Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Gossling, artă naivă pe un portativ - VIDEO

Artiștii noului val vin și pleacă. Unii rezistă, alții nu reușesc să ajungă foarte departe, chiar dacă unele piese ajung în topuri. Ceea ce lipsește de multe ori este sound-ul proaspăt, în infuzia de genuri muzicale fiind greu să te remarci. Atunci când ai însă un timbru vocal distinctiv, orice melodie interpretată capătă o presonalitate ce nu poate fi înlocuită prin artificii adăugate în studioul de înregistrări. Gossling, pe numele real Helen Croome, are această capacitate de a da "o tușă de culoare" fiecărei piese pe care o interpretează, făcând partea din breasla artiștilor care nu doar cântă, ci și compun.

Publicat

pe

Gossling

Helen Croome din Wodonga, Australia, este o fană o melancolicului Damien Rice. A crescut ascultându-i muzica, la cei 27 de ani ai săi trădând încă acea bucurie de copil atunci când își imaginează scenariul unui duet cu artistul preferat. Ceva din nostalgia lui Rice se poate simți și în muzica lui Helen Croome, însă timbrul ei trece notele muzicale printr-un alt filtru creativ. Vocea ei, în sine, spune o poveste, desprinsă parcă din picturi naive. Nu știm de unde a venit inspirația pentru aliasul Gossling, însă la căutările pe google scrierea incorectă a numelui te poate trimite ușor către pagina de IMDB a actorului Ryan Gosling. O fi vreun tribut adus lui Ryan sau poate dorința de a avea un nume mai sonor. Muzica ei spune oricum mai mult decât un nume de scenă, așa încât atenția noastră se îndreaptă preponderent către compoziție și emoție și mai puțin către parte de imagine și branding.

În industria muzicală, teoria studiată la cursuri este considerată adeseori plictisitoare ori inutilă. În cazul lui Gossling, însă, școala nu a fost o piedică în calea explorării laturii artistice. Ba din contră. Profesorii și-au pus amprenta asupra carierei sale, ajutând-o chiar să-și descopere pasiunea pentru muzică.

"Cred că profesorii mei de muzică m-au influențat să urmez o carieră în acest domeniu. Am învățat să cânt la clarinet când eram în liceu și pentru o perioadă de timp am crezut că îmi doresc să devin instrumentist. Am început să cânt la voce și să compun piese ceva mai târziu, când m-am mutat în Melbourne și am devenit studentă la psihologie", a povestit Gossling  pentru www.heltersmelter.com.

Gossling - "I Was Young"

Gossling a început să lanseze piese de prin 2011, primul clip promovat fiind pentru piesa "I Was Young". De dragul comparațiilor, pe care tindem să le facem involutar, vocea ei pe versurile acestei melodii amintește puțin de Duffy, deși stilul muzical este diferit. Piesele Helen Croome tind spre pop, folk și indie, deși ipotetic vorbind, ar putea face față unei fuziuni cu jazz și blues.

Cu un EP pe piață -"If You Can’t Whistle" - Gossling se pregătește de lansarea albumului de debut. Între timp, însă, își ocupă timpul cu diverse concerte în Australia, UK și SUA. Experiența pe scenă îi trezește în continuare emoții, momentele preferate din cadrul unui show fiind acelea în care conștientizează cât de norocoasă este.

"Se întâmplă de multe ori ca în timpul concertelor să am un moment de introspecție în care realizez că interpretez o piesă pe care eu am compus-o, iar publicul o ascultă. Și o savurează. Asta încă îmi dă o senzație de fluturi în stomac de fiecare dată", a mărturisit Helen pentru www.aaabackstage.com.

Primul album Gossling va fi pus în vânzare pe 1 noiembrie 2013. Intitulat "Harvest Of Gold", materialul aduce o schimbare de stil, alunecându-se spre un sound în ton cu tendințele industriei. Pop-ului alternativ i s-a adăugat o atingere electro. Pentru a înțelege mai exact în ce direcție merge muzica tinerei autraliene, puteți asculta single-ul "Never Expire", extras de pe discul de debut.

Gossling - "Never Expire"

Trending