Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Piesă nouă Gorillaz, "Whirlwind" - AUDIO

Invitat ca DJ la radioul BBC Radio 2, Damon Albarn a dezvăluit o piesă nouă a trupei Gorillaz. Melodia a fost înregistrată împreună cu Orchestra Simfonică Națională din Liban.

Publicat

pe

Gorillaz
Gorillaz │ FOTO: wall.alphacoders.com

Inițial, piesa "Whirlwind" a fost compusă pentru albumul "Plastic Beach", pe care trupa Gorillaz l-a lansat în 2010. Însă, melodia nu a mai fost inclusă în tracklistul final. Invitat la Radio BBC 2, Damon Albarn a pus în premieră cântecul pe radio. "Whirlwind" a fost înregistrată împreună cu Orchestra Simfonică Națională din Liban. Anul trecut, în luna mai, Albarn a lăsat de înțeles că ar lansa un nou album Gorillaz fără partenerul său Jamie Hewlett. În același timp, există posibilitatea ca cei doi să lucreze din nou împreună.

Jamie vrea să facă alte lucruri, iar eu îl înțeleg. Dar nu știi niciodată. Poate, în câțiva ani va avea o dorință puternică să deseneze din nou și în momentul în care va face asta va exista un album nou Gorillaz - Damon Albarn.

Proiectul Gorillaz a fost lansat de Albarn și Hwelett în 1998. A venit cu un sound interesant și cu o trupă virtuală formată din desene animate. Personajele 2D, Murdoc Niccals, Noodle și Russel Hobbs au cucerit publicul încă de la primul album lansat în 2001. Materialul s-a vândut în peste 7 milioane de exemplare, iar trupa a intrat în Cartea Recordurilor Guinness ca Cea Mai de Succes Formație Virtuală. Sound-ul grupului s-a evidențiat prin îmbinarea cu succes a rock-ului cu hip hop, muzică electronică, dub și pop.

Gorillaz - "Whirlwind"

Trending