Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour
INFO CONCERT:
Lenny Kravitz
INFO CONCERT:
Retro Music Festival 2019
INFO CONCERT:
Chris Botti
INFO CONCERT:
Michael Bolton
INFO CONCERT:
Ed Sheeran

Rotting Christ concertează la Rockstadt Extreme Fest 2014

Formația greacă Rotting Christ este al doilea nume, după suedezii de la Katatonia, care au confirmat pentru festivalul Rockstadt Extreme Fest 2014. Cea de-a doua ediție se va desfășura în perioada 14 - 16 august 2014 în Râșnov, județul Brașov.

Formația greacă Rotting Christ este al doilea nume, după suedezii de la Katatonia, care au confirmat pentru festivalul Rockstadt Extreme Fest 2014. Cea de-a doua ediție se va desfășura în perioada 14 - 16 august 2014 în Râșnov, județul Brașov. Perimetrul festivalului va fi situat în incinta complexului sportiv de la baza Cetății Râșnov iar participanții vor descoperi locul ideal pentru un week-end incendiar. Participanții la Rockstadt Extreme Fest vor avea la dispoziție camping, spații pentru servit masa, puncte de comercializare a băuturilor alcoolice și răcoritoare, standuri de merchendise și o zonă destinată activităților sportive.

Localitatea Râșnov, este un vechi orașel de inspirașie germană situat la 178 km de București, 15 km de Brașov, 143 km de Sibiu și 270 km de Cluj Napoca. Din Brașov orașul Râșnov este deservit de transport terestru (microbuz, autobuz).

Biletele pentru Rockstadt Extreme Fest 2014 sunt disponibile în reţeaua Eventim și BILETOO. Punctele de vânzare se găsesc la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald’s), Librăriile Adevărul şi Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul Naţional al Copiilor şi Cinema Patria. Cei ce doresc să comande online, o pot face de pe iabilet.ro, Biletoo.ro, blt.ro, bilete.ro, myticket.ro și eventim.ro.

Rotting Christ a luat ființă în 1987 și a făcut pasul decisiv spre scena de metal extrem în 1993. Momentul a coincis cu lansarea albumului "Thy Mighty Contract". Black metalul elen impus de Rotting Christ odată cu apariția acestui produs a devenit un standard de referință pe piața europeană și mondială, iar albumul și-a căștigat un loc în galeria materialelor ce sintetizeazî esența black-ului clasic. Albumul "Theogonia", lansat în 2007, este un reper în existența trupei, deoarece marchează tranziția formației spre zona blackului atmosferic.

Anul 2010 a însemnat lansarea albumului "Aeolia" – un album conceptual epic, inspirat de moștenirea culturală greacă și particularizat de colaborarea, inedită, cu un cor feminin al cărui repertoriu este compus din cântece de jale.Iar anul 2013 a adus fanilor formației un nou motiv de bucurie: lansarea albumului "Kata ton Daimona Eaytoy", un material multicultural, ce înglobează incursiuni sonore inspirate de civilizația incașă, de cea maiașă, de cultura popoarelor slave si, nu în ultimul rând în mitologia elena. Albumul include un cover după piesa "Cine iubește și lasă" și este o incursiune în lumea fascinantă a civilizațiilor antice și a aspectelor oculte ce izvorăsc din latura întunecată a fiecareia dintre ele.

În decursul unei cariere de peste 25 de ani Rotting Christ a evoluat mereu sub aspect stilistic și a lansat 11 albume, caracterizate de o mare diversitate a formelor de exprimare muzicală, dar fidele rădăcinilor ideatice ale formației.

Rotting Christ - "Cine Iubește și Lasă"

Citește mai multe despre Rotting Christ
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Romanian Music Awards (RMA) 2013: câștigători, piese noi - VIDEO

Câștigătorii celei de-a 11-a ediții a Romanian Music Awards au fost anunțați în cadrul galei ce a avut loc în...

Închide