Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Telegram, vintage dar neprăfuit - VIDEO

A venit vremea în care simpla rostire a cuvântului "vintage" face furori printre împătimiții ultimelor trenduri. Trecând peste ironia situației, generată de simplul fapt că vechiul e considerat nou, simpatia pentru "vintage" e oarecum justificată. Dacă vorbim de exemplu despre Telegram, o nouă trupă din UK cu aer de Beatles și influențe din zona Roxy Music, nu ne mai deranjează praful așternut pe viniluri, ci îl dăm bucuroși deoparte în căutarea dulcelui art și glam rock "clasic".

Publicat

pe

Telegram │ FOTO: www.facebook.com

Telegram a început să existe în actuala formulă după ce Matt Saunders (voce, chitară) s-a cunoscut cu Oli Paget-Moon (bass) și au început să cânte împreună cu Matt Wood (chitară) și Jordan Cook (tobe). Nimic mai simplu și mai "neieșit din comun", din moment ce fiecare dintre cei menționați cântau deja prin diverse pub-uri din estul Londrei, rădăcinile inspirației venind din aceeași zonă a legendarei trupe Roxy Music. Single-ul de debut, "Follow", a fost inaugurat pe YouTube în urmă cu două săptămâni, de aici ieșind vorbe în presă cum că "Telegram este trupa zilei". Clipul piesei este filmat în stilul anilor '90, însă asta nu înseamnă că trupa încearcă să readucă în prezent trecutul sau că nostalgia își spune cuvântul. Telegram are un aer vintage, dar neprăfuit, ceea ce încearcă să facă se vrea a fi nou, deși influențele formațiilor care au fost nu pot fi ignorate.

"Trecutul este o colecție de ani, evenimente și vieți, comprimate și stratificate ca muzica rock, o materie primă căreia i se poate găsi un nou scop, care poate fi distrusă sau folosită pentru a construi. Nostalgia e plictisitoare, renașterea e și mai rea. Nu stăm să ne uităm la clipuri cu Some Mothers Do Have Em. Suntem o trupă SF - trăim cam cu 5 minute în viitor, încercând să  găsim un sens pentru ultimii 100 de ani. Luăm ceea ce ne place, tăiem ce nu ne place, modelăm un fir narativ cu care să fim cu toții de acord pentru a ajunge la ceva similar colajelor Pop Art create de Paolozzi sau Schwitter", s-a confesat trupa revistei Boon.

Telegram - "Follow"

Single-ul "Follow" va fi lansat oficial pe 4 noiembrie 2013 sub egida propriei case de discuri, GramGram. În felul acesta, sound-ul formației va putea lua forma dorită de către membrii săi.

"O lansăm noi pentru că avem niște înregistrări și vrem un album, în proprii termeni contractuali. Nu e o chestie de rebeliune punk, ci pur și simplu vrem să deținem controlul asupra unor lucruri care nouă ne sunt foarte dragi", au mărturisit într-un interviu cei de la Telegram, recunoscând că sunt entuziasmați de ceea ce va urma.

În ce privește procesul de compunere a pieselor, acesta este destul de sinuos. Cu autoirnoie, solistul mărturisește că "nu sunt niște muzicieni foarte buni, așa încât e foarte multă bâlbâială, multe încercări și greșeli" până să compună ceva, deși produsul final nu pare unul "chinuit".

În perioada următoare Telegram vor promova single-ul de debut printr-un turneu alături de Temples. Vor pleca apoi într-un alt turneu alături de Palma Violets și vor înregistra cel de-al doilea single, "Eons". Până la o nouă lansare și vești despre un album de debut putem asculta "Under The Night Time", disponibil momentan pe SoundCloud.

Telegram - "Under The Night Time"

Trending