Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Voltaj a lansat "Ultima secundă" - LYRIC VIDEO

Trupa Voltaj a lansat un lyric video special pentru melodia "Ultima secundă". Inclusă pe cel mai recent album al formației "Dă vina pe Voltaj", piesa are o istorie interesantă, ce-și are originile tocmai în Sumatra.

Publicat

pe

Calin Goia, VOLTAJ in concert la Sala Palatului pe 10 octombrie 2012
Calin Goia, VOLTAJ in concert la Sala Palatului pe 10 octombrie 2012

Voltaj are un nou lyric pentru melodia "Ultima secundă" pe care îl puteți urmări pe InfoMusic. Piesa, inclusă pe cel mai recent album al trupei "Dă vina pe Voltaj", este de fapt un cover după cântecul "Mengkel nama ahu" (într-o zi voi zâmbi) al artistului Tongam Sirait din Sumatra. Pe site-ul tedoo.ro, Brad Florescu, un prieten apropiat al solistului Călin Gruia povestește cum l-a descoperit pe Tongam în călătoria sa în Sumatra. Acesta a fost cucerit de muzica artistului și i-a trimis lui Gruia mai multe piese. În plus, Florescu a fost prezent în momentul în care "Mengkel nama ahu" a devenit "Ultima secundă".

Anul trecut, când am fost în România, am petrecut câteva zile în casa familiei Goia (mulțumesc și pe această cale pentru calda găzduire). În prima seară împreună, ne-am adunat la un pahar de vin și am vorbit despre călătorii. Inevitabil, discuția a ajuns la muzica lumii. Și la cântecele batak.

Da’ chiar. N-am apucat să ascult tot ce mi-ai trimis, zice Călin. Pornește laptopul și mă pune să aleg o piesă din playlist. Pun “Mengkel nama ahu”.

Mai pune-l odată. Încă odată. Încă odată. L-am ascultat de 10 ori.

Hai în studio, să-l audă și băieții. L-au ascultat și băieții. Tot de 10 ori. Sau 20. Nu mai știu. Călin și-a chemat un prieten pianist, să încerce pe loc o orchestrație. A intrat în borcan și-a tras o voce. I-a ieșit din prima, deși cântecul nu era deloc ușor. Am stat în studio până la două dimineața și, când am ieșit în noaptea rece, Călin mi-a zis:

Știi ce-i mai trebuie piesei ăsteia? Versuri.

Versurile au apărut în seara următoare. Călin s-a pus la masa din bucătărie cu căștile pe urechi și carnetul în față și-a început să scrie, să șteargă, să scrie. I-a luat o oră până a ajuns la o formulă mulțumitoare.

O să-i zic “Ultima secundă”. Un cântec despre iubire până la capăt. Cum ți se pare ideea?

N-a mai așteptat răspunsul meu. A zbughit-o în studio, a tras vocea și m-a chemat, două ore mai târziu. Nu-mi venea să cred că-l ascult pe Călin Goia de la Voltaj cântând “Mengkel nama ahu” în limba română. Am plecat din România zâmbind. Cântecul avusese dreptate.

Nu trece o lună și primesc mail de la Călin: Am vorbit cu băieții din trupă și cu casa de discuri. Le place piesa. O punem pe albumul nou. Ajută-mă să dau de Tongam, să facem actele necesare pentru cover.

Așa cum era de așteptat, asta a fost partea cea mai grea a proiectului. Tongam era mai mereu plecat, abia răspundea la mail sau telefon și nu pricepea acronimele și termenii avocățești cu care-l tot bombardam. A durat câteva zile să se facă piesa și câteva luni să punem toate hârtiile în ordine. Dar până la urmă am rezolvat-o și pe asta, în numele muzicii și al milenarei prietenii româno-indoneziene - Fragment din Cum a ajuns un cântec din Sumatra pe noul album al trupei Voltaj.

LYRIC VIDEO: Voltaj - "Ultima secundă"

PUBLICITATE
Comentează

Trending