Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Slipknot

Mick Jagger produce noul film biografic despre Elvis Presley

Solistul de The Rolling Stones se implică într-o nouă biografie de artist. De data aceasta, Mick Jagger va produce un nou film despre viața lui Elvis Presley. Intitulată "Last Train to Memphis", pelicula va pune accentul pe primii ani din cariera legendei rock 'n' roll.
Elvis Presley

Elvis Presley

Viața lui Elvis Presley va fi din nou subiect de film, iar echipa care se va implica în realizarea acestuia îl include și pe Mick Jagger, pe partea de producție. Solistul de The Rolling Stones deține, împreună cu regizorița Victoria Pearman, o companie de producție de film încă din anul 1995. Printre proiectele realizate de Jagged Films se numără "Enigma" (2001) și "The Woman" (2008). În prezent, Mick Jagger lucrează și la un film despre viața lui James Brown.

Pelicula despre legenda rock 'n' roll se intitulează "Last Train to Memphis", după cartea biografică despre Elvis Presley, scrisă de Peter Guralnick. Publicată în 1994, în două volume, cartea prezintă în peste 1000 de pagini cariera lui Presley, plină de succese și decăderi. Pentru a adapta textul într-un scenariu de film, a fost angajat John Fusco. De asemenea, se pare că în acest proiect se mai implică și regizorul Kevin McDonald. În plus, s-a anunțat că se va desfășura un casting pentru rolul lui Elvis Presley la Fox 2000. Actorii care vor participa trebuie să aibă între 18 și 22 de ani întrucât filmul va pune accentul pe primii ani de carieră ai artistului.

Elvis Aaron Presley a fost una dintre emblemele culturale ale secolului 20, fiind denumit "Regele Rock and Roll-ului" sau simplu "Regele". S-a născut în Tupelo, Mississippi, iar la vârsta de 13 ani s-a mutat cu familia în Memphis, Tennessee. Acesta și-a început cariera muzicală la doar 19 ani, când a lucrat cu Sam Phillips, deținătorul casei de discuri Sun Records. Alături de chitaristul Scotty Moore și basistul Bill Black, Presley a fost de la început un fan al stilului rockabilly, îmbinat cu fusion, country și blues. Nu a trecut mult timp, până să fie observat de celebra casă de discuri RCA Victory. În 1956 a fost lansat single-ul de debut, "Heartbreak Hotel", care a devenit rapid un hit în America. Odată cu aparițiile TV și albumele de top, Elvis Presley a devenit figura emblematică a rock and roll-ului. Interpretarea sa energică, provocatoare și senzuală i-a adus artistului o imensă popularitate, dar și multe controverse.

Elvis Presley - "Heartbreak Hotel" (live 1968)

Citește mai multe despre Elvis PresleyMick Jagger
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Muzica lui Tupac stă la baza unui nou musical de pe Broadway

Muzica rapper-ului Tupac va fi folosită într-un musical de pe Broadway. Producția va pune accentul pe dragostea necondiționată și va...

Închide