Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2019
Laura Bretan, interviu InfoMusic 2019Cerbul de Aur 2019: Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye pregătesc un moment special Poze concert Metallica pe Arena Națională pe 14 august 2019 INFO CONCERT:
Fall in Love Festival 2019
INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
We Love Retro 2019 București

Câștigătorii concursului byron – Rock Your High School

Duminică, 17 noiembrie 2013, a avut loc în club Fabrica din Bucureşti finala concursului byron – Rock Your High School dedicat trupelor alcătuite din liceeni. Concursul, ajuns la ediţia a patra, a fost organizat de către byron Management şi YouthBank.

Câștigători byron - Rock Your Highschool

În concursul  byron – Rock Your High School de anul acesta au participat 7 formaţii: AnySound (alternative/punk, Oradea), Blue Strings (punk/rock, Oradea), Crossbone (thrash metal, Bucureşti), Fresh (pop-rock, Întorsura Buzăului), The Purple Dandies (funk-rock, Bucureşti), Timeline (progressive metal, Bucureşti) şi Youvenis (jazz/rock, Întorsura Buzăului).

Pentru departajarea trupelor s-a apelat la un juriu alcătuit din muzicieni şi oameni de muzică: Dan Byron (byron), Vali Rauca (Grimus), 6fingers (byron), Şerban Ionuţ-Georgescu (White Walls), Dan Georgescu (byron), Bogdan Şerban (Radio Guerrilla) şi Horea Marc (Fstivalul Jazz in the Park, Cluj-Napoca). Aceştia au punctat trupele participante urmărind patru criterii: calitatea interpretării, lucrul în echipă, energia transmisă şi prestaţia scenică.

Premiul I constă în înregistrarea unui EP într-un studio profesional. Pe lângă acesta, s-au mai acordat premiul II (telefoane mobile oferite de Indygen), premiul pentru cea mai bună voce (o pereche de monitoare in-ear personalizate oferite de Ultimate Sound) şi două premii speciale: Radio Guerrilla a ales o trupă care să cânte live la o ediţie GuerriLIVE Radio Session cu Bogdan Şerban, în timp ce Festivalul Jazz in the Park de la Cluj-Napoca a ales o trupă care să participe la ediţia din 2014.

Câștigătorii byron – Rock Your High School:

  • cea mai bună prezență scenică: Mihai Parchisanu (Crossbone)
  • cel mai bun chitarist: Andrei Damian Rusu (Youvenis)
  • cel mai bun basist: Mark Cristofor Cuibus (AnySound)
  • cel mai bun tobar: Vlad Ştefan Tohănean (Youvenis)
  • cea mai bună voce (premiu Ultimate Sound): Zsuzsana Cerveni (Timeline)
  • premiu special Radio Guerrilla: AnySound
  • premiu special Jazz in the Park: Youvenis
  • premiul II (oferit de Indygen): Crossbone

Câştigătorii premiului I şi cei care vor cânta în deschiderea concertului aniversar byron de la club Fabrica de pe 30 noiembrie sunt cei de la Youvenis. Înainte de decernarea premiilor au mai cântat live ieşenii de la Pinholes; chitaristul lor, Vlad, a participat şi el în finala concursului din 2010 cu trupa lui de atunci.

byron – Rock Your High School este un concurs organizat de byron Management şi YouthBank cu scopul de a descoperi, susţine si promova tinerele formaţii româneşti. YouthBank este un program de educaţie nonformală destinat liceenilor. În prezent programul este implementat în 14 oraşe din ţară şi este unul dintre cele mai bune programe de dezvoltare personală pentru liceeni.

Citește mai multe despre byron
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Franz Ferdinand a lansat "Bullet" - VIDEOCLIP

Franz Ferdinand a lansat un nou videoclip, single-ul promovat fiind "Bullet". Piesa este extrasă de pe ultimul album al trupei,...

Închide