Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Voltaj a lansat "Ultima secundă" - LYRIC VIDEO

Trupa Voltaj a lansat un lyric video special pentru melodia "Ultima secundă". Inclusă pe cel mai recent album al formației "Dă vina pe Voltaj", piesa are o istorie interesantă, ce-și are originile tocmai în Sumatra.

Publicat

pe

Calin Goia, VOLTAJ in concert la Sala Palatului pe 10 octombrie 2012
Calin Goia, VOLTAJ in concert la Sala Palatului pe 10 octombrie 2012

Voltaj are un nou lyric pentru melodia "Ultima secundă" pe care îl puteți urmări pe InfoMusic. Piesa, inclusă pe cel mai recent album al trupei "Dă vina pe Voltaj", este de fapt un cover după cântecul "Mengkel nama ahu" (într-o zi voi zâmbi) al artistului Tongam Sirait din Sumatra. Pe site-ul tedoo.ro, Brad Florescu, un prieten apropiat al solistului Călin Gruia povestește cum l-a descoperit pe Tongam în călătoria sa în Sumatra. Acesta a fost cucerit de muzica artistului și i-a trimis lui Gruia mai multe piese. În plus, Florescu a fost prezent în momentul în care "Mengkel nama ahu" a devenit "Ultima secundă".

Anul trecut, când am fost în România, am petrecut câteva zile în casa familiei Goia (mulțumesc și pe această cale pentru calda găzduire). În prima seară împreună, ne-am adunat la un pahar de vin și am vorbit despre călătorii. Inevitabil, discuția a ajuns la muzica lumii. Și la cântecele batak.

Da’ chiar. N-am apucat să ascult tot ce mi-ai trimis, zice Călin. Pornește laptopul și mă pune să aleg o piesă din playlist. Pun “Mengkel nama ahu”.

Mai pune-l odată. Încă odată. Încă odată. L-am ascultat de 10 ori.

Hai în studio, să-l audă și băieții. L-au ascultat și băieții. Tot de 10 ori. Sau 20. Nu mai știu. Călin și-a chemat un prieten pianist, să încerce pe loc o orchestrație. A intrat în borcan și-a tras o voce. I-a ieșit din prima, deși cântecul nu era deloc ușor. Am stat în studio până la două dimineața și, când am ieșit în noaptea rece, Călin mi-a zis:

Știi ce-i mai trebuie piesei ăsteia? Versuri.

Versurile au apărut în seara următoare. Călin s-a pus la masa din bucătărie cu căștile pe urechi și carnetul în față și-a început să scrie, să șteargă, să scrie. I-a luat o oră până a ajuns la o formulă mulțumitoare.

O să-i zic “Ultima secundă”. Un cântec despre iubire până la capăt. Cum ți se pare ideea?

N-a mai așteptat răspunsul meu. A zbughit-o în studio, a tras vocea și m-a chemat, două ore mai târziu. Nu-mi venea să cred că-l ascult pe Călin Goia de la Voltaj cântând “Mengkel nama ahu” în limba română. Am plecat din România zâmbind. Cântecul avusese dreptate.

Nu trece o lună și primesc mail de la Călin: Am vorbit cu băieții din trupă și cu casa de discuri. Le place piesa. O punem pe albumul nou. Ajută-mă să dau de Tongam, să facem actele necesare pentru cover.

Așa cum era de așteptat, asta a fost partea cea mai grea a proiectului. Tongam era mai mereu plecat, abia răspundea la mail sau telefon și nu pricepea acronimele și termenii avocățești cu care-l tot bombardam. A durat câteva zile să se facă piesa și câteva luni să punem toate hârtiile în ordine. Dar până la urmă am rezolvat-o și pe asta, în numele muzicii și al milenarei prietenii româno-indoneziene - Fragment din Cum a ajuns un cântec din Sumatra pe noul album al trupei Voltaj.

LYRIC VIDEO: Voltaj - "Ultima secundă"

Emisiuni radio-tv

Liviu Vârciu, Andrei Ștefănescu și Nea Mărin sunt gazdele Revelionului de la Antena 1

În noaptea dintre ani, de la ora 20:00, la Antena 1, Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu se întrec cu Nea Mărin în cel mai tare program de Revelion. Zeci de vedete li se vor alătura celor două echipe conduse de Nea Mărin şi de Liviu şi Andrei şi împreună îi vor invita pe telespectatorii să decidă câştigătorul. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Liviu Vârciu, Andrei Ștefănescu și Nea Mărin
Liviu Vârciu, Andrei Ștefănescu și Nea Mărin │ FOTO: Antena 1

Numere de dans, momente umoristice, cei mai renumiți artiști din toate generațiile și din cele mai diverse genuri muzicale, pe toate şi mai mult de-atât le va avea "Revelionul cel neBUN". Voia bună şi distracţia vor fi şi ele la înălţime, într-o noapte în care petrecerea este pentru toate gusturile. Şi cum întrecere fără obstacole nu putea exista, cei trei îi au alături de ei şi pe poznaşii serii, Rikito Watanabe şi Sonny Medini, care se vor asigura că întrecerea nu va fi deloc una simplă.

Loredana, Delia, Connect-R, Andreea Bălan, Andreea Antonescu, Mircea Baniciu, Ana Baniciu, Puya, Adriana Trandafir, Romică Țociu, Paula Chirilă, Azur, Cătălin Crişan, A.S.I.A., Andreea Bănică, Gelu Voicu, Voltaj, Tudor Ionescu, Olguţa Berbec şi Remus Novac, Angelica Flutur, Pepe, Ruby, SHIFT, Jean de la Craiova, Giulia Anghelescu, Cleopatra Stratan şi Edward Sanda, Vali Vijelie, Tzancă Uraganu’, YNY Sebi şi Bogdan DLP, Georgiana Lobonţ, Taraful de Caliu, baletul COBO, coordonat de Cocuța și Bogdan Boantă, se numără printre invitații serii.

Ei vor intra în scenă reprezentând fie echipa lui Liviu și Andrei, fie echipa lui Nea Mărin. Din care tabără a distracției fac parte artiștii, ce aduce fiecare pe scena pe care întâmpină Noul An și ce alte surprize au mai pregătit cei trei amfitrioni telespectatorii vor descoperi la Revelionul cel neBUN, pe 31 decembrie, la Antena 1, de la ora 20:00, când cea mai tare petrecere îi va purta spre 2024!

Citește în continuare

Trending