Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Real Lies, întoarcere la rădăcinile Pet Shop Boys - VIDEO

În timpurile unei industrii muzicale ce găsește tot mai greu resurse pentru a se reinventa, ciclicitatea pare a fi o soluție pentru multe dintre trupele noului val. Real Lies, spre exemplu, și-a găsit rădăcinile ascultând Pet Shop Boys. Chiar dacă în spatele "minciunilor reale" nu se ascunde un sound 100% autentic, piesele acestor englezi merită o ascultare, chiar și pentru simplul fapt că promovează o nouă versiune a legendarului duo Pet Shop Boys.

Publicat

pe

Real Lies
Real Lies │ FOTO: www.facebook.com

Lăsând la o parte faptul că Real Lies nu este un nume de trupă nemaiîntâlnit, aceeași denumire fiind adjudecată cu mulți ani înainte de către o formație de grunge în tonuri psihedelice din Ungaria, continuăm prezentarea versiunii engleze prin menționarea celor trei londonezi ce au pus bazele proiectului: KK, TW și PK. Nu știm dacă ideea de a folosi doar inițialele numelor lor este un mod de a bloca acuzații precum "ne-ați furat numele" sau "ne-ați furat sound-ul" (referire Pet Shop Boys), însă involuntar, de dragul ironiei situației, a trebuit să luăm în considerare și această ipoteză.

Real Lies din Londra există pe piață din vara anului 2013, de atunci reușind să strângă în palmares destul de multe aprecieri. The Guardian a realizat chiar o analiză laborioasă în care se trece peste similaritățile de sound evidente și se ajunge la influențe din partea unor trupe precum Hookworms, New Order sau Roosevelt. Concluziile generale au transmis indirect faptul că muzica actuală are nevoie de o astfel de trupă și că membrii formației nu sunt doar niște "copii care fac muzică de club". Alte publicații din UK au fost atât de încântate de single-ul de debut, "World Peace", încât au apreciat chiar că Real Lies ar putea fi următoarea mare apariție pe scena industriei muzicale. Piesa a debutat chiar la BBC Radio 1, demostrând că în spatele proiectului există o susținere solidă.

Real Lies - "World Peace"

Real Lies din Londra vor lansa oficial primele single-uri sub egida casei de discuri Sweet Exile, la fel de proaspătă pe piață ca și trupa. Piesele "World Peace" și "Deeper" vor putea fi achiziționate începând cu data de 4 noiembrie 2013, în format CD și vinyil.

"Deeper", single ce poate fi ascultat mai jos, a fost promovat pe YouTube printr-un videoclip la fel de disco și vintage ca și sound-ul trupei. Clipul a fost realizat de Rollo Jackson, care mărturisește că încerca să capteze o stare de nostalgie, visare și desprindere de cotidian. Formația, pe de altă parte, vede în povestea videoclipului un monolog.

"E un monolog video despre încercarea de a recrea o vacanță în Londra...Voi ați încercat vreodată să faceți asta? Noi cred că facem asta de trei ani încoace. Când soarele apare în Londra, orașul devine locul perfect, ideal pentru o vacanță", au povestit KK, TW și PK pentru The Quietus.

Observăm, așadar, că nostalgia este un laitmotiv în acest context. Englezilor din public le este dor de Pet Shop Boys, iar englezilor din formație le este dor de soarele din Londra.

Real Lies - "Deeper"

Trending