Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Lily & Madeleine, folk melancolic în lumini și contraste - VIDEO

Surorile Lily și Madeleine au vârsta la care povara dificultăților adolescentine are apăsarea necesară accelerării procesului creativ. Ele sunt dovada că la 16, respectiv 18 ani, gravitatea unor situații poate fi și poetică, nu doar imaginară. Altfel spus, Lily & Madeleine pot transmite prin muzica lor fiecare umbră, incertitudine sau fior, sensibilitatea dând glas unui folk melancolic neforțat.

Publicat

pe

Lily & Madeleine
Lily & Madeleine │ FOTO: www.facebook.com

Ceea ce impresionează la Lily și Madeleine Jurkiewicz este naturalețea cu care reușesc să transmită emoții. Deși piesele pe care le compun pot părea simpliste, ele compensează prin încărcătura afectivă. La aceasta se adaugă autenticitatea - tristețea și apăsarea din glasurile lor nu se încadrează tocmai în șablonul tipic adolescentin, cele două surori din Indiana simțind mai curând "povara universului" și mai puțin durerea vreunei despărțiri. Nu e de mirare astfel că titlul EP-ului de debut este "The Weight of the Globe". Totuși, Lily & Madeleine au de oferit mai mult decât melancolie. Muzica lor spune o poveste pe care fiecare o poate simți diferit, în propriile lumini și contraste. Mai multe despre  Lily & Madeleine la o nouă ediție JOINewArtist.

În martie 2012 apărea primul material Lily & Madeleine. Nu a durat mult până când cele două adolescente au prins atenția casei de discuri Asthmatic Kitty Records, noul management ajutându-le să aibă o expunere mai largă. EP-ul "The Weight of the Globe" a fost relansat, baza de fani crescând apoi treptat. În acest proces de promovare, online-ul a jucat, de asemenea, un rol important, de aici venind primele aprecieri. Piesa "In The Middle" lansată în noiembrie 2012 a strâns deja peste 300 de mii de vizualizări pe YouTube, deloc rău pentru un artist aflat la debut.

Lily & Madeleine - "In The Middle"

Muzica compusă de Lily & Madeleine i-a impresionat până și pe Elvis Costello, Neko Case și Kris Kristofferson, care le-au oferit celor două șansa de a fi incluse pe coloana sonoră a musical-ului scris de Stephen King, "Ghost Brothers of Darkland County". Aprecierile nu s-au oprit însă aici. Anthony DeCurtis de la Rolling Stone a descris muzica lor într-un mod mai mult decât măgulitor.

"Ca și adevărul, frumusețea își are rădăcinile în simplitate. Atunci când se manifestă, ea nu are nevoie de argumente elaborate sau dovezi, nu poți convinge pe cineva să o înțeleagă. Ea este aparentă și necesită doar apreciere, sau poate chiar dragoste. Așa sunt piesele compuse de Lily & Madeleine. Ele se prezintă fără podoabe excesive, încrezătoare că chiar și o singură ascultare va fi suficientă pentru a vă captiva. Muzica lor nu conține obstacole inutile care să te împiedice să intri în lumea lor, iar în lipsa excesului se află o invitație." - Rolling Stone Magazine

Lily & Madeleine - "Back to the River"

Pe 29 octombrie 2013 Lily & Madeleine vor lansa albumul de debut. Materialul discografic include 12 piese, este produs de Paul Mahern și poate fi deja precomandat de pe iTunes la prețul de 7.99 dolari.

Prima piesă extrasă de pe noul album se numește "Devil We Know", single-ul aducând o briză de oprimism stilului adoptat până acum.

"Nu e rău să fii trist, dar dacă am cânta numai despre lucruri triste ar fi plictisitor. Am vrut ceva diferit, așa încât noul album este mai energic puțin, ca stare și versuri. Vorbim mai puțin despre incertitudine și mai mult despre aventură și posibilitățile pe care ți le oferă viitorul", explică Madeleine.

Cu sau fără incertitudine, sound-ul Lily & Madeleine rămâne în continuare melancolic, trecerea către o zonă mult mai "însorită" punând poate în pericol baza de fani construită prin piese meditative.

Lily & Madeleine - "Devil We Know"

Comentează

Trending