Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Câștigă o invitație dublă la concertul Tom Jones de la Cluj-Napoca INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
Tom Jones
INFO CONCERT:
Garbage
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour

Ascultă 3 interviuri rare cu Nirvana de la începutul anilor '90 - AUDIO

Jurnalistul James Sherry a lansat online 3 interviuri rare pe care le-a făcut cu Nirvana la începutul anilor '90. Subiectele de discuție au variat de la albumul "Nevermind" la autografe. Înregistrările interviurilor sunt disponibile integral pe InfoMusic.
Nirvana

Nirvana

În perioada 1990-1992, jurnalistul James Sherry de la publicația Metal Hammer a luat 3 interviuri formației Nirvana. Înregistrările au fost lansate pe CD în 2004, iar acum este pentru prima dată când sunt disponibile și online. În cadrul interviurilor, formația de grunge și rock alternativ vorbește despre succesul dobândit, contractul încheiat cu o casă importantă de discuri și celebrul album "Nevermind". În total, interviurile au o durată de aproximativ 1 oră. Dacă aveți răbdarea necesară, o să aflați lucruri interesante despre cei 3 artiști, care abia făceau cunoștință cu succesul.

Într-unul din interviuri, Kurt CobainDave Grohl și Krist Novoselic mărturisesc că sunt surprinși de reacțile fanilor și de faptul că vor atât de multe autografe. Nu se așteptau ca publicul de underground să aibă un comportament asemănător cu cel al muzicii comerciale. În altă înregistrare, Nirvana descrie albumul "Nevermind" ca un mix reușit de comercial cu grunge. Succesul materialului, care a primit discul de platină, i-a încântat foarte tare pe membrii formației, entuziasmați de schimbările din viețile lor.

Este foarte interesant să vezi ce se întâmplă. Foarte mulți oameni vin la mine și mă întreabă - Tu ești basistul de la Nirvana, nu? Poți sa-mi dai un autograf pe tricou? - Iar eu chiar nu vreau să le distrug hainele. Totul începe să ia amploare din ce în ce mai mult, mai ales că am început să apărem des la TV, spune Krist Novoselic

Din păcate, viața trupei Nirvana a fost destul de scurtă și s-a sfârșit tragic, când solistul Kurt Cobain s-a sinucis în 1994, la doar 27 de ani. Evenimentul a zguduit întreaga lume muzicală. "Moștenirea" lăsată în urmă de artist este celebrată cu fiecare ocazie. Luna trecută s-au împlinit 20 de ani de la ultimul album al formației, "In Utero", iar momentul a fost sărbătorit prin lansarea unei ediții speciale a discului. Intitulat "In Utero" – Super Deluxe Edition, materialul include variantele remasterizate ale pieselor originale, înregistrări live din timpul ultimului turneu Nirvana și numeroase piese și demo-uri ale trupei ce nu au mai fost auzite până acum. De asemenea, a fost lansat videoclipul "Heart Shaped Box", în varianta Director's Cut. Regizat de Anton Corbijn, clipul a câștigat în 1994, la MTV VMA, premiile pentru Cel Mai Bun Video Alternativ și Cea Mai Bună Regie.

Interviu Nirvana - James Sherry 1990

Interviu Nirvana - James Sherry 1991

Interviu Nirvana - James Sherry 1992

Citește mai multe despre Nirvana
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Muzică ambientală cu Thy Veils - "Within The Ludic Ocean" - AUDIO

Proiectul de muzică ambientală Thy Veils a lansat noua piesă "Within The Ludic Ocean" pe care o puteți asculta pe...

Închide