Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Laura Bretan, interviu InfoMusic 2019Cerbul de Aur 2019: Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye pregătesc un moment special Poze concert Metallica pe Arena Națională pe 14 august 2019 INFO CONCERT:
Fall in Love Festival 2019
INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2019
INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
We Love Retro 2019 București

Vocea României 2013: o Shakira devenită Lana del Rey și un arab întorc toate scaunele, un fan Rammstein iese din tipare

Audițiile pe nevăzute au continuat la Vocea României în seara de sâmbătă, 5 octombrie. Printre cei 9 concurenți primiți în echipe se numără un arab Abu-Dhabi, un fan Rammstein și o Shakira autohtonă ce a impresionat cu o piesă Lana del Rey. Horia Brenciu și-a mărit echipa conducând detașat prin numărul de voci atrase, Loredana și Moga au atras câte un concurent dorit de toți, iar Smiley rămâne codaș cu doar trei membri în echipă.
Sanziana Norina Niculae la Vocea României

Sanziana Norina Niculae la Vocea României

Cel de-al treilea sezon a ajuns la episodul al doilea, Pavel Bartoș pregătind concurenții în backstage, în timp ce Loredana, Smiley, Moga și Brenciu și-au întors spatele și au ciulit urechile. Emisiunea a debutat cu o concurentă ghinionistă. Dacă factorul X s-ar fi făcut simțit încă de la intrarea pe scenă, vocea blondei Irina nu a reușit să miște vreun scaun fără aportul vizual. Cunoaște-i pe cei 9 concurenți care s-au alăturat concursului muzical: Diana Arvinte, Adrian Molnar, Ana Diana Kalmar, Florin Ilinca, Sânziana Norina Niculae, Angelo Simonică, Adrian Nour, Muneer Al Obeidii și Alina Păun.

Vocea României - Sezonul 3, Episodul 2

Vocea României - Sezonul 3, Episodul 2

Nu același lucru s-a întâmplat în cazul următoarei concurente. Antrenorii au fost puși în dificultate de timbrul auzi pe melodia "American Woman" "Prezența ta e de o feminitate masculinizată", a exclamat Horia Brenciu, care i-a recomandat repertoriul cântăreței Alison Moyet. "Ai o voce incredibilă, unică, mi-ar plăcea să lucrăm împreună", a contracarat Loredana. Dintre cei doi antrenori interesați, Diana Arvinte l-a ales pe Brenciu, acesta renunțând la ritualul îmbrățișării concurentelor din echipa sa după ce a aflat că Diana a studiază artele marțiale.

Diana Arvinte la Vocea României

Diana Arvinte la Vocea României

Adrian Molnar (28 de ani) este solistul trupei "Etajul 4" și încearcă saltul pe scala notorietății mergând la Vocea României. El are experiența interpretării de cover-uri la evenimente private, participarea în concurs urmând să-l ajute oricum. Adrian a cântat "Just The Way You Are" și i-a impresionat pe Smiley și Marius Moga. Solistul a ales să meargă pe mâna lui Smiley.

Adrian Molnar la Vocea României

Adrian Molnar la Vocea României

Ana Diana Kalmar din Baia Mare a fost cea de-a treia participantă acceptată în sezonul al treilea Vocea României. Lucrează în domeniul resurselor umane, dar de mică - de la 4 ani - iubește să cânte. În prezent locuiește în Cluj, unde pe lângă job, are proiectul muzical Anne, scriind piese, cântând vocal și la pian. Are dobândit suficientă experiență pe scenă, cântând alături de trupe ca Alternosfera, The Amsterdams, Coma, Natif, Urma și byron. Interpretarea melodiei "Next to Me" de la Vocea României a fost apreciată deopotrivă de Loredana și Brenciu. Ana Kalmar a intrat în echipa Loredanei și este una dintre vocile valoroase ale sezonului. Repertoriul ei trece prin genuri diferite: soul, rock, pop și jazz.

Ana Diana Kalmar la Vocea României

Ana Diana Kalmar la Vocea României

Ana a studiat la Scoala de Arte din Baia Mare, dar a luat lecții de muzică și la Paris. A participat la diverse concursuri de specialitate, câștigând de mai multe ori: Festivalul Internațional al Muzicii Francofone, trofeul "Golden Bear".

Du Hast Mich, Florin

Florin Ilinca (22 de ani) a dat dovadă de un curaj nebunesc. Cum altfel te-ai putea prezenta la un astfel de concurs comercial cu "Du Hast" - piesa rock a nemților de la Rammstein. Comparațiile sunt greu de înclinat în favoarea ta. L-a întors doar pe Horia, dar cu siguranță a captat atenția tuturor telespectatorilor. "De când s-a inventat Vocea României, am așteptat o voce ca a ta", a exclamat Brenciu după ce a explodat pe platou de parcă ar fi asistat la show-ul incendiar al nemților. La cererea Loredanei, Florin a mai cântat un fragment a cappélla, demonstrând că are un potențial de pus în valoare.

