Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

X Factor România: Florin Ristei are un concurent serios din Moldova - Alex Mațaev

Delia, Dan Bittman și Cheloo au ascultat noi concurenți ce vizează trofeul câștigat până acum de Andrei Leonte și Tudor Turcu. La X Factor vin de toate tipurile, trec de selecție destui, se rețin puțini. Echipele se formează încet-încet, cu câte două-trei voci memorabile per emisiune. Cunoaște concurenții primiți în concurs duminică, pe 6 octombrie.

Publicat

pe

Alex Mațaev din Moldova concurează pentru trofeul X Factor
Alex Mațaev din Moldova concurează pentru trofeul X Factor

Din cea de-a treia emisiune a sezonului X Factor România 2013 reținem interpretarea lui Alex Mațaev din Republica Moldova. Dintr-o bază de selecție destul de mică, alți 8 participanți au primit DA-urile necesare pentru a merge mai departe. Printre aceștia sunt un tată și un fiu - Ionescu Ioan Alexandru (23 de ani) și Ionescu Gabriel (52 de ani), columbianul Fabian SanchezIsabelle Covrig (16 ani), doi rapperi din "Trupa Fără Titlu", o pretendentă din America - Andrea Teja (22 de ani).

Emisiunea a cuprins toate momentele amuzante prezentate în promo-uri, doar Dani Oțin lipsind din câteva momente cheie, fiind plecat cu motorul. Producția nu a nominalizat unul dintre participanți. Un concurent a cântat rock'n'roll-ul lui Jerry Lee Lewis - "Great Balls of Fire", a primit 2 voturi de DA din partea Deliei și a lui Cheloo, dar numele lui nu a fost titrat sau anunțat.

Alex Mațaev, starul fabricat în Moldova vrea X Factorul din România

Alex Mațaev (22 de ani) s-a născut în orașul Bălți din Republica Moldova. Nu este singurul participant de peste Prut din acest sezon X Factor, avându-l concurent pe solistul Dumitru Botnariu. Mațaev a scris versurile unei piese la 10 ani și activează în showbiz de la 17 ani. În 2012 a câștigat concursul de talente "Fabrica de Staruri 3", retransmis la noi de TVR 1. Andrei Gheorghe, Nicu Alifantins și Natalie Toma au format juriul acelei competiții. La începutul anului, Alex Mațaev a participat în Moldova la Selecția Națională pentru Eurovision 2013. A cântat în duet cu Valeria Pașa piesa "Show Me your Feelings". Își dorește să colaboreze cu cântăreți precum Bruno Mars, Travis McCoy, James Morrison, DJ Shved, Nicu Alifantis sau Natalie Toma.

După ce în 2009, a cântat rock în trupa rusească "Rain Catchers", Alex a plecat la Kiev pentru a dobândi faimă în Ucraina. În această toamnă a revenit la Chișinău, unde la sfârșitul lui septembrie a lansat o melodie compoziție proprie - "Ciornoe Beloe". Participarea la X Factor îl va pune iarăși pe drumuri, devreme ce vocea și prezența îi pot asigura un traseu lung, poate până în finală. "Mă inspiră orice lucru se întâmplă în viața mea (...) Pentru mine contează mai mult drumul decât destinația", a declarat Alex în cadrul emisiunii de la Antena 1.

La selecția X Factor România, Alex Mațaev a interpretat "I Don't Wanna Miss a Thing", cântecul trupei Aerosmith pe care l-a cântat și la "Fabrica de Staruri". Succesul poate fi reeditat. "Mrrrrr, m-ai cucerit! Te iubesc!" este primul feedback al Deliei, care și-l dorește pe Alex în echipa sa.

Andrea Teja, din America în vacanță la Constanța

Andrea Teja (22 de ani) a venit la X Factor România tocmai din New York. În fiecare vară se întoarce la bunicii ei din Constanța, iar preselecțiile de anul acesta n-au lăsat-o să se plictisească. Are experiență din 2011 când a concurat la The XFactor. Celine Dion și Shania Twain sunt artistele ei preferate.

Andrea Teja la X Factor Romania

Andrea Teja la X Factor Romania

Andrea a urcat pe scenă la vârsta de 13 ani. A studiat la Lagond Music School și are două piese la activ - "Million" (2010) și "Drive Me Crazy" (2011) produse de Adrian Stavian în Constanța.  În prezent lucrează în New York la cel de-al treilea single. În acest sens colaborează cu producătorul și inginerul de sunet Fran Cathcart (laureat Grammy) și cântărețul KDrew. Piesele cântate de Teja pot fi auzite și pe Reverbnation  în secțiunea Dance.

Columbianul Fabian Sanchez - Si + Si + Da

Fabian Sanchez a venit la X Factor direct de la România Dansează. Pe 13 noiembrie, împlinește 34 de ani începuți la Bogota, petrecând mult timp în România din 2009 încoace. În 1999, a început studiile muzicale în Orchestra Simfonică din Bogota, iar din 2000, la Academia de Muzică Luis A. Calvo. În România a colaborat la Dansez pentru tine, alături de trupa lui Petre Geambașu. În 2010 a format trupa Sabor Latino, fiind solist. Totodată cântă la percuție în cadrul unei alte formații, Drum Café.

Fabian Sanchez -  “Che che re re che” la X Factor Romania

Fabian Sanchez - “Che che re re che” la X Factor Romania

La X Factor a interpretat "Balada (Tchê tcherere tchê tchê)" (Gustavo Lima), iar pentru pentru a fi mai convingător a cântat un fragment din "Lalele" (Luigi Ionescu).

Din cel de-al treilea sezon X Factor România au ieșit în evidență următoarele voci:  Florin Ristei, Alex Mațaev, Alexandru Simion și mai tinerele Ana Maria Mihăilești, Florena Țico Șandru și Ruxandra Maria Tomulesei. Citiți și articolele anterioare despre X Factor România 2013 - episodul 1 și episodul 2.

Trending