Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 GenesisGenesis a început repetițiile pentru turneul de reunire din 2021 - FOTO Adele la SNLCum s-a descurcat Adele la SNL, în calitate de gazdă și comediant - VIDEO Concurenții care au trecut de cel de-al șaptelea episod X Factor 2020 - captură ecranA șaptea rundă de audiții de la X Factor 2020 a prezentat noi concurenți cu voci remarcabile Vulpoiul pe scena Masked SingerCosti Ioniță a fost Vulpoiul de la Masked Singer Iulian Canaf în audițiile de la X Factor 2020Iulian Canaf a impresionat din nou cu o interpretare blues, de data aceasta la X Factor 2020 Kalon Rae în audițiile de la X Factor 2020Cine este Kalon Rae, "omul care o să aducă culoare" la X Factor 2020

Leonard Cohen a cântat o melodie nouă, "I've Got A Secret" - VIDEO

Aflat în plin turneu mondial Leonard Cohen a interpretat în premieră pe 12 septembrie, cu ocazia concertului susținut la O2 Arena din Dublin, o piesă nouă intitulată "I've Got A Secret". Nu se știe daca melodia va fi inclusă pe un viitor album însă va invităm să urmăriți înregistrarea pe InfoMusic.
Leonard Cohen in concert la Bucuresti - Piata Constitutiei, 2012

Leonard Cohen in concert la Bucuresti - Piata Constitutiei, 2012

Peste câteva zile, 21 septembrie 2013, Leonard Cohen va împlini 79 de ani însă acesta nu dă semne de oboseală. Aflat în plin turneu mondial, Cohen a interpretat în premieră pe 12 septembrie, cu ocazia concertului susținut la O2 Arena din Dublin, o piesă nouă intitulată "I've Got A Secret". Nu se știe daca melodia va fi inclusă pe un viitor album însă va invităm să urmăriți înregistrarea mai jos.

Unul dintre cei mai interesanți și perseverenți cântăreți, poate cel mai de succes compozitor al anilor '60, Leonard Cohen s-a născut pe 21 septembrie 1934 într-o familie de evrei în suburbia Westmount a Montrealului. Cântărețul și-a început cariera în muzică abia la 30 de ani, după ce a publicat câteva cărți.

Judy Collins, o celebră cântăreață de muzica folk a folosit o secvență din creația lui Leonard Cohen - "Suzanne" iar melodia a uimit publicul și a cucerit prin delicatețea cuvintelor sale. Cântăreața i-a propus lui Leonard Cohen să o urmeze în turnee iar în vara lui 1967 acesta a debutat la Newport Folk Festival și a susținut două concerte în New York. Mai mult decat atât și-a interpretat piesele la emisiunea televizată Camera Three de pe postul CBS.

În scurt timp Leonard Cohen a semnat un contract cu studioul de înregistrări Columbia iar în 1968 a lansat primul său album, "The Songs of Leonard Cohen" care s-a vândut în peste 100.000 de exemplare. Într-o carieră de 6 decenii, canadianul şi-a dezvăluit lumea secretă în cântece care alină inima și seduc intelectul. Cele mai multe dintre albumele sale au devenit clasice – "Songs of Leonard Cohen" (1967), "The Future" (1993) și "Ten New Songs" (2001), iar piesele lui au fost reinterpretate în peste 1.300 de variante, de artiști și trupe ca U2, REM, Nick Cave sau 2012Johnny Cash. În 2010, Leonard Cohen a fost inclus oficial în Rock and Roll Hall of Fame.

Leonard Cohen a susținut ultimul cocnert la Bcureuști pe 22 septembrie 2012, în Piața Constituției în fața a aproximativ 15.000 de spectatori. Citește recenzia concertului și vezi poze de la concert.

Leonard Cohen - "I've Got A Secret"

Citește mai multe despre Leonard Cohen
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Britney Spears a lansat "Work Bitch" - AUDIO

Britney Spears a lansat un nou single, intitulat "Work Bitch". Piesa a fost compusă de Britney în colaborare cu will.i.am...

Închide