Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Ștefan Bănică pleacă în turneu național în luna noiembrie

Ștefan Bănică le dă întâlnire fanilor săi într-un turneu național de amploare alături de trupa sa, "Rock’n’Roll Band" și grupul "The 50’s". Acesta se va desfășura pe parcursul lunii noiembrie, în zece dintre cele mai importante orașe din țară.

Publicat

pe

Cel mai turneu național al lui Ștefan Bănică poartă numele celui mai recent single "Alerg printre stele". Artistul a pregătit un spectacol de excepție, ce va include cele mai de succes hituri ale acestuia, dar și melodii de pe albumul "Altceva", precum "Nu e prea târziu", "Ce e dragostea?" feat. Marius Moga, "Noaptea de Craciun".

De-abia aștept să ne vedem în luna noiembrie la concertele turneului 2013, "Alerg printre stele", și să ne bucurăm unii de alții. Ca de obicei, noi cântăm, iar voi faceți atmosferă! Împreună putem crea seri de neuitat. Vă aștept cu mic, cu mare, să alergăm printre stele, să fim liberi, să uităm pentru două ore de toate grijile și să ne sărbătorim prin muzică, a spus Ștefan Bănică.

Toate concertele vor începe la ora 19:30. Biletele se găsesc la casele de bilete ale sălilor de spectacol și online pe Eventim.ro.

Date turneu Ștefan Bănică - "Alerg printre stele"

  • 2 noimbrie - Constanța, Casa de Cultură a Sindicatelor
  • 3 noiembrie - Galați, Casa de Cultură a Sindicatelor
  • 9 noiembrie - Bacău, Teatrul de Vară "Radu Beligan"
  • 10 noiembrie - Suceava, Casa de Cultură a Sindicatelor
  • 11 noiembrie - Botoșani, Casa de Cultură a Sindicatelor
  • 12 noiembrie - Iași, Teatrul Național "Vasile Alecsandri"
  • 16 noiembrie - Pitești, Casa de Cultură a Sindicatelor
  • 17 noiembrie - Brașov, Sala Sporturilor
  • 19 noiembrie - Cluj, Teatrul Național
  • 20 noiembrie - Ploiești, Casa de Cultură a Sindicatelor

Ștefan Bănică feat. Pacha Man - "Alerg printre stele"

Muzică și film

Filmul Liceenii revine după 40 de ani; Ce actori apar în producţie?

Unul dintre filmele româneşti care au făcut istorie în ultimii ani este "Liceenii", iar după 40 de ani e gata să primească o nouă variantă. Irina Margareta Nistor a confrmat pe 21 octombrie la Radio România Bucureşti FM că ştie că va începe producţia unei noi pelicule "Liceenii".

Publicat

pe

Secventa din filmul Liceenii 1986
Secventa din filmul Liceenii 1986 │ FOTO: Arhiva personala Stefan Banica

Mai mult decât atât, se pare că "Liceenii" va fi o serie, dar nu e clar dacă o serie de filme sau un serial. Conform Irinei Margareta Nistor vor juca în această producţie fiul lui Mihai Constantin, fiul şi fiica lui Ştefan Bănică şi se discută şi cu nepotul regizorului primului film, Nicolae Corjos. Încă nu e clar cine va fi regizorul, dar sursa afirmă că producătoare este Anca Truţă, care face filme independente importante.

Originalul "Liceenii" apărea în 1986, în regia lui Nicolae Corjos. Este filmul definitiv despre adolescenţi, maturizare, prietenie din cinematografia românească. În rolurile principale apăreau Ştefan Bănică Jr, Mihai Constantin, Oana Sârbu, Ion Caramitru, alături de Tamara Buciuceanu-Botez şi Cesonia Postelnicu. Conform Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, "Liceenii" se afla pe locul 25 în topul celor mai vizionate filme româneşti din istorie, cel puţin asta era valabil la o analiză din 2006.

De coloană sonoră s-a ocupat Florin Bogardo, compozitor, iar piesele includ melodii compuse pentru sintetizator. Cele cu voce sunt interpretate de către corul Madrigal. Totuşi cea mai reţinută piesă a fost "Ani de liceu", imn pentru toţi licenii din ultimii 36 de ani. În film cântă această piesă Stela Enache alături de Florin Bogardo.

"Liceenii" este de fapt o serie de filme, începută cu peliculă "Declaraţie de dragoste" din 1985. Ulterior a urmat "Licenii" în 1986, "Extemporal la dirigenţie" din 1988, "Liceenii Rock'n'Roll" din 1991 şi "Liceenii în alertă" din 1993. Peste 5.5 milioane de spectactori au văzut "Liceenii" la cinema.

Irina Margareta Nistor vede în această revenire şi o paralelă cu "Top Gun", care a primit un sequel tot la 36 de ani de la debutul din 1986. Nu sunt excluse apariţii-surpriză, cameo-uri ale lui Ştefan Bănică şi Oana Sârbu în noile producţii.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Trending