Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Rotting Christ concertează la Rockstadt Extreme Fest 2014

Formația greacă Rotting Christ este al doilea nume, după suedezii de la Katatonia, care au confirmat pentru festivalul Rockstadt Extreme Fest 2014. Cea de-a doua ediție se va desfășura în perioada 14 - 16 august 2014 în Râșnov, județul Brașov.

Publicat

pe

Formația greacă Rotting Christ este al doilea nume, după suedezii de la Katatonia, care au confirmat pentru festivalul Rockstadt Extreme Fest 2014. Cea de-a doua ediție se va desfășura în perioada 14 - 16 august 2014 în Râșnov, județul Brașov. Perimetrul festivalului va fi situat în incinta complexului sportiv de la baza Cetății Râșnov iar participanții vor descoperi locul ideal pentru un week-end incendiar. Participanții la Rockstadt Extreme Fest vor avea la dispoziție camping, spații pentru servit masa, puncte de comercializare a băuturilor alcoolice și răcoritoare, standuri de merchendise și o zonă destinată activităților sportive.

Localitatea Râșnov, este un vechi orașel de inspirașie germană situat la 178 km de București, 15 km de Brașov, 143 km de Sibiu și 270 km de Cluj Napoca. Din Brașov orașul Râșnov este deservit de transport terestru (microbuz, autobuz).

Biletele pentru Rockstadt Extreme Fest 2014 sunt disponibile în reţeaua Eventim și BILETOO. Punctele de vânzare se găsesc la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald’s), Librăriile Adevărul şi Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul Naţional al Copiilor şi Cinema Patria. Cei ce doresc să comande online, o pot face de pe iabilet.ro, Biletoo.ro, blt.ro, bilete.ro, myticket.ro și eventim.ro.

Rotting Christ a luat ființă în 1987 și a făcut pasul decisiv spre scena de metal extrem în 1993. Momentul a coincis cu lansarea albumului "Thy Mighty Contract". Black metalul elen impus de Rotting Christ odată cu apariția acestui produs a devenit un standard de referință pe piața europeană și mondială, iar albumul și-a căștigat un loc în galeria materialelor ce sintetizeazî esența black-ului clasic. Albumul "Theogonia", lansat în 2007, este un reper în existența trupei, deoarece marchează tranziția formației spre zona blackului atmosferic.

Anul 2010 a însemnat lansarea albumului "Aeolia" – un album conceptual epic, inspirat de moștenirea culturală greacă și particularizat de colaborarea, inedită, cu un cor feminin al cărui repertoriu este compus din cântece de jale.Iar anul 2013 a adus fanilor formației un nou motiv de bucurie: lansarea albumului "Kata ton Daimona Eaytoy", un material multicultural, ce înglobează incursiuni sonore inspirate de civilizația incașă, de cea maiașă, de cultura popoarelor slave si, nu în ultimul rând în mitologia elena. Albumul include un cover după piesa "Cine iubește și lasă" și este o incursiune în lumea fascinantă a civilizațiilor antice și a aspectelor oculte ce izvorăsc din latura întunecată a fiecareia dintre ele.

În decursul unei cariere de peste 25 de ani Rotting Christ a evoluat mereu sub aspect stilistic și a lansat 11 albume, caracterizate de o mare diversitate a formelor de exprimare muzicală, dar fidele rădăcinilor ideatice ale formației.

Rotting Christ - "Cine Iubește și Lasă"

Albume noi

Rotting Christ anunță un nou album: "Pro Xristoy"

Metaliștii de la Rotting Christ sărbătoresc în 2024 35 de ani de activitate și o fac prin lansarea de material nou. "Pro Xristoy" este numele noului album al trupei care va concerta în România în vară la Metalhead Meeting 2024.

Publicat

pe

Coperta album Rotting Christ Pro Xristoy
Coperta album Rotting Christ Pro Xristoy │ FOTO: Rotting Christ

"Pro Xristoy" este albumul cu numărul 14 al trupei din Grecia și are ca dată de lansare 24 mai. Va sosi prin casa de discuri Season of Mist și va aborda genurile gothic și melodic black metal.

Solistul și chitaristul Sakis Tolis spune următoarele despre LP:

Acest album Rotting Christ a fost inspirat de puterea înțelepciunii păgâne antice. Este un tribut pentru cei care au rezistat la sosirea creștinătății, care a distrus toate valorile, tradițiile și știința lumii antice.

Iată tracklist-ul lui "Pro Xristoy":

01. Pro Xristoy (1:29)
02. The Apostate (5:01)
03. Like Father, Like Son (4:35)
04. The Sixth Day (3:56)
05. La Lettera Del Diavolo (4:01)
06. The Farewell (6:15)
07. Pix Lax Dax (4:33)
08. Pretty World, Pretty Dies (4:51)
09. Yggdrasil (5:04)
10. Saoîrse (6:17)
11. Primal Resurrection (bonus track) (5:32)
12. All For One (bonus track) (3:37)

Formația ii are în componență pe Sakis Tolis la voce și chitară, Themis Tolis la tobe, pe Kostas "Spades" Heliotis la bass și pe Kostis Fouk la chitară. Grupul elen va pleca într-un turneu în America Latină în februarie, iar în vară va ajunge în România, în cadrul Metalhead Meeting 2024, unde headliner e Judas Priest. Mai urcă pe scenă și Tiamat și primul vocalist Slipnot, Anders Colsefni.

