Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Spies, dinamică indie rock pe stil irlandez - VIDEO

Din o mie și una de trupe indie rock mai răsar din când în când câte 5 irlandezi care dau impresia că alternativul nu ar trebui să ducă la omogenizare, ci din contră, la diversificare. Spies îl au pe solistul Michael Broderick, al cărui timbru amintește de un Robert James Smith (The Cure) ceva mai puțin "posh", la care se adaugă un instrumental bine mânuit, capabil să ducă indie rock-ul într-o direcție post-punk.

Publicat

pe

Spies
Spies │ FOTO: www.facebook.com

Spies cântă de prin 2010, Michael Broderick, Neil Dexter, Conor Cusack, Hugh O'Dwyer și Jeffrey Courtney având la activ doar două single-uri lansate - "Liars Call Me King" și "Barricade". Conor Cusack, cel mai tânăr membru al trupei, conduce o casă de discuri independentă, Trout Records, sub aripa căreia se află și Spies.

"Casele de discuri independente sunt super. Trout Records a fost inițial un magazin în care am lucrat aproape toți cei din trupă (4 din 5 dintre noi am lucrat acolo, în perioade diferite). Mai târziu magazinul a devenit casă de discuri, condusă acum chiar de Connor.  Tandem Felix și Jet Setter sunt și ei la această casă de discuri. Sunt prietenii noștri și e grozav să facem parte din acest colectiv, să există această formă de unitate", a povestit Spies pentru www.isolationrecords.co.uk.

Sound-ul tinerei formații din Dublin amintește de The National, dinamica indie rock fiind filtrată de tonuri atmosferice specifice rock-ului anilor ’80.

Spies - "Barricade"

Criticii The Guardian consideră că Spies au multe de oferit, comparându-i cu Interpol, Echo and the Bunnymen și greii de la U2.

"Muzica lor oferă un sens perspectivei conform căreia lumea este un loc unde lucruri mari, înfricoșătoare se întâmplă, atât la nivel de ansamblu, cât și la nivel personal, intim, trupa fiind aici pentru a oferi un soundtrack care să se audă pe acest fundal." - The Guardian.

Aprecieri măgulitoare au primit și din partea Hot Press, Celina Murphy observând timbrul deosebit al lui Michael Broderick.

"Solistul Michael Broderick are un timbru îmbibat de emoție, ce se mulează perfect pe ritmul militant de tobe și riff-urile agitate ale chitării. Adaugă apoi o mână de piese superbe și trăgând linie ajungi la o prestație de clasă."

În prezent, Spies lucrează la EP-ul de debut. Acesta va include piese precum "November Sun", "cea mai bună compoziție a băieților din Dublin", conform unor publicații generoase în complimente. Ce-i drept, deși nu e tocmai "November Rain", single-ul are de oferit un ritm interesant de tobe și un contrast plăcut între energia dată de instrumental și timbrul cald al solistului.

Spies - "November Sun"

Trending