Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 JurjakStreet Delivery 2020 | Concerte cu ReSoluții - Programul pe zile Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică INFO CONCERT:
Street Delivery 2020
B.U.G. MafiaAscultă noua piesă B.U.G. Mafia - "8 Zile Din 7" (feat. AMI) - AUDIO TOPIC"Breaking Me", hitul DJ-ului Topic, este piesa verii 2020, potrivit Shazam Radu Palaniță castigator romanii au talentRadu Palaniță, câștigătorul "Românii au talent", concertează online de Ziua Mecanicilor Auto

Tangerine, o cursă în roller-coaster-ul pop rock-ului melodic - VIDEO

Din momentul lansării piesei "Feel This Way", publicație după publicație a încoronat proiectul indie-pop Tangerine cu titlul de "trupa zilei". Starea de plutire transmisă de muzica acestei tinere formații îți intră insesizabil pe sub piele, stilul muzical încorporând într-un robust melanj influențe indie, blues, jazz și rock.
Tangerine

Tangerine

Cu sau fără premeditare, Tangerine compune muzică ale cărei rezonanțe susțin o stare de transă. Se creează un context de basm, în care două voci calde, o chitară electrică, un bas, tobele și clapele fac posibilă o evadare din cotidian. Piesele par soundtrack-uri ce se mulează perfect pe "filmul" fiecăruia, dându-ți dependență.

Trupa activează în actuala formulă de patru din ianuarie 2013, în componența inițială fiind doar surorile Marika (voce, chitară, clape) și Miro Justad (voce, tobe). Cele două au pus bazele proiectului muzical când aveau doar 13, respectiv 15 ani, numele formației în perioada respectivă fiind The Neons. Chitaristul Toby Kuhn li s-a alăturat în 2004, ultimul membru venit fiind basistul  Ryan Baker. Numele trupei a fost schimbat în Tangerine și în această nouă versiune au fost lansate două EP-uri: "Pale Summer" și "The Radical Blossom".

Tangerine - "Feel This Way"

Încorporând în muzica lor influențe din zona Breeders, Fleetwood Mac, Velvet Underground și  R&B-ul anilor 90, Tangerine este o prezență distinctivă în peisajul indie-pop. Sound-ul trupei din Seattle are un vibe retro, purtând ascultătorul într-o bulă a timpului, în care anii '60 dau tonul muzicii actuale.

Piesa "Feel This Way", de pe EP-ul "The Radical Blossom", a fost în topul preferințelor muzicale pe lista multor critici , melodia creând o stare de visare în congruență cu un surf-pop capabil să creeze melancolie chiar și în rândul celor care nu au prins perioada de vârf a acestui gen. "So hear me out/ It is a sweet, sweet thing to me/ Think about it/ Think about what we can be", cântă aproape șoptit Marika Justad, cu o voce ce se prelinge pe linia melodică asemenea unui șal de mătase.

O altă piesă ce a captat atenția presei este "Hanford Riviera", versurile melodiei vorbind despre deșeurile radioactive din Hanford Nuclear Reservation. Într-un interviu acordat NW News Network din Seattle, Marika a explicat semnificația acestei piese.

"Melodia este pentru mine o stare de spirit pe care, cred eu, multe persoane de vârsta mea o împărtășesc. Cu toții sțim că e ceva în neregulă cu modul în care avem grijă de mediul înconjurător. Observăm încălzirea globală, contaminările cu deșeuri radioactive, munți de gunoaie, dar nu știm în ce fel să abordăm aceste probleme. Așa încât neliniștea noastră plutește pur și simplu pe fundal."

Tangerine - "Hanford Riviera"

În perioada următoare Tangerine are programate o serie de concerte în Seattle, trupa promovând EP-ul "The Radical Blossom". Așteptăm cu entuziasm un nou album, și de ce nu, o prezență la unul dintre festivalurile de la noi.

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Tranda a lansat "Dimineața" feat. Deliric & Nane - AUDIO

Tranda a lansat single-ul "Dimineața", o colaborare cu Deliric și Nane. Single-ul este cel de-al doilea extras de pe EP-ul...

Închide