Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Nirvana, Deep Purple și Kiss, nominalizate la Rock and Roll Hall of Fame 2014

Nirvana, Deep Purple și Kiss sunt doar câteva nume din cele 16 incluse pe lista nominalizărilor la categoria Performer, Rock and Roll Hall of Fame 2014. Lista completă a nominalizărilor poate fi consultată în articol.

Publicat

pe

Deep Purple la Kavarna Rock Festival

Păstrând în continuare criteriul celor 25 de ani împliniți de la lansarea primului album, ediția din 2014 vine cu noi propuneri de artiști. Pentru cel de-al doilea an consecutiv, clasamentul final Rock and Roll Hall of Fame 2014 va fi influențat și de preferințele publicului. Astfel, fanii vor avea din nou posibilitatea de a vota 5 favoriți de la categoria Performers, primii clasați primind un punctaj ce va ajuta la departajarea artiștilor pentru realizarea clasamentului final.

Lista propunerilor de anul acesta include atât formații ce au fost evidențiate la edițiile anterioare, cât și artiști și trupe aflate la prima nominalizare. Printre novici se numără Nirvana, Peter Gabriel (Genesis a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2009), Hall and Oates, the Replacements, Linda Ronstadt, Link Wray, Cat Stevens, Yes și the Zombies. Publicul va putea vota trupa sau artistul preferat până pe data de 10 decembrie 2013.

Nominalizări Rock and Roll Hall of Fame 2014

  1. The Paul Butterfield Blues Band
  2. Chic
  3. Deep Purple
  4. Peter Gabriel
  5. Hall and Oates
  6. KISS
  7. LL Cool J
  8. The Meters
  9. Nirvana
  10. N.W.A.
  11. The Replacements
  12. Linda Ronstadt
  13. Cat Stevens
  14. Link Wray
  15. YES
  16. The Zombies

La ediția de anul trecut a Rock and Roll Hall of Fame au fost incluse nume precum RushPublic EnemyHeartRandy NewmanAlbert King și Donna Summer.

Nirvana - "Heart-Shaped Box" (Director's Cut)

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Afisul concertului Deep Purple - Sala Polivalenta - Bucuresti - 20 februarie 2014
Concerte joi, 20 februarie 2014

Deep Purple

Loc
Sala Polivalentă

Industria muzicala

Trupa KISS lansează un concert virtual în 2027

Primul concert cu Gene Simmons, Paul Stanley, Eric Singer și Tommy Thayer drept avataruri virtuale va avea premiera în 2027. KISS a confirmat vestea cu un scurt clip video. Te invităm să-l urmărești în articol și să afli mai multe detalii.

Publicat

pe

KISS virtual
KISS virtual │ FOTO: captură YouTube / KISS

KISS a susținut ultimul concert la Madison Square Garden pe 2 decembrie, marcând o încheiere spectaculoasă a turneului mondial "End Of The Road". În cadrul evenimentului, artiștii au anunțat că vor continua călătoria muzicală ca imagini virtuale, devenind astfel prima trupă din SUA care face acest lucru.

Pentru a confirma proiectul, KISS a dezvăluit un teaser video ce conține câteva fragmente audio de la fanii încântați ai trupei, precum și o scurtă animație a viitoarelor avatarurilor ale membrilor formației.

"50 de ani este o perioadă lungă, iar ceea ce ne rezervă viitorul este în pregătire", este menționat în clip.

Avatarurile ar fi realizate de compania SFX a lui George Lucas, Industrial Light & Magic, în colaborare cu Pophouse Entertainment Group, care a fost co-fondat de Björn Ulvaeus de la ABBA și care se află în spatele spectacolului Voyage al trupei suedeze.

Costurile depășesc 200 de milioane de dolari și conform lui Gene Simmons:

"Putem fi pentru totdeauna tineri și veșnic emblematici, ducându-ne în locuri la care nu am visat niciodată până acum. Tehnologia îl va face pe Paul [Stanley] să sară mai sus decât a făcut-o până acum."

Proiecțiile KISS vor avea o înălțime de peste opt metri și abilități care le vor permite să zboare deasupra publicului, să sufle foc și multe alte efecte dramatice pe care trupa le-a obținut adesea prin scenografie și cascadorii.

Citește în continuare

Lifestyle

Preţ record plătit pentru ultima chitară folosită de Kurt Cobain la un concert Nirvana

Probabil aţi remarcat în aceste zile nişte sume record circulând în tabloide şi publicaţii de tot soiul. E perioada licitaţiilor Sotheby's în Londra şi Hard Rock Cafe în SUA. Ei bine, ultima chitară folosită de Kurt Cobain tocmai s-a vândut pentru 1.5 milioane de dolari.

