Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

OCS prezintă în premieră tracklistul albumului "Marea Căutare" - VIDEO

Cei de la Omul cu șobolani au prezentat în premieră tracklistul albumului "Marea Căutare". În video-ul InfoMusic, membrii trupei descriu în câteva cuvinte fiecare piesă de pe disc.

Publicat

pe

Omul cu șobolani - "Marea Cautare"
Omul cu șobolani - "Marea Cautare"

Au trecut 6 luni de când ne-am întâlnit pentru prima dată cu cei de la Omul cu șobolani și am vorbit despre noul album "Marea Căutare". La acea vreme, OCS tocmai lansa videoclipul primului single "Caută". Cel de-al 8-lea material era gata în proporție de 80-90%, iar concertul de lansare era programat pentru luna octombrie. Șobolanii s-au ținut de cuvânt și ne dau întâlnire în clubul Colectiv pe data de 11 octombrie, începând cu ora 22:00. Aceștia vor cânta integral materialul, publicul având ocazia să audă live toate melodiile. De la concert nu va lipsi violoncelista Corina Ciuplea, alături de care OCS va cânta "Am ce dau".

Timp de 2 ani cei din OCS au căutat printre sunete, gânduri, versuri și amintiri, dând naștere la 11 piese mature, personale și filosofice. Melodia "Caută" a fost cea care a dat tonul albumului. Ca sound, trupa s-a întors la influențe mai agresive, la grunge. Piesele au fost filtrate, mixate și produse de Adam Whittaker, fondatorul SpaceRay Music. Britanic la origini, Whittaker petrece jumătate din timpul său în Statele Unite. Producătorul pusese ochii pe OCS de ceva vreme, iar când a ascultat materialul aniversar de 10 ani s-a gândit că ar putea face lucruri frumoase împreună. "Misiunea mea a fost să fac albume mai bune cu aceste trupe românești minunate, și asta am făcut împreună", ne-a declarat Adam Whittaker. Privind sound-ul albumului, basistul trupei, Radu Andrei a precizat că este fericit că nu sună "românește", iar Mihnea Dobrotă a ținut să sublinieze că "OCS nu a sunat niciodată atât de bine".

Omul cu șobolani - "Marea Cautare"

Omul cu șobolani - "Marea Cautare"

Trecând de la sunet la imagine, toată comunicarea vizuală a fost realizată de bunul prieten al șobolanilor, Dragos Ometiță. Pentru coperta albumului a ales o serie de poze, realizate chiar de el. Peisajele care i-au sugerat o "mare căutare" sunt în tonuri calde, iar apusul de soare ne îmbie să dăm drumu la muzică.

Cu puțin timp înainte de concertul de lansare, cei de la Omul cu șobolani au prezentat în premieră pentru InfoMusic tracklistul noului album "Marea Căutare". În video-ul de mai jos, fiecare membru al trupei descrie câte o piesă de pe disc. Pentru melodia "Visule" așteptăm descrierile voastre la comentarii.

OCS prezintă în premieră tracklistul albumului "Marea Căutare"

 1. "Ni se pregătește ceva"
 2. "Am ce dau"
 3. "Visule"
 4. "Baloane de săpun"
 5. "Pandora"
 6. "Reptile de pluș"
 7. "Ridică-te și mergi în mâini"
 8. "Hiroshima"
 9. "Apă de izvor"
 10. "Caută"
 11. "Etajul 28"

Poze cu OCS și albumul "Marea Căutare"

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Omul cu Șobolani deschide seria de concerte Showroom Original x Expirat

Pe 5 martie, trupa Omul cu Șobolani va inaugura seria de concerte online Showroom Original, filmate la Expirat. Evenimentul va putea fi urmărit pe platforma Overground Showroom.

Publicat

pe

Omul cu Șobolani - OCS la BESTFEST 2013 pe 5 iulie

Overground Music readuce pe scenă unele dintre cele mai cunoscute trupe de alternativ pentru o serie de concerte filmate și găzduite de Expirat. O dată la două săptămâni, vinerea, de la ora 20:00, pe Overground Showroom, "Netflixul de concerte", va avea loc premiera unui nou concert din seria Showroom Original x Expirat. Omul cu șobolani deschide această serie, concertul trupei fiind programat pentru vineri, 5 martie, de la ora 20:00. 

Bilete pentru concertul OCS din seria Showroom Original x Expirat

Biletele la premiera online de pe 5 martie a concertului OCS – Showroom Original x Expirat se găsesc online la prețul de 29 de lei și oferă acces timp de o lună la concertul înregistrat. După achiziția biletelor, cumpărătorii vor primi un email din partea Overground Showroom cu username-ul și parola contului lor în care vor putea urmări premiera concertului OCS – Showroom Original x Expirat pe data de 5 martie de la ora 20:00.

Concertul va fi de asemenea disponibil pentru toți abonații Overground Showroom care au optat pentru un plan tarifar recurent – lunar, trimestrial sau anual.

TRAILER | OCS: Showroom Original x Expirat 2021

OCS, prescurtarea de la Omul cu șobolani – inspirat din titlul cărții lui Freud – este numele trupei formate din Dan Amariei (vocal), Nicolae Aramă (chitară), Mihnea Dobrotă (tobe) și Radu Caragea (bas), care a luat naștere în Constanța (România), în urmă cu douăzeci și doi de ani. De atunci, aceștia au ajuns departe: au cucerit scena alternativă românească, au lansat opt albume, au filmat câteva zeci de videoclipuri, au susținut sute de concerte și sunt la a treia generație de fani. În 2019, Omul cu șobolani au lansat cel mai recent album de studio – "Fabrica de păpuși" – un album actual și energic, și o reconectare la mesajul social din primii ani ai trupei.

Din seria Showroom Original x Expirat urmează să aibă premiera pe Overground Showroom concerte cu Kumm, Eyedrops, Lucia & Muse Quartet, Pinholes, Fluturi pe Asfalt, Domino, The Kryptonite Sparks, Dimitri's Bats și alții.

OVERGROUND SHOWROOM este o bibliotecă video on demand dedicată concertelor, ce propune un serviciu similar altor platforme de streaming video. Catalogul conține concerte live ale artiștilor din România, filmate full HD și cu sunet de înaltă calitate. Concertele sunt disponibile pentru streaming 24/7, iar veniturile generate de platformă vor fi direcționate către artiști.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending