Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Flyte, șarm camuflat de ritmuri funky pe fundal indie rock - VIDEO

Flyte este o trupă dezinvoltă, cu un aer proaspăt de indie rock trecut printr-un filtru funky. Aflată la început de carieră, formația surprinde audiența cu un sound matur și bine definit. Nu au încă un contract cu o casă de discuri, dar ascultându-le piesele apreciem că această independență nu le dăunează, ci din contră, îi face mai dezirabili.

Publicat

pe

Flyte
Flyte │ FOTO: www.facebook.com

Nu au nici măcar un EP pe piață, însă cei patru londonezi de la Flyte știu deja ce vor face cel mai probabil toată viața. Deși în general e bine să ai alternative, în cazul lor decizia de a compune muzică ar putea fi calea care să-i țină departe de anonimat anii ce vor urma. Sound-ul acestei trupe are câte puțin din mai multe subgenuri, rezultatul fiind impresionant de plăcut auzului pentru o formație cu doar câteva melodii în portofoliu. De la prima ascultare dau impresia de degajare, totul părând să curgă de la sine, fără prea mare efort. În plus, solistul amintește de un Paolo Nutini cu o pronunție mai puțin articulată și o răgușeală mai slab accentuată, dar o carismă similară și o voce caldă, plină, capabilă să urce și să coboare pe portativ fără mari dificultăți. Flyte este un nume de care vom mai auzi, credem noi, așa încât povestim despre ei la o nouă ediție JOINewArtist.

Muzica creată de Will Taylor (voce, chitară), Nick Hill (bas, voce secundară), Sam Berridge (orgă, voce secundară) și Jon Supran (tobe, voce secundară) ar putea fi comparată cu stilurile Orange Juice, Casual Sex, Theme Park și Franz Ferdinand. Au puțin chiar și din umorul Genesis și reușesc să fie carismatici, deși la prima vedere par niște adolescenți ușor neîndemânatici.

Primul videoclip al trupei Flyte a fost urcat pe YouTube în urmă cu aproximativ două săptămâni, "Over and Out" fiind genul de piesă ce ar putea trece fără dificultăți în categoria jingle-urilor. Clipul intenționat pueril și filmat cu stângăcie în apartamentul din dotare amintește de perioada de început a MTV-ului, fiind în ton cu starea transmisă de melodie.

Flyte - "Over and Out"

Cei patru englezi din Hackney au susținut recent un show sold-out la "The Lexington", publicul părând să-i îndrăgească de la prima ascultare. Nu au încă foarte multe melodii în playlist, dar se pregătesc să lanseze EP-ul de debut. Compus și înregistrat în aproximativ o oră, conform declarațiilor din presă, "Live EP" va putea fi achiziționat începând cu data de 16 septembrie 2013.

Fiind foarte proaspeți pe piață, membrii Flyte nu au acordat încă interviuri presei de profil. Cu toate acestea, criticii The Guardian i-au remarcat deja. Conform Paul Lester, trupa ar putea fi încadrată la categoria celor bine definite, sound-ul fiind suficient de articulat pentru a da impresia că produc muzică de ani de zile. În plus, susține acesta, versurile intră la rubrica "inteligent gândite", în ciuda efortului minimal depus în compunerea lor.

În așteptarea materialului de debut vă invităm să ascultați "Words Come Easily", cel mai recent single al trupei.

Flyte - "Words Come Easily"

Comentează

Trending