Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Hitul verii 2013 este "Blurred Lines" (Robin Thicke) - TOP BILLBOARD

Conform publicației Billboard, piesa "Blurred Lines" a lui Robin Thicke este hitul verii anului 2013. Single-ul a staționat pe prima poziție în topul Billboard Hot 100 timp de 12 săptămâni. Vezi ce alte piese se află în clasamentul realizat de Billboard.

Publicat

pe

Robin Thicke
Robin Thicke │ FOTO: www.billboard.com

Single-ul "Blurred Lines" a fost revelația verii 2013. Produsă de Robin Thicke și Pharell Williams  pornind de la sound-ul piesei "Got to Give It Up" a lui Marvin Gaye, melodia a fost compusă în mai puțin de o oră.

"Eram cu Pharell în studio, când eu am venit cu ideea de a compune ceva în stilul piesei "Got to Give It Up", cu un sound groovy. Apoi el a început să fredoneze ceva și piesa a venit pur și simplu de la sine, am compus-o și înregistrat-o în mai puțin de o oră. După aceea am început să împărțim versurile și atunci când eu cântam ceva, el striga pe fundal <<Hei, hei, hei>>. Am început să ne comportăm ca doi pensionari ce stau pe prispă și strigă după fete", a povestit într-un interviu Robin Thicke.

Piesa, lansată în martie 2013, a devenit în scurtă vreme hit, urcând pe prima poziție în topul Billboard Hot 100 și Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs. "Blurred Lines" a ajuns pe primul loc și în topurile din Australia, Canada, Noua Zeelandă, Irlanda, Germania, Olanda, Polonia și Marea Britanie, aducându-i lui Robin Thicke recunoașterea la nivel internațional. Single-ul s-a vândut în peste 5 milioane de exemplare în doar 22 de săptămâni și a înregistrat un record la secțiunea digital pentru cel mai mare număr de descărcări de pe iTunes.

În topul hiturilor verii întocmit de Bilboard, "Blurred Lines" a surclasat piese precum "Radioactive" de la Imagine Dragons sau "Get Lucky" de la Daft Punk, single-ul staționând pe prima poziție în Hot 100 timp de 12 săptămâni. Pentru realizarea clasamentului s-a luat în considerare numărul de difuzări ale pieselor pe posturile de radio și vânzările înregistrate.

Hiturile verii 2013 - Top Billboard

  1. "Blurred Lines", Robin Thicke
  2. "Radioactive", Imagine Dragons
  3. "Get Lucky", Daft Punk
  4. "We Can't Stop", Miley Cyrus
  5. "Can't Hold Us", Macklemore & Ryan Lewis Featuring Ray Dalton
  6. "Cruise", Florida Georgia Line Featuring Nelly
  7. "Mirrors", Justin Timberlake
  8. "Treasure", Bruno Mars
  9. "Cups (Pitch Perfect's When I'm Gone)", Anna Kendrick
  10. "Come & Get It", Selena Gomez

Robin Thicke - "Blurred Lines" ft. T.I., Pharrell (Hitul verii 2013)

Comentează

Trending