Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Mick Jagger produce noul film biografic despre Elvis Presley

Solistul de The Rolling Stones se implică într-o nouă biografie de artist. De data aceasta, Mick Jagger va produce un nou film despre viața lui Elvis Presley. Intitulată "Last Train to Memphis", pelicula va pune accentul pe primii ani din cariera legendei rock 'n' roll.

Publicat

pe

Elvis Presley
Elvis Presley │ FOTO: hqwallbase.com

Viața lui Elvis Presley va fi din nou subiect de film, iar echipa care se va implica în realizarea acestuia îl include și pe Mick Jagger, pe partea de producție. Solistul de The Rolling Stones deține, împreună cu regizorița Victoria Pearman, o companie de producție de film încă din anul 1995. Printre proiectele realizate de Jagged Films se numără "Enigma" (2001) și "The Woman" (2008). În prezent, Mick Jagger lucrează și la un film despre viața lui James Brown.

Pelicula despre legenda rock 'n' roll se intitulează "Last Train to Memphis", după cartea biografică despre Elvis Presley, scrisă de Peter Guralnick. Publicată în 1994, în două volume, cartea prezintă în peste 1000 de pagini cariera lui Presley, plină de succese și decăderi. Pentru a adapta textul într-un scenariu de film, a fost angajat John Fusco. De asemenea, se pare că în acest proiect se mai implică și regizorul Kevin McDonald. În plus, s-a anunțat că se va desfășura un casting pentru rolul lui Elvis Presley la Fox 2000. Actorii care vor participa trebuie să aibă între 18 și 22 de ani întrucât filmul va pune accentul pe primii ani de carieră ai artistului.

Elvis Aaron Presley a fost una dintre emblemele culturale ale secolului 20, fiind denumit "Regele Rock and Roll-ului" sau simplu "Regele". S-a născut în Tupelo, Mississippi, iar la vârsta de 13 ani s-a mutat cu familia în Memphis, Tennessee. Acesta și-a început cariera muzicală la doar 19 ani, când a lucrat cu Sam Phillips, deținătorul casei de discuri Sun Records. Alături de chitaristul Scotty Moore și basistul Bill Black, Presley a fost de la început un fan al stilului rockabilly, îmbinat cu fusion, country și blues. Nu a trecut mult timp, până să fie observat de celebra casă de discuri RCA Victory. În 1956 a fost lansat single-ul de debut, "Heartbreak Hotel", care a devenit rapid un hit în America. Odată cu aparițiile TV și albumele de top, Elvis Presley a devenit figura emblematică a rock and roll-ului. Interpretarea sa energică, provocatoare și senzuală i-a adus artistului o imensă popularitate, dar și multe controverse.

Elvis Presley - "Heartbreak Hotel" (live 1968)

Concerte & turnee

Holograma lui Elvis Presley va susține un show în premieră la Londra

Regele rock'n'roll-ului va ajunge din nou în fața publicului cu ajutorul inteligenței artificiale. O hologramă a lui Elvis Presley urmează să susțină spectacolul "Elvis Evolution" în Londra. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Elvis Presley în videoclipul piesei "If I Can Dream"
Elvis Presley în videoclipul piesei "If I Can Dream" │ FOTO: captură YouTube

Show-ul va fi realizat de Layered Reality, o companie din Marea Britanie specializată în experiențe imersive, ale cărei credite includ "Jeff Wayne’s The War of The Worlds: The Immersive Experience" și "The Gunpowder Plot".

"Elvis Evolution" promite să fie un spectacol impresionant care va celebra unul dintre cele mai mari staruri din istorie. Estompând granițele dintre realitate și fantezie, show-ul le va oferi fanilor experiența live a unui concert rock'n'roll. Un Elvis digital, în mărime naturală, va împărtăși cu publicul cele mai emblematice melodii și mișcări ale sale. Prin inteligența artificială și tehnologia revoluționară, participanții vor putea fi martorii unei premiere, dar și ai unor etape marcante din viața și cariera artistului.

Spectacolul va avea loc în luna noiembrie a acestui an, în centrul Londrei, într-un spațiu încă nedezvăluit. Va fi completat de un after-party la un bar tematic Elvis Presley, cu DJ-i, muzică și momente live.

Spectacolele marca Layered Reality combină tehnologia, realitatea augmentată, teatrul și efectele multi-senzoriale. Show-ul "Elvis Evolution" intenționează să ajungă și în alte orașe din lume precum Las Vegas, Berlin sau Tokyo.

Cu aproximativ 500 de milioane de discuri vândute în întreaga lume, Elvis Presley este unul dintre cei mai vânduți artiști muzicali din toate timpurile. A murit în 1977, la vârsta de 42 de ani. Show-ul virtual vine într-un moment în care interesul pentru Presley este la cote maxime, după lansarea din 2022 a filmului "Elvis" (Baz Luhrmann), dar și a peliculei "Priscilla", regizată de Sofia Coppola.

Citește în continuare

Trending