Publicat

pe

Chitara Fender Skystang Kurt Cobain licitatie noiembrie 2023
Chitara Fender Skystang Kurt Cobain licitatie noiembrie 2023 │ FOTO: Hard Rock Cafe

Chitara lui Kurt Cobain la care a cântat artistul înainte de moartea sa în 1994 a fost vândută la licitaţie la final de noiembrie 2023. S-a vândut la un preţ de 1.5 milioane de dolari. E vorba aici despre un instrument Fender Skystang I, iar licitaţia s-a desfăşurat la un restaurant Hard Rock Cafe din Nashville, Tennessee.

Kurt a cântat pentru prima dată la acest Fender Skystang I pe 18 octombrie 1993, la Arizona State Fair Veteran's Memorial Coliseum, în timpul turneului In Utero. A păstrat-o până la reprezentaţia finală, cea de pe 1 martie 1994, la Terminal 1 din Munchen. Moartea sa avea să se petreacă pe 8 aprilie 1994, la locuinţa sa din Seattle. Cobain s-a sinucis la doar 27 de ani.

Ei bine, revenim în 2023, cu legendarul instrument ajuns în colecţia lui Mitsuru Sato, care a participat prin telefon la licitaţia ţinută la Hard Rock Cafe în Nashville. Sato este un om de afaceri japonez, care vrea să deschidă o cafenea cu un muzeu cae expune alte instrumente muzicale celebre. Va da chiar şansa unor clienţi să interacţioneze cu ele, dorind să "ducă rock-ul şi la generaţiile viitoare".

O parte din veniturile generate de această licitaţie merg spre Kicking the Stigma, o iniţiativă legată de sănătate mentală. Odată cu această licitaţie, Skystang I a intrat în top 10 cele mai scumpe chitare vândute în istorie. Până acum Fender-ul pentru stângaci fusese deţinut de către fratele mai mare al lui Kurt, Chad şi vine cu cureaua sa originală şi cu corzile originale.

La aceeaşi licitaţie din noiembrie 2023 s-a vândut şi chitara psihedelică a lui Eric Clapton, The Fool, pentru 1.27 milioane de dolari. O pereche de jeanşi purtaţi de Cobain în videoclipul "Heart Shaped Box" au ajuns la un fan de asemenea, care a cheltuit 412.750 de dolari.

Citește în continuare

Muzică nouă

Dimmu Borgir a lansat un neaşteptat cover după Deep Purple

Dimmu Borgir a ajuns în acel punct al carierei în care găseşte loc pentru experimente. Astfel a decis să lanseze un album de coveruri, din cele mai neaşteptate. Nu se îndepărtează de rock totuşi şi ne oferă acum single-ul "Perfect Strangers", cover după Deep Purple.

Publicat

pe

Coperta album Dimmu Borgir Inspiratio Profanus
Coperta album Dimmu Borgir Inspiratio Profanus │ FOTO: Dimmu Borgir

Acesta este un single de pe albumul "Inspiratio Profanus", o colecţie de piese cover, care va sosi pe 8 decembrie prin Nuclear Blast Records. "Perfect Strangers" e surprinzător de fidelă originalului şi nu îşi asumă o abordare prea black, preferând latura heavy metal, cu elemente de power metal şi floricele progresive pe alocuri.

Sunt şi growl-uri specifice de extreme metal, dar nu aşa... extreme. Dimmu Borgir, sau mai bine zis Silenoz a discutat la un podcast de acum 3 ani faptul că s-a schimbat modul în care trupa pleacă în turneu. Acum artiştii au îmbătrânit, au copii şi nu mai e totul "plug and play". Acum e nevoie de mai multă planificare şi limitele de timp au fost setate la 2-3 săptămâni per turneu, pentru a livra calitatea dorită.

În special în America de Sud au dificultăţi de adaptare nordicii, din ce am înţeles, iar odată cu avansarea în vârstă creşte şi perioada de refacere după zboruri. Ultimul album de studio cu compoziţii originale lansat de Dimmu a fost "Eonian" în 2018. Ni s-a promis o versiune de Dimmu mai simplă şi mai golaşă pentru următorul LP, dar şi mai agresivă şi axată pe chitară. Ne întrebăm dacă asta înseamnă că dispar elementele simfonice.

În ultimii ani grupul, care îi are ca nucleu dur pe Shagrath, Silenoz şi Galder a participat la turnee în toată lumea, inclusiv festivaluri uriaşe că Wacken Open Air sau Hellfest.

Iată tracklist-ul albumului "Inspiratio Profanus":

01. Black Metal (VENOM)
02. Satan My Master (BATHORY)
03. Dead Men Don't Râpe (G.G.F.H.)
04. Nocturnal Fear (CELTIC FROST)
05. Burn In Hell (TWISTED SISTER)
06. Perfect Strangers (DEEP PURPLE)
07. Metal Heart (ACCEPT)
08. Nocturnal Fear (Celtically Processed) (CELTIC FROST)

Trupa o vedem în România la anul la Rockstadt Extreme Fest 2024.

Citește în continuare

Trending