Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Nicki Minaj este singura femeie în topul celor mai bogați rapperi din 2013

Cu venituri estimate la 29 de milioane de dolari, Nicki Minaj se află pe locul 4 în topul celor mai bogați rapperi din 2013. Artista este singura femeie din clasament și câștigurile sale depășesc veniturile lui Snoop Lion, Eminem și Kendrick Lamar la un loc.

Publicat

pe

Nicki Minaj
Nicki Minaj │ FOTO: www.facebook.com

Publicația Forbes a publicat topul Cash Kings pe 2013, ce analizează veniturile celor mai bogați rapperi din lume, indiferent că acestea provin din muzică sau afaceri conexe dezvoltate de aceștia. Astfel, pe primele locuri îi avem pe Diddy (50 de milioane de dolari), Jay-Z (43 de milioane de dolari) și Dr. Dre (40 de milioane de dolari). Însă, surpriza topului este locul 4, ocupat de Nicki Minaj cu venituri de 29 de milioane de dolari. Nu numai că aceasta a reușit performanța de a avea câștiguri mai mari decât EminemSnoop Lion și Kendrick Lamar la un loc, dar este și singura femeie care apare în top. De fapt, de când s-a lansat în 2011, Nicki Minaj este singura femeie rapper care ajunge în topul Cash Kings, de când Forbes a început să-l facă în 2007.

Cu toate că numeroase femei au avut succes pe plan muzical, Minaj s-a diferențiat prin capacitatea sa de a clădi un imperiu, după modelul rapperilor Diddy și Jay-Z, ce se mențin pe primele locuri. Onika Tanya Maraj (numele real al lui Nicki Minaj) provine dintr-o familie săracă și dezbinată, cu un tată dependent de alcool și droguri. Copilăria și adolescenta presărate cu incidente traumatizante au sedimentat în Onika Tanya Maraj o ambiție de nezdruncinat. Astfel, s-a născut personajul Nicki Minaj, o prezență plină de forță, lipsită de inhibiții, care a șocat prin costumații și apariții live. Artista a transformat numele Nicki Minaj într-un adevărat brand, iar de aici a început construcția unui imperiu. În acest moment Nicki Minaj este una dintre cele mai căutate femei rapper atât de către alți artiști pentru colaborări, cât și de către mari companii pentru reclame. În ultimul an artista și-a asociat imaginea cu Mac, OPI și Pepsi. De asemenea, a lansat o gamă de parfumuri, a fost jurat la American Idol, pregătește lansarea unei colecții de haine și a unei mărci de vin împreună cu Myx Fusion Moscato.

Promo: Nicki Minaj lansează un vin alături de Myx Fusion Moscato

Promo: Nicki Minaj lansează un vin alături de Myx Fusion Moscato │ FOTO: www.facebook.com

Revenind la primele locuri, Diddy reușește să se mențină pe locul 1 datorită case sale de discuri Bad Boy, liniei de haine Sean John, agenției Blue Fame și înțelegerii făcute cu vodka Diageo's Ciroc. În plus, în această toamnă, rapperul lansează propriul canal de televiziune Revolt.

Jay-Z se află pe locul 2 la o diferență de 7 milioane de dolari datorită câștigurilor de pe urma concertelor și vânzărilor record a noului album "Magna Carta Holy Grail". La acestea se adaugă campania pentru Armand de Brignac, coniacul D'Usse și nu în ultimul rând veniturile aduse de casa sa de discuri și firma de management Roc Nation.

Anul acesta, Dr. Dre pierde coroana celui mai bogat rapper și ajunge pe locul 3. Celebrele căști Beats by Dr. Dre îi aduc în continuare câștiguri considerabile. În același timp, artistul lucrează la un serviciu de streaming de muzică și este mentorul unor rapperi precum Kendrick Lamar, care a debutat în topul Cash Kings pe locul 14 cu venituri de 9 milioane de dolari.

