Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
ARTmania Festival 2019
Câștigă o invitație dublă la concertul Tom Jones de la Cluj-Napoca Poze concert LP (Laura Pergolizzi) la București pe 24 iunie 2019 INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
LP

Adrian Despot și Deliric promovează metroul numit poezie - VIDEO

Versurile compuse de Adrian Despot și Deliric au ajuns pe pereții "metroului numit poezie". Cei doi artiști susțin evenimentul ce promovează poezia contemporană și își invită fanii să călătorească cu metroul împânzit de sentimente, trăiri și rime.

"Azi am calatorit cu o poezie de metrou :))" - Adrian Despot

Pe linia Pipera - Berceni circulă în perioada 2-3 octombrie un "metrou numit poezie". Peste 50.000 de post-it-uri au acoperit, asemeni unui tapet, pereții metroului și l-au îmbogățit cu experiențe, iubiri, dezamăjiri și gânduri despre viață. Astfel, metroul oferă călătoriilor ocazia să redescopere poezia contemporană într-un mod inedit. Evenimentul a fost creat pentru Julius Meinl și are ca scop reintroducerea poeziei din secolul în care trăim în atenția publicului larg.

Ieri dimineață, "metroul numit poezie" s-a bucurat de prezența unor invitați speciali precum poetul Emil Brumaru, Adrian Despot și Deliric. Solistul de la Vița de Vie a vorbit despre relaţia de interdependenţă dintre poezie şi muzică , care este atât de complexă, în timp ce, rapperul Deliric s-a declarat fericit că hip hop-ul începe să fie perceput diferit și să fie considerat poezie.

Eu sunt muzician, nu sunt poet. Într-adevăr în meseria mea muzica și versurile se îngemănează. Ce este frapant este această forță enormă care se degajă în urma acestui concubinaj dintre versuri și muzică. Se naște o chestie extrem de puternică. Dacă vă gândiți puțin, fiecare revoluție a avut cântecele ei, versurile ei și de fiecare dată când este o aglomerare pe stradă scot capul pe geam și ascult oamenii și dacă se cântă, înseamnă că da, lucrurile se schimbă. Dacă nu se cântă înseamnă că încă nu e timp de revoluție, a declarat Adrian Despot.

Deliric este unul dintre cei mai apreciați rapperi din România, care a reușit să creeze un brand de succes - PORC. Artistul a participat la ediția din această vară a evenimentului TEDxYouth București, unde a susținut un discurs în versuri. Deliric a impresionat publicul prin recitarea unei poezii despre viața sa, fără pauză, timp de 10 minute.

Metroul numit poezie cu Adrian Despot, Deliric

Deliric la TEDxYouth București 2013

Citește mai multe despre Adrian DespotDeliric 1
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Câștigătorul invitației duble la concertul lui Mihai Mărgineanu din Hard Rock Cafe

InfoMusic a ales câștigătorul invitației duble la concertul lui Mihai Mărgineanu din Hard Rock Cafe, de pe 3 octombrie. Vezi...

Închide