Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Summer Well 2019
INFO CONCERT:
Whitesnake
INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2019
INFO CONCERT:
Ed Sheeran
Ester Peony, interviu InfoMusic 2019Ester Peony, despre reacțiile fanilor Eurovision: "Că le place, că nu le place, eu îi iubesc"

Leo Hussain va dirija Orchestra Filarmonicii "George Enescu"

Leo Hussain va dirija Orchestra Filarmonicii "George Enescu" în producția magistrală "Gurre-Lieder", avându-l ca narator pe actorul Victor Rebengiuc. Spectacolul va avea loc sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Mare a Palatului.
Leo Hussain

Leo Hussain

Unul dintre cei mai cunoscuți dirijori ai momentului, Leo Hussain este aclamat pentru interpretările sale remarcabile ale lucrărilor compozitorului George Enescu: a dirijat "Oedipe" la opera La Monnaie din Bruxelles și lucrează deja la producția aceleiași creații enesciene pentru prestigioasa Operă Regală din Covent Garden.

Născut în 1978, Leo Hussain a studiat la Cambridge University și Royal Academy of Music și a colaborat cu unii dintre cei mai buni dirijori ai lumii: Sir Simon Rattle, Valery Gergiev, Riccardo Muti.

Dirijorul Leo Hussain a intrat în atenția internațională în anul 2009, când a fost numit Director Muzical al Salzburg Landestheater. Este invitat să direjeze unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii, pe scenele celor mai prestigioase insituții de muzică din lume prrecum Theater an der Wien, English National Opera, Mariinsky Theatre și Frankfurt Opera.

Unul dintre cele mai recente succese ale dirijorului Leo Hussain este "Visul unei nopți de vară", de Benjamin Britten, la English National Opera. Despre performanța realizată de Hussain, prestigioasa publicație Financial Times scria: "Ceea ce Leo Hussain și orchestra sa au reușit este pură magie: unul dintre cele mai amețitoare și tulburătoare spectacole de la English National Opera!".

Este pentru prima dată când publicul din România poate asculta "Gurre-Lieder", într-o interpretare spectaculoasă: Festivalul Internațional "George Enescu" aduce împreună pe scena Sălii Palatului unul dintre cei mai iubiți actori români, Victor Rebengiuc, care va debuta ca narator alături de Corul şi Orchestra Filarmonicii "George Enescu" – şi unii dintre cei mai importanţi solişti internaționali ai momentului – Nikolai Schukoff, Violeta Urmana, Janina Baechle, Thomas Meyer, totul sub bagheta dirijorului Leo Hussain. Dirijorul Corului va fi românul Iosif Ion Prunner, căruia în 1997 maestrul Cristian Mandeal i-a încredințat conducerea Corului Filarmonicii.

"Gurre-Lieder" spune povestea unei legături primejdioase: iubirea damnată dintre regele danez Waldemar şi amanta sa, Tove – ucisă, în cele din urmă, de regină. Arnold Schönberg a compus „Gurre-Lieder“ pornind de la varianta tradusă în limba germană a poemului danez omonim, de Jens Peter Jacobsen. Se spune că personajele au la bază conducători reali din Danemarca anilor 1500, chiar dacă povestea celor doi amanţi a intrat în legendă, devenind unul dintre miturile-marcă ale Danemarcei, alături de „Cântecul Nibelungilor“.

Leo Hussain - Mozarteum Orchestra in Puccini's Tosca - Salzburg Festspielhaus

Festivalul "George Enescu" este cel mai important eveniment cultural internațional organizat de România și se desfășoară între 1 și 28 septembrie 2013, în București și în mai multe orașe din țară. Festivalul aduce pe scenele românești unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, de la pianistul și dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiș oriunde în lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra. Festivalul “George Enescu” este singurul eveniment unde pot fi urmăriți, cu această densitate, pe scenele românești, timp de o lună, cei mai performanți muzicieni contemporani.

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Coldplay a lansat o nouă piesă, "Atlas" - AUDIO

Coldplay a lansat o nouă melodie, intitulată "Atlas", care poat fi ascultată mai jos. Piesa marchează o premieră în cariera...

Închide