Top Cash Kings 2013:

  1. Diddy (50 milioane de dolari)
  2. Jay Z (43 milioane de dolari)
  3. Dr. Dre (40 milioane de dolari)
  4. Nicki Minaj (29 milioane de dolari)
  5. Birdman (21 milioane de dolari)
  6. Kanye West (20 milioane de dolari)
  7. Lil Wayne (16 milioane de dolari)
  8. Wiz Khalifa (14 milioane de dolari)
  9. Ludacris (12 milioane de dolari)
  10. Pitbull (11 milioane de dolari)
  11. Drake (10,5 milioane de dolari)
  12. Snoop Lion, Eminem (10 milioane de dolari)
  13. Kendrick Lamar, Pharrell Williams, Macklemore & Ryan Lewis (9 milioane de dolari)
  14. Swizz Beatz (8,5 milioane de dolari)
  15. Tech N9ne (7,5 milioane de dolari)
  16. 50 Cent (7 milioane de dolari)
  17. Lil Jon, Rick Ross , Mac Miller, Young Jeezy, Questlove (6 milioane de dolari)

Concerte & turnee

Nicki Minaj va concerta pentru prima dată în România, la SAGA Festival 2024

Nicki Minaj va concerta pentru prima dată în România și o va face în cadrul lui SAGA Festival 2024. Artista este al doilea mare nume pe care îl aflăm pentru festivalul de la Romaero Băneasa, după Armin van Buuren.

Publicat

pe

Lyric Video Nicki Minaj Barbie Tingz
Lyric Video Nicki Minaj Barbie Tingz │ FOTO: Nicki Minaj

Se pare că artista a ales România pentru singurul show pe care îl va susține în Europa de Est. Rapperița ne-a inclus în turneul său mondial PINK Friday 2, care a umplut deja stadioane pe tot globul. Nicki Minaj este cunoscută pentru hituri ca "Starships", "Super Bass", dar și "Anaconda". Organizatorii SAGA au pregătit și un tip special de bilete cu ocazia acestui anunț: Pink Ticket.

Aceste bilete speciale se pot achiziționa în rate, cu doar 49 de lei depozit și includ articole speciale de merchandising.

Pe numele său real Onika Tanya Maraj-Petty, artista Nicki Minaj s-a născut pe 8 decembrie 1982 în Trinidad și Tobago. Este cunoscută pentru flow-ul rapid din rap, alter ego-uri și a devenit celebră prin intermediul a 3 mixtape-uri lansate între 2007 și 2009. Albumul său de debut, "Pink Friday" din 2010 a urcat direct pe locul întâi în topul US Billboard 200.

Cel mai nou album al său este "Pink Friday 2", lansat în 2023, care include piese produse de fratele lui Billie Eilish, Finneas, dar și colaborări cu Murda Beatz, Dr. Luke, Drake, Lil Uzi Vert, Lil Wayne, J. Cole. Are peste 20 de piese în total.

Nicki Minaj are o carieră cinematografică activă și a apărut în mai multe filme și animații. Iată câteva dintre rolurile ei remarcabile:

1. "The Other Woman" (2014) - Nicki a interpretat rolul lui Lydia, asistenta lui Carly (interpretată de Cameron Diaz), în această comedie despre trei femei care descoperă că sunt înșelate de același bărbat.

2. "Barbershop: The Next Cut" (2016) - În acest film, Nicki Minaj a jucat rolul lui Draya, o coafeză într-un salon de înfrumusețare deținut de Calvin (interpretat de Ice Cube).

3. "Ice Age: Continental Drift" (2012) - Nicki a împrumutat vocea unui personaj feminin, Steffie, în această animație din seria "Ice Age".

4. "The Angry Birds Movie 2" (2019) - În această continuare a filmului "The Angry Birds Movie", Nicki a interpretat rolul lui Pinky, unul dintre personajele negative din film.

SAGA Festival 2024 înseamnă peste 200.000 de raveri, peste 150 de artiști, peste 6 scene și 3 zile de party. Se desfășoară la Romaero Băneasa pe 5, 6 și 7 iulie 2024. În lineup se află pe lângă Nicki Minaj și Armin Van Buuren, Raye, Loreen, James Hype, Dennis Lloyd și mulți alții.

Citește în continuare

Trending