Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2019
Laura Bretan, interviu InfoMusic 2019Cerbul de Aur 2019: Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye pregătesc un moment special Poze concert Metallica pe Arena Națională pe 14 august 2019 INFO CONCERT:
Fall in Love Festival 2019
INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
We Love Retro 2019 București

The 1975 a lansat "Girls" - VIDEOCLIP

Mizând pe ideea unei "palme peste obrazul industriei muzicale" , The 1975 au filmat "un videoclip despre a vrea să filmezi un videoclip", accentuând clișeele preluate de trupe de la casele de discuri. Piesa promovată se numește "Girls", în clip apărând modele îmbrăcate în lenjerie intimă.
The 1975 -

The 1975 - "Girls" (secvență videoclip)

"Când am lansat ultimul videoclip (Sex), oamenii au reacționat la faptul că nu a fost alb-negru. S-au creat foarte multe discuții în jurul faptului că a fost o schimbare stilistică. Ni s-a atras atenția asupra faptului că anumite persoane credeau că ne conformăm regulilor impuse de casele de discuri, mergând pe diverse clișee asteptate sau neașteptate. Evident, impresia aceasta era departe de adevăr, de ceea ce se întâmplă cu noi ca trupă. Avem norocul de a fi înconjurați de un grup de persoane care fac tot posibilul ca viziunile noastre creative să poată căpăta formă. Povestea despre o tânără formație îngenunchiată de casa de discuri la puțin timp după ce a ajuns mai cunoscută este o fabulă care există de la începuturile industriei. Așa încât am vrut să facem un video tip replică. Înfrățit cu dragostea noastră pentru pop-ul anilor 80', inocența, grandoarea și conceptele utilizate în multe clipuri, noul videoclip "Girls" este despre încercarea caselor de discuri de a impune trupelor să se conformeze unor șabloane. L-am chemat pe prietenul nostru Adam la studiourile din Los Angeles, am găsit 4 modele și am filmat un videoclip despre a vrea să filmezi un videoclip" -  The 1975

The 1975 este o tânără formație din Manchester, ce a apărut peste noapte pe internet, captivând de la criticii Pitchfork Magazine până la realizatorii BBC Radio 1. Sound-ul trupei este "în afara tiparelor", sau cum ar spune britanicii într-o nuanță de jargon – "dope". Deși există influențe ale muzicii anilor ’80, stilul trupei The 1975 este gândit "în afara cutiei, chiar dacă primele piese au fost înregistrate într-o cameră de apartament.

Primele piese promovate au fost "The City" și "Sex". Ambele s-au auzit la BBC Radio 1, popularitatea formației începând să crească spre sfârșitul anului trecut. Pitchfork Magazine i-a comparat cu duo-ul electro-rock The Big Pink, solistul Matthew Healy citându-i pe de altă parte pe lista influențelor pe Talking Heads, Prince, My Bloody Valentine, Michael Jackson, Peter Gabriel, Brian Eno, D’angelo și Sigur Ros.

The 1975 - "Girls"

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Piesă nouă Lady Gaga, "Gypsy" - VIDEO

Lady Gaga le-a făcut o surpriză fanilor din Germania. În cadrul celui mai recent concert susținut la Berlin, artista a...

Închide