Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 JurjakStreet Delivery 2020 | Concerte cu ReSoluții - Programul pe zile Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică INFO CONCERT:
Street Delivery 2020
B.U.G. MafiaAscultă noua piesă B.U.G. Mafia - "8 Zile Din 7" (feat. AMI) - AUDIO TOPIC"Breaking Me", hitul DJ-ului Topic, este piesa verii 2020, potrivit Shazam Radu Palaniță castigator romanii au talentRadu Palaniță, câștigătorul "Românii au talent", concertează online de Ziua Mecanicilor Auto

Nicki Minaj este singura femeie în topul celor mai bogați rapperi din 2013

Cu venituri estimate la 29 de milioane de dolari, Nicki Minaj se află pe locul 4 în topul celor mai bogați rapperi din 2013. Artista este singura femeie din clasament și câștigurile sale depășesc veniturile lui Snoop Lion, Eminem și Kendrick Lamar la un loc.
Nicki Minaj

Nicki Minaj

Publicația Forbes a publicat topul Cash Kings pe 2013, ce analizează veniturile celor mai bogați rapperi din lume, indiferent că acestea provin din muzică sau afaceri conexe dezvoltate de aceștia. Astfel, pe primele locuri îi avem pe Diddy (50 de milioane de dolari), Jay-Z (43 de milioane de dolari) și Dr. Dre (40 de milioane de dolari). Însă, surpriza topului este locul 4, ocupat de Nicki Minaj cu venituri de 29 de milioane de dolari. Nu numai că aceasta a reușit performanța de a avea câștiguri mai mari decât EminemSnoop Lion și Kendrick Lamar la un loc, dar este și singura femeie care apare în top. De fapt, de când s-a lansat în 2011, Nicki Minaj este singura femeie rapper care ajunge în topul Cash Kings, de când Forbes a început să-l facă în 2007.

Cu toate că numeroase femei au avut succes pe plan muzical, Minaj s-a diferențiat prin capacitatea sa de a clădi un imperiu, după modelul rapperilor Diddy și Jay-Z, ce se mențin pe primele locuri. Onika Tanya Maraj (numele real al lui Nicki Minaj) provine dintr-o familie săracă și dezbinată, cu un tată dependent de alcool și droguri. Copilăria și adolescenta presărate cu incidente traumatizante au sedimentat în Onika Tanya Maraj o ambiție de nezdruncinat. Astfel, s-a născut personajul Nicki Minaj, o prezență plină de forță, lipsită de inhibiții, care a șocat prin costumații și apariții live. Artista a transformat numele Nicki Minaj într-un adevărat brand, iar de aici a început construcția unui imperiu. În acest moment Nicki Minaj este una dintre cele mai căutate femei rapper atât de către alți artiști pentru colaborări, cât și de către mari companii pentru reclame. În ultimul an artista și-a asociat imaginea cu Mac, OPI și Pepsi. De asemenea, a lansat o gamă de parfumuri, a fost jurat la American Idol, pregătește lansarea unei colecții de haine și a unei mărci de vin împreună cu Myx Fusion Moscato.

Promo: Nicki Minaj lansează un vin alături de Myx Fusion Moscato

Promo: Nicki Minaj lansează un vin alături de Myx Fusion Moscato (Foto: www.facebook.com)

Revenind la primele locuri, Diddy reușește să se mențină pe locul 1 datorită case sale de discuri Bad Boy, liniei de haine Sean John, agenției Blue Fame și înțelegerii făcute cu vodka Diageo's Ciroc. În plus, în această toamnă, rapperul lansează propriul canal de televiziune Revolt.

Jay-Z se află pe locul 2 la o diferență de 7 milioane de dolari datorită câștigurilor de pe urma concertelor și vânzărilor record a noului album "Magna Carta Holy Grail". La acestea se adaugă campania pentru Armand de Brignac, coniacul D'Usse și nu în ultimul rând veniturile aduse de casa sa de discuri și firma de management Roc Nation.

Anul acesta, Dr. Dre pierde coroana celui mai bogat rapper și ajunge pe locul 3. Celebrele căști Beats by Dr. Dre îi aduc în continuare câștiguri considerabile. În același timp, artistul lucrează la un serviciu de streaming de muzică și este mentorul unor rapperi precum Kendrick Lamar, care a debutat în topul Cash Kings pe locul 14 cu venituri de 9 milioane de dolari.

Top Cash Kings 2013:

 1. Diddy (50 milioane de dolari)
 2. Jay Z (43 milioane de dolari)
 3. Dr. Dre (40 milioane de dolari)
 4. Nicki Minaj (29 milioane de dolari)
 5. Birdman (21 milioane de dolari)
 6. Kanye West (20 milioane de dolari)
 7. Lil Wayne (16 milioane de dolari)
 8. Wiz Khalifa (14 milioane de dolari)
 9. Ludacris (12 milioane de dolari)
 10. Pitbull (11 milioane de dolari)
 11. Drake (10,5 milioane de dolari)
 12. Snoop Lion, Eminem (10 milioane de dolari)
 13. Kendrick Lamar, Pharrell Williams, Macklemore & Ryan Lewis (9 milioane de dolari)
 14. Swizz Beatz (8,5 milioane de dolari)
 15. Tech N9ne (7,5 milioane de dolari)
 16. 50 Cent (7 milioane de dolari)
 17. Lil Jon, Rick Ross , Mac Miller, Young Jeezy, Questlove (6 milioane de dolari)

Citește mai multe despre Nicki Minaj
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Metalhead Meeting 2013 a adunat 2500 de participanți

Pe 21 septembrie 2013, a avut loc prima ediție a festivalului Metalhead Meeting unde cei aproximativ 2500 de participanți au...

Închide