Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
James Arthur
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Il Volo
INFO CONCERT:
David Garrett

Sinead O'Connor: Miley Cyrus este o victimă a deteriorării industriei muzicale

După un schimb de replici tăios ce a ajuns până la amenințări cu luarea de măsuri legale, Sinead O'Connor încheie conflictul cu Miley Cyrus. Într-un interviu acordat unui post de televiziune irlandez, Sinead a concluzionat că Miley nu este decât o victimă colaterală în procesul de deteriorare a industriei muzicale. În acest context, artista îi arată cu degetul pe Simon Cowell și Louis Walsh, susținând că aceștia au "asasinat rock and roll-ul".
Sinead O'Conner

Sinead O'Conner

Conflictul ce a pornit de la videoclipurile "Wrecking Ball" și "Nothing Compares 2 U" s-a încheiat din perspectiva lui Sinead O'Connor. Invitată la emisiunea The Late Late Show difuzată de postul RTE One, artista a mărturisit că nu mai are nimic de spus în legătură cu Miley Cyrus și că în opinia sa ar trebui să ne îndreptăm atenția înspre imaginea de ansamblu. Conform acesteia, tânăra artistă pop nu este decât un exemplu al modului în care industria muzicală funcționează în zilele noastre, observând că oameni de televiziune precum Simon Cowell și Louis Walsh încurajează sexualizarea tinerilor artiști.

"În ceea ce mă privește, nu e un subiect despre care aș vrea să discut (referire la conflictul cu Miley Cyrus). (...) Dacă ai 10 minute, aș putea să dezvolt subiectul și cred că mulți artiști vor fi de acord cu mine în această privință. Muzica este "asasinată", rock and roll-ul este "asasinat". Puterea rock and roll-ului de a schimba lucruri, de a-i mișca pe oameni, este "îngropată" în promovarea continuă a ideii de faimă. Pop Idol, X-Factor, toate aceste emisiuni și oameni precum Simon Cowell și Louis Walsh, care nici măcar nu știu să copieze muzică pe un CD, decid cum ar trebui să sune muzica. Și hotărăsc cine merită să fie faimos și cine nu. (...) M-am implicat în discuția despre Miley Cyrus și videoclipul său în care linge ciocanul - deși versurile nu au nicio legătură cu asta - tocmai pentru că mi se pare că aici este vorba despre exploatarea unui artist prea tânăr pentru a înțelege pericolele acestei promovări."

Schimbul de replici dintre Sinead O'Connor și Miley Cyrus a pornit de la comparația făcută de tânăra artistă pop. Miley a mărturisit pentru Rolling Stones că videoclipul "Wrecking Ball" este varianta modernă a memorabilului clip "Nothing Compares 2 U". Întrebată de jurnaliști ce părere are cu privire la această afirmație, Sinead O'Connor a publicat pe site-ul său o scrisoare amplă prin care o sfătuiește pe Miley să nu se lase exploatată, avertizând-o că managerilor, în general, nu le pasă de artiști, fiind interesați de fapt doar de profit. Subiectul a luat apoi o turnură neașteptată, Miley Cyrus sugerând prin diverse tweet-uri că Sinead suferă de o boală mintală. Pentru detalii despre conflitul dintre cele două artiste puteți citi un articol anterior

Sinead O'Connor despre Miley Cyrus, industria muzicală, Simon Cowell și Louis Walsh

Citește mai multe despre Miley CyrusSinead O'Connor
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Pink a lansat "Walk Of Shame" - VIDEOCLIP

Pink a dezvăluit recent un nou videoclip ce prezintă secvențe din turneul "The Truth About Love". Piesa promovată se numește...

Închide