Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Pentru John Lennon a fost o tortură să realizeze albumele Beatles

Recent s-a descoperit un interviu cu John Lennon din anul 1969, în care artistul vorbește despre dificultățile din timpul înregistrărilor și divergențele apărute în trupă. Citiți pe InfoMusic câteva fragmente din timpul interviului.
John Lennon / sursa foto Lonnon Photo Archive - Yoko Ono

John Lennon / sursa foto Lonnon Photo Archive - Yoko Ono

În 1969, jurnalistul de la Village Voice, Howard Smith a stat de vorbă cu John Lenno și cu soția sa Yoko Ono. Înregistrarea interviului de aproape o oră nu a fost însă publicată până de curând, când a fost descoperită întâmplător. Interviul va fi scos la licitație împreună cu alte 100 de obiecte Beatles, precum autografe, desene sau fotografii rare. Licitația este deschisă între 19 și 26 septembrie pe site-ul RR Action.

Conversația s-a petrecut chiar în timp ce The Beatles înregistra ultimul album, "Let It Be", lansat în 1970. Vorbind despre înregistrarea discului, John Lennon a mărturisit că este o tortură și că fiecare proces de realizare a unui album este extrem de dificil și chinuitor pentru ei. În acea perioadă, artistul vedea foarte clar sfârșitul formației și vorbea deschis despre tensiunile apărute între el și Paul McCartney. Conflictele au apărut și când George Harrison a început să compună, iar cei trei se "luptau" ca piesele lor să apară pe disc. Tot în interviu, Lennon spunea că nu vrea să mai plece în turneu alături de trupă și că și-ar dori să cânte alături de nume mari precum, Elvis Presley, Eric Clapton sau Bob Dylan.

(Despre înregistrarea albumului) Am trecut prin iad. Deseori trecem prin iad. Este o tortură de fiecare dată când trebuie să producem ceva. The Beatles nu are ceva magic, ce voi nu aveți. Suferim îngrozitor de mult când facem ceva. Nu cred că va mai exista un alt material Beatles făcut de noi patru. Ne confruntăm unii cu ceilalți. Imaginează-ți să lucrezi cu Beatles - este foarte dificil. Este foarte multă tensiune. Tensiunea apare de fiecare dată când se aprinde becul roșu.

(Despre albumul "Let It Be") Este un album ciudat. De fapt, nu l-am terminat. Nici nu am vrut să facem acest album. Paul ne-a constrâns să-l facem. Este trupa Beatles fără costume.

(Despre faptul că George Harrison a început și el să compună) Ne-am îmbrâncit pentru chestia asta. În trecut, Paul și cu mine compuneam cele mai multe piese pentru că George nu era prolific. L-am încurajat amândoi până la un anumit punct. În subconștient cred că voiam ca LP să fie doar al nostru. Acum suntem 3 și toți vrem ca piesele noastre să se numere printre cele 14 de pe album. Putem să facem un dublu album de fiecare dată?

Ringo a părăsit o dată trupa. Și George a plecat timp de câteva zile.

Dacă The Beatles ar accepta în grup oameni ca Yoko, Billy Preston, Bob Dylan, Eric Clapton și Elvis Presley, atunci aș fi interesat să plec în turneu. Dar să cântăm doar noi patru, personal nu sunt interesat să mai fac asta - sunt câteva fragmente din interviul acordat de John Lennon în 1969.

Citește mai multe despre John LennonThe Beatles
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Album Queen cu vocea lui Freddie Mercury, un nou proiect în lucru

Brian May a declarat recent într-un interviu că se gândește să lanseze un nou album Queen, care să cuprindă piese...

Închide