Rotting Christ pornea la drum în 1987, fondată de către frații Themis și Sakis. Împreună au lansat 13 albme de studio și au avut mii de concerte pe tot globul. Numele, temele și versurile controversate ale trupei i-au adus chiar și arestarea în Georgia. Numele său a fost asociat cu satanismul acolo și muzicienii au fost acuzați de terorism.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Judas Priest, Rotting Christ, Tiamat vin la Metalhead Meeting 2024

Organizatorii Metalhead Meeting au anunțat primele șapte trupe care vor concerta la ediția de anul viitor a evenimentului. Printre ele se află Judas Priest, Rotting Christ și Tiamat. Mai multe detalii și bilete în articol.

Publicat

pe

Concert Judas Priest la Romexpo din Bucuresti pe 1 iulie 2015 │ FOTO: Alex Chelba / InfoMusic.ro

Judas Priest, Rotting Christ, Ihsahn, Tiamat, Jungle Rot, Anders Colsefni (primul solist Slipknot) și Kaosis sunt primele șapte trupe din cele peste 30 de nume care vor face parte din lineup-ul Metalhead Meeting 2024. Evenimentul va avea loc între 17 și 20 iulie la Romexpo în Pavilionul Central.

Judas Priest este una dintre legendele scenei metal internaționale. Cu peste 50 de ani de activitate, cu un Grammy câștigat pentru "Best Metal Performance" și cu ultimul material, "Firepower", intrat în peste 30 de topuri din întreaga lume, Judas Priest ține în continuare stindardul sus. În 2022, trupa a fost aleasă să facă parte din Rock and Roll Hall of Fame. Britanicii se pregătesc să lanseze un album nou în primăvara lui 2024, intitulat "Invincible Shield". Primele single-uri de pe acest material, "Invincible Shield", "Trial by Fire" și "Panic Attack" au conturat "Invincible Shield" ca fiind unul dintre cele mai bune albume ale trupei, un urmaș pe măsura precedentului "Firepower".

Rotting Christ se întoarce pe scena Metalhead Meeting. Formația din Grecia a lansat în cei peste 35 de ani de activitate 13 materiale de studio, adevărate creații etalon ale black metal-ului european, influențând generații întregi de artiști ai metal-ului extrem. Show-ul de la București face parte din turneul aniversar: "35 years of evil existence".

Cunoscut mai ales ca membru fondator și compozitor Emperor, Ihsahn a decis să pornească propriul proiect muzical în 2005. Până în prezent a lansat șase materiale de studio, urmând ca cel de-al șaptelea să fie oferit publicului în 2024. Cu toate că în Emperor muzica compusă de Ihsahn este cu predilecție black metal, proiectul solo este influențat de experimental și progressive metal.

Tiamat vine din Suedia, având peste 30 de ani de activitate pe scena metal, timp în care a lansat 10 materiale de studio. Pornind inițial ca un proiect de death/doom cu influențe de black metal în perioada incipientă, treptat muzica Tiamat s-a cristalizat într-un gothic metal.

Anders Colsefni este cunoscut mai ales ca fiind primul solist Slipknot. Alături de Anders, Slipknot a lansat materialul "Mate. Feed. Kill. Repeat". Acest disc va fi și cel pe care Colsefni îl va interpreta în întregime. După despărțirea de Slipknot, Colsefni a mai făcut parte din diferite proiecte muzicale precum On a Pale Horse, Vice Grip Throttle sau Painface.

Jungle Rot vine din Statele Unite, Wisconsin. Bazele formatiei au fost puse în 1992 de Jim Harte și Joe Thomas, membrii formației de thrash Prisoner, însă de această dată muzica avea să se dezvolte pe direcția de death metal. În cei peste 30 de ani de activitate a lansat 11 albume de studio, cel mai recent, "A Call to Arms" fiind oferit fanilor în 2022.

Bazele Kaosis au fost puse în 2018 de XEN care dorea să creeze o experiență live nemaiîntâlnită, combinând energia dată de muzica electronică cu agresivitatea metal-ului. A rezultat astfel albumul "Hitech-Lowlife", titlu sinonim pentru cultura cyberpunk.

Prețuri bilete Metalhead Meeting 2024

Abonamentele se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 601, 23 lei. Organizatorii au pregătit și abonamente VIP ce costă 999,74 lei. Vor exista și bilete de o zi la vânzare, dar acestea vor fi disponibile cel mai probabil cu o lună înainte de festival, în funcție de spațiul disponibil.

Citește în continuare

Trending