru prima dată în România, în primăvara anului viitor, pe data de 8 mai. Spectacolul va avea loc la Romexpo.

Publicat

pe

Peter Gabriel - New Blood Live in London
Peter Gabriel - New Blood Live in London

Turneul "Back to Front" ce marchează 25 de ani de la apariția celebrului material "So", semnat de Peter Gabriel va ajunge și în România anul viitor. Săptămâna trecută, odată cu zvonul concertului, InfoMusic a dezvăluit că artistul negocia cu un promoter din România. Confirmarea a venit din partea celor de la Emagic. Peter Gabriel va concerta în premieră la București pe data de 8 mai 2014, în pavilionul central din cadrul complexului expozițional Romexpo.

Biletele la concert sunt disponibile pe www.myticket.ro, începând de joi, 7 noiembrie, la mai multe categorii de preț, ce variază între 165 de lei și 495 de lei, în funcție de distanța față de scenă. De asemenea, biletele vor putea fi achiziționate și din rețeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu, precum și de la casa de bilete a Sălii Palatului.

Proaspăt nominalizat pentru includerea în The Rock and Roll Hall of Fame, Peter Gabriel este unul dintre artiștii internaționali a căror carieră impresionează prin longevitate, inovație și versatilitate. Cu 6 statuete Grammy, 3 Brit Awards și alte 13 trofee MTV Video Music Awards, Peter Gabriel este unul dintre cei mai influenți artiști din industria muzicală internațională, fiind recunoscut ca atare și în cadrul BMI London Awards, odată cu acordarea premiului BMI Icon pentru întreaga activitate.

Membru fondator al trupei Genesis, Peter Gabriel s-a remarcat odată cu primele concerte ale trupei, devenind tot mai cunoscut datorită costumațiilor nonconformiste și a poveștilor improvizate înaintea fiecărei piese din setlist. După opt ani petrecuți alături de membrii Genesis, Peter s-a hotărât să-și continue drumul în muzică pe cont propriu, decizie ce avea să-i aducă un succes nebănuit. Dacă primele patru albume lansate după despărțirea de trupă l-au ajutat să-și definească traiectoria muzicală, cel de-al cincilea material, intitulat "So", a fost cel care i-a adus succesul internațional.

Peter Gabriel

Peter Gabriel │ FOTO: PGL Armando Gallo

Răsplătit cu nenumărate discuri de platină, atât în Statele Unite, cât și pe continentul european, albumul "So" a fost privit ca o adevărată revelație încă din primele zile de la apariție, ajungând pe prima poziție în UK Album Chart și pe locul al doilea în Billboard 200 US. "Sledgehammer", "Big Time", "In Your Eyes" și "Don't Give Up", un duet emoționant cu Kate Bush, sunt doar câteva dintre hit-urile care au urcat rapid în clasamentele internaționale. Pasiunea pentru animații și efecte speciale a devenit treptat una dintre caracteristicile carierei sale. Însă, dincolo de viziunile artistice inovatoare în materie de grafică, Peter Gabriel este un muzician complex, interpret și compozitor ce și-a pus amprenta de-a lungul carierei solo pe nu mai puțin de 9 albume de studio, 3 albume live, 4 soundtrack-uri și alte 4 compilații, plus peste 35 de single-uri.

În toamna anului trecut, cu ocazia celei de-a 25-a aniversări de la apariția albumului "So", Peter Gabriel a decis să remasterizeze piesele incluse inițial pe celebrul album, lansând o ediție specială, disponibilă în trei formate: CD simplu; Set ce include atât albumul "So", cât și două alte CD-uri "Live in Athens 1987", nepromovate până acum; Deluxe Box, în ediție limitată, care conține în plus materialul "So DNA" ce ilustrează mai multe etape din procesul de creație și înregistrare a albumului. Lansare a fost urmată de turneu mondial "Back to Front", ce va continua și în 2014. Se pare că aceasta va fi ultimul turneu al artistului din perioada imediat următoare, Peter Gabriel anunțându-și deja intenția de a lua o pauză de la carieră pentru a se putea dedica în totalitate vieții de familie.

PETER GABRIEL - "Don't Give Up" (Live Berlin, octombrie 2013)

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte joi, 8 mai 2014

Peter Gabriel

Loc
Romexpo
PUBLICITATE
Comentează
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Trending