Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Cargo a lansat un teaser al noului clip "A 5-a dimensiune" - VIDEO

Cargo a dezvăluit un teaser al noului videoclip al trupei. Piesa promovată se numește "A 5-a dimensiune" și este extrasă de pe viitorul album al formației.

Publicat

pe

Trupa CARGO la Zilele Prieteniei în Piața Constituției pe 29 iunie 2013

După "Nu mă lăsa să-mi fie dor", o melodie de dragoste cu un mesaj puternic, Cargo redeschide capitolul "metale grele" și dezvăluie un teser al noului clip realizat pentru "A 5-a dimensiune". Piesa este extrasă de pe noul material al formației, ce încheie o pauză discografică de șase ani.

Cargo a luat ființă la Timișoara în 1985, în formula: Carol Bleich (baterie), Octavian Iepan (chitara), Tibi Gajdo (chitara bass), Dinel Tollea (clape), Nae Ionel Tarnotzi (voce) și Adrian Barar (chitara). Primul album al trupei, "Povestiri din gară", a fost lansat în 1992.  La puțin timp de la lansarea discului de debut, în formație este cooptat Ramon Radosav la vioara, Cargo pierzându-l pe Dinel Tollea (care se stabilește în Elveția), acesta fiind înlocuit de Cristian Pup. În luna mai a anului 1995 a apărut pe piață al doilea album Cargo, intitulat "Destin". Ghinionul a lovit însă din nou trupa, la puțin timp de la lansarea albumului Kempes având un accident de motocicletă în care este rănit grav.

A urmat apoi un concert în semn de solidaritate ce a avut loc la Sala Polivalenta, în care alături de Cargo au cântat Mircea Nedelcu, Berti Barbera, Vali Sterian, Iris, Weinberger și alții. După acest concert, Adrian Igrisan (ex-RIFF, poreclit “Baciul”) a rămas la Cargo și a ocupat locul de chitarist-armonie, preluând și postul vacant de vocal. În 2005 trupa obține premiul pentru cea mai bună formație rock la MTV Romanian Music Awards, în același an primind și Discul de Aur pentru vânzările albumului "Spiritus Sanctus".

De curând, în trupă a fost cooptat basistul Florin Barbu, unul dintre cei mai cunoscuţi instrumentişti din România şi endorser al firmei Warwick. Astfel, componența actuală a trupei este: Adi Barar – chitară, Adrian Igrisan (baciu)- voce, Tavi Pilan- tobe, Ionuț Carja – clape și Florin Barbu – bass.

Cargo - "A 5-a dimensiune" (Video Teaser)

Trending