Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Angela Gheorghiu a lansat albumul de colinde românești "O, ce veste minunată!"

Angela Gheorghiu a lansat primul său album de colinde românești. Discul se numește “O, ce veste minunata!”, conține 16 compoziții și poate fi găsit în toate magazinele de specialitate din țară, precum și în hypermarketuri, la raionul de muzică.

Publicat

pe

Angela Gheorghiu

Noul material discografic al Angelei Gheorghiu este realizat cu sprijinul Radio România si al Centrului Cultural Casa Artelor și contine 16 dintre cele mai îndrăgite colinde tradiționale românesti, printre care "Bună dimineața la Moș Ajun", "Florile dalbe (Astăzi s-a nascut Hristos)" sau "Colindița".

"Am înregistrat acest album de colinde pentru a readuce în suflet acea bucurie simplă, dar înălțatoare, a Crăciunului petrecut alături de cei mai dragi oameni. Sunt fericită și emoționată să pot oferi publicului primul CD cu colinde românești de referință, cu aranjamente gândite pentru spiritul și vocea mea. Este un vis împlinit pentru mine, pentru că este un proiect de suflet, primul realizat prin intermediul fundației pe care am înființat-o și care-mi poartă numele, Fundația Angela Gheorghiu. Le mulțumesc tuturor prietenilor care m-au sprijinit pentru a vă putea oferi ce este mai de preț în muzica românească tradițională de Crăciun. Vă urez să aveți parte de sărbători cu mare bucurie și pace sufletească!", a transmis Angela Gheorghiu.

Piesele sunt înregistrate în luna septembrie 2013 la Sala Radio, alături de Orchestra Naționala Radio, dirijor Tiberiu Soare, Corul Național de Cameră Madrigal, dirijor Voicu Popescu și Corul Accoustic, dirijor Daniel Jinga, și în ștudioul ISV - Ines Studio & Video.

Albumul este o coproducție Fundația Angela Gheorghiu – Radio România – Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 Bucuresti - Primăria Sectorului 3, București. Producătorul general al acestui material discografic este Oltea Serban Parau, iar producătorul executiv Alice Barb. Ingineri de sunet: Cristi Dobrica, Calin Ioachimescu, Andrei Barbu / Orchestratori: Dan Dediu, Cristian Lolea, Constantin Arvinte / Editare digitala: Yvan Bing, Laurent Vonlanthen

Cu ocazia lansării noului album, Angela Gheorghiu ne invită să ascultă un colind, intitulat "La Vitleem colo-n jos". Colindul este unul tradițional, prelucrat de Nicolae Lungu, aranjamentul fiind realizat de Dan Dediu.

Angela Gheorghiu – "La Vitleem colo-n jos"

Comentează

Trending