Florin Ilinca la Vocea României

Florin Ilinca la Vocea României

Pe lângă Rammstein, rockerul de pe scena de la Vocea României ascultă HIM, Leonard Cohen, Frank Sinatra, Chris Rea, Paul McCartney, Chris Isaak, Elvis, Axl Rose. Florin compune totodată, prezentând de curând o piesă în limba română - "Amintire".

Shakira de România s-a transformat în Lana del Rey

Până sâmbătă seară, Sânziana Norina Niculae era cunoscută sub titulatura de Shakira de România. În 2008, o piesă interpretată de ea a circulat pe YouTube drept o posibilă melodie a Shakirei, dată fiind asemănarea dintre cele două voci. Faima online ce a urmat a ajutat-o să o întâlnească pe artistă cu prilejul concertului din 2011. A cântat cu chitaristul cântăreței și a fost inclusă pe următorul DVD.

Sânziana a urcat pe scenă cu un cover după Lana del Rey - "Blue Jeans" și a reușit să întoarcă toate scaunele, pentru prima dată în selecția difuzată pe 5 octombrie. A fost prima voce pe placul lui Moga, iar concurenta i-a apreciat demersul și a considerat că el o poate ajuta cel mai mult.

Angelo Simonică, Jon Bon Jovi de la Românii au talent

Moga și-a continuat selecția cu Angelo Simonică. Fostul concurent de la "Românii au talent" și-a încercat vocea cu "The Man Who Can Be Moved" (The Script). Smiley i-a recomandat să concureze la Vocea României, dar nu l-a recunoscut.  "Femeie sau bărbat?" s-au întrebat antrenorii care au rămas cu spatele.

Angelo Simonica la Vocea României

Angelo Simonica la Vocea României

La Vocea României, telespectatorii au putut asculta și o celebră piesă bossa nova. Scrisă în 1962 de Antonio Carlos Jobim pe versurile în portugheză ale poetului Vinícius de Moraes, piesa a fost cântată și de Frank Sinatra. În concursul de pe PRO TV, concurentul ce i-a dat glas a fost Adrian Nour. Nota aparte, diferită de cele auzit anterior, l-a întors din prima pe Horia Brenciu. Actor și coregraf, Adrian Nour are liber acum să ajungă poate până în finală.

Adrian Nour la Vocea României

Adrian Nour la Vocea României

Loredana își completează echipa cu o voce arabă și una tinerească

Finalul celui de-al doilea episod al emisiunii a cuprins și un moment exotic. Muneer Al Obeidii din Abu-Dhabi a întors pentru a doua oară toate cele patru scaune. El a interpretat melodia "Ride It". Smiley îl cunoaște și a lucrat cu Muneer. Nu se va întâmpla și de data această. Concurentul s-a alăturat echipei Loredanei.

Muneer Al Obeidii la Vocea României

Muneer Al Obeidii la Vocea României

Alina Păun a încheiat cel de-al doilea pluton de pretendenți la trofeul Vocea României 2013. Interpretarea piesei "One And Only" a cucerit-o pe Loredana, care-și întărește echipa cu o voce de 17 ani, din care 10 de experiență. "Ai o voce superbă, puternică, ambitus, siguranță și mai mult decât atât, o apariție fermecătoare. Sunt foarte fericită că ești în echipa mea, Alina", i-a spus Loredana.

Alina Paun la Vocea României

Alina Paun la Vocea României

Horia Brenciu are în prezent cea mai numeroasă echipă, cu 7 voci alese, în vreme ce Smiley are alături doar 3 concurenți. Fiecare antrenor va avea câte 14 voci la finalul audițiilor pe nevăzute. Cei 56 de soliști vor lupta pentru marele premiu în valoare de 100.000 de euro și un contract cu Universal Records pe un an de zile. Până acum, echipele de la Vocea României se prezintă astfel:

 • Echipa lui Brenciu:
  • Andrada Ghiorma
  • Ana Maria Mirică
  • Mihai Chițu
  • Gabriel Kisczuk
  • Diana Arvinte
  • Florin Ilinca
  • Adrian Nour
 • Echipa lui Smiley:
  • Răzvan Alexa
  • Gabriel Răzvan Onilă
  • Adrian Molnar
 • Echipa Loredanei:
  • Aurel Niamțu
  • Iulia Dumitrache
  • Ana Diana Kalmar
  • Muneer Al Obeidii
  • Alina Păun
 • Echipa lui Marius Moga:
  • Dana Torop
  • Bogdan Olaru
  • Sânziana Norina Niculae
  • Angelo Simonică

Citește mai multe despre Adrian MolnarAdrian NourAna Diana KalmarFlorin IlincaHoria BrenciuLoredana GrozaMarius MogaSânziana NiculaeSmiley
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Evoluția muzicii românești prezentată într-un clip de Marta Cotuna - VIDEO

Trei tinere soliste din Timișoara - Marta Cotuna, Ana Huțu și Beck Corlan au realizat un mixaj live din refrene...

Închide