Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Roger Waters, conferențiar principal în cadrul Billboard Touring Conference & Awards

Roger Waters va fi conferențiar principal în cadrul celei de-a zecea ediții a Billboard Touring Conference & Awards. Cofondatorul trupei Pink Floyd va ține un discurs și va răspunde întrebărilor adresate de către directorul executiv Billboard, Ray Waddell. În cadrul evenimentului ce se va desfășura în perioada 13-14 noiembrie 2013 vor fi premiate cele mai bune reprezentații artistice susținute live.

Publicat

pe

Roger Waters The Wall la Bucuresti pe 28 august 2013 │ FOTO: Mihai Anghel / InfoMusic

Cu o primă ediție organizată în 2004, Billboard Touring Conference & Awards este un eveniment anual în cadrul căruia se susțin conferințe și se acordă premii pe criterii de performanță și profesionalism în industria divertismentului. Printre categoriile ceremoniei de decernare a Billboard Touring Awards se numără Top Tour, Top Festival, Top Boxscore, Top Promoter, Top Venue, Concert Marketing & Promotion Award, Legend of Live, Creative Content. Premiile sunt acordate de către sponsorul principal al evenimentului - Billboard - pe baza numărului de bilete vândute, aceste distincții fiind astfel un indicator cu privire la succesul comercial.

Pentru cea de-a zecea ediție a evenimentului, ce se va desfășura în perioada 13-14 noiembrie 2013 la New York, organizatorii l-au ales pe Roger Waters drept conferențiar principal.

"Roger Waters este unul dintre cei mai captivanți artiști pe care i-am intervievat vreodată și sunt încântat că va fi conferențiar principal în cadrul evenimentului de anul acesta. Impactul său asupra muzicii și experienței live este de necontestat, viziunea și opiniile sale depășind barierele industriei muzicale. Sesiunea de răspunsuri și întrebări va fi cu siguranță fascinantă", a declarat Ray Waddell, director executiv Billboard, ce îl va intervieva pe Roger Waters în cadrul conferinței.

La ediția de anul trecut a Billboard Touring Conference & Awards, Roger Waters a câștigat premiul categoriei Top Tour 2012 pentru show-ul The Wall Live. Turneul artistului a avut oprire anul acesta și la București, fanii din România având ocazia de a vedea în premieră legendara reprezentație în cadrul concertului de pe 28 august, din Piața Constituției. Roger Waters a cântat în fața a peste 50000 de oameni, mulți așteptând acest concert încă de pe vremea când Pink Floyd încă mai suținea show-uri live. Citește recenzia de la eveniment și vezi galeria de poze.

Luând în calcul succesul show-ului The Wall Live, șansele de a-l vedea pe Roger Waters într-un concert Pink Floyd sunt destul de reduse. Cu toate acestea, bateristul Nick Mason așteaptă încă un astfel de moment. Într-un interviu acordat recent, Mason a mărturisit că este pregătit oricând pentru o reunire a trupei. Conform acestuia, tobele și geanta cu cele necesare pentru drum sunt gata, mai lipsește doar telefonul care să-l determine să se reîntoarcă în formație. Pentru mai multe detalii despre acest subiect puteți citi un articol anterior.

Ultima apariție Roger Waters și David Gilmore pe aceeași scenă a avut loc în 2011, în cadrul concertului susținut în mai pe Arena O2 din Londra. Cei doi au interpretat împreună piesa "Comfortably Numb".

Roger Waters și David Gilmour: Comfortably Numb, O2 Arena 2011

Comentează

Trending