Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Beastmilk, post-punk cu vână din Finlanda - VIDEO

Într-un ocean de indie rock, ce pare să fi inundat industria, înnoată pe valuri post-punk Beastmilk, o trupă din Finlanda ce a ajuns la urechile unor publicații precum Pitchfork și The Guardian. Judecând după aprecierile criticilor de profil, formația are elemente mai sumbre ce amintesc de Joy Division, oferind o versiune mai nervoasă a Echo and the Bunnymen și o variantă pe pastile a Killing Joke.

Publicat

pe

Beastmilk
Beastmilk │ FOTO: www.facebook.com

Despre Beastmilk a început să se audă de prin 2010. Cu fandări între sumbru și vulnerabil, rock’n’roll sinistru și post punk ce alunecă spre un un new wave cu ceva sclipici, cei patru finlandezi au reușit să-și strecoare muzica printre picăturile de indie rock și să lanseze Ep-ul de debut, "Use Your Deluge". Despre sound membrii trupei spun că este într-o continuă evoluție, pentru a se ajunge la rezultatul actual fiacre fiind nevoit să iasă din zona sa de confort.

"Interiorul muzicii noastre este viu, întotdeauna pulsează și se transformă. Noi încercăm să nu rămânem blocați, ajungi să îți pierzi perpectiva dacă nu ești atent. (...) Sound-ul nostru este calculat și contruit artificial, utilizând tehnologii avansate. Toți am ieșit din zona noastră de confort pentru această trupă, în felul acesta tensiunea și savoarea fiind constat prezente", au povestit membrii Beastmilk într-un interviu acordat RingmasterReviewIntroduces.

Beastmilk - "Love in a Cold World" (Official lyric video)

Alcătuită din Goatspeed (chitară), Kvohst (voce), Paile (tobe) și Arino (bas), trupa s-a format la inițiativa lui chitaristului.

"Era rece, foarte rece. Multă zăpadă. Și foarte întuneric. Paile voia să cânte la tobe într-o trupă, așa încât Goatspeed l-a invitat să cânte cu el câteva piese pe care le compusese. Mai aveau nevoie de cineva pentru a încheia line-up-ul, și așa au ajuns să apeleze la basistul Arino, pe care l-au întrebat dacă nu vrea să vină să cânte puțină muzică punk. Arino a fost de acord și în acel moment White Stains și Black Tape au fost înregistrate. Goatspeed îl știa pe Kvohst de dinainte, așa încât vocea a fost înregistrată ceva mai târziu, în aceeași seară în care cvartetul s-a închegat și noi ne-am întâlnit pentru prima oară."

În ce privește procesul de compunere a pieselor, formația mărturisește că fiecare melodie este produsul unui efort colectiv, demo-urile plecând de la Goatspeed.

"Întotdeauna este interesant de ascultat demo-urile originale și draft-urile lui Goatspeed după ce o piesă a fost înregistrată în studio. Par să treacă printr-un proces natural de metamorfoză. Demo-urile capătă de obicei o anume stare și direcție imediat ce Kvohst își pune amprenta vocală. Apoi totul se limpezește și se cristalizează când Paile și Arino adaugă beat-ul de fundal."

Beastmilk  va lansa pe 29 noiembrie albumul "Climax", ce include 10 piese: Death Reflects Us / The Wind Blows Through Their Skulls / Genocidal Crush / You Are Now Under Our Control / Ghosts Out Of Focus / Nuclear Winter / Fear Your Mind / Love In A Cold World / Surf The Apocalypse / Strange Attractors. Mai jos puteți urmări un teaser al materialului.

Beastmilk - "Climax" (Official teaser)

Trending