Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Legenda rock, Lou Reed a murit la 71 de ani

Lou Reed s-a stins din viață la 71 de ani în urma unor complicații apărute după transplantul de ficat efectuat în aprilie 2013. Solistul și compozitorul Velvet Underground a murit în locuința sa de la New York în cursul zilei de 27 octombrie.

Publicat

pe

Lou Reed în 2012
Lou Reed în 2012

Lou Reed s-a născut pe 2 martie 1942 în Brooklyn. A învățat să cânte la chitară de la radio și a evoluat în mai multe trupe până la Velvet Underground, cu care nu a dobândit succesul comercial, dar a marcat muzica rock de după anii 60. Reed s-a dedicat carierei solo începând din 1970, lansând 22 de albume de studio (inclusiv cele lansate în colaborare cu alți artiști).

În 2011, Lou Reed a colaborat cu Metallica, rezultatul fiind albumul "Lulu". Discul nu s-a bucurat de aprecierea fanilor, fiind întâmpinat cu critici. Lars Ulrich, bateristul de la Metallica a dezvăluit că pentru Lou Reed au fost greu de suportat toate criticile referitoare la "Lulu". Ulrich a mărturisit că Reed a luat foarte personal toate criticile și a fost extrem de surprins de reacțiile negative față de album.

Reacțiile artiștilor privind moartea lui Lou Reed

"Lumea a pierdut un compozitor bun și un poet... Eu mi-am pierdut colegul de pe băncile școlii", a declarat John Cale, co-fondatorul formației Velvet Underground.

"Îmi pare atât de rău să aud că Lou Reed a murit, este un șoc uriaș!" / "Știre devastatoare", a postat Iggy Pop pe Twitter.

"R.I.P. Lou… Cu adevărat un originial", a scris Julian Lennon.

"R.I.P. LOU REED
Cu mare tristețe vă anunțăm moartea lui Lou Reed, care s-a stins astăzi, la 71 de ani.
A fost un maestru", a scris David Bowie alături de o fotografie publicată pe Facebook.

Lou Reed și David Bowie

Lou Reed și David Bowie

"Dragul meu prieten, Lou Reed RIP Îmi vei lipsi teribil", a declarat Suzanne Vega.

A fost căsătorit de trei ori, ultima sa soție fiind artista Laurie Anderson începând din 2008. Reed a recunoscut de-a lungul vieții că era un consumator de alcool și droguri. În urma problemelor de sănătate, spera în reușita transplantului de ficat. "Sunt un triumf al medicinei, chimiei și fizicii moderne", a scris pe site-ul oficial la câteva săptămâni după operație. "Sunt mai puternic ca niciodată", continua artistul dorindu-și să revină pe scenă și să compună din nou.

Urmărește un interviu cu Lou Reed
despre muzică, sexualitate și consumul de droguri

Cele mai cunoscute melodii ale lui Lou Reed

De-a lungul timpului, Lou Reed a șocat prin versurile sale pe teme legate de sex, transsexualism și consumul de droguri. De exemplu, piesa "Heroin" conține următoarele versuri: "Heroin, be the death of me / Heroin, it's my wife and it's my life / Because a mainer to my vein / Leads to a center in my head / And then I'm better off than dead." Printre cele mai cunoscute melodii se numără "Perfect Day", "Walk on the Wild Side", "Satellite of Love", "Vicious", "I'm Waiting for the Man", "Sister Ray", "Sweet Jane", "Pale Blue Eyes" și "Sad Song".

Ascultă The Velvet Underground - Heroin

Ascultă Lou Reed - Walk on the Wild Side

Ascultă Lou Reed - Vicious

Ascultă Lou Reed - Satellite of Love

Ascultă Lou Reed - Perfect Day

Ascultă Lou Reed - Sweet Jane

Trending