Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Finala Eurovision 2014 va avea loc pe 10 mai la Copenhaga

Finala Eurovision 2014 va avea loc pe data de 10 mai la Copenhaga, în Danemarca. Semifinalele concursului se vor desfășura pe 6 mai, respectiv 8 mai, la arena B&W Hallerne. Sloganul celei de-a 59-a ediții a competiției este "Join Us".

Publicat

pe

Finala Eurovision 2014 va avea loc pe 10 mai la Copenhaga
Finala Eurovision 2014 va avea loc pe 10 mai la Copenhaga

Organizatorii Eurovision 2014 au anunțat locația în care se va desfășura finala concursului de anul viitor. Ediția din 2014 se va desfășura la arena B&W Hallerne din Copenhaga, Danemarca, fostul complex industrial construit în anii '60 urmând a fi transformat într-o "insulă Eurovision".

"Așteptăm cu nerăbdare să găzduim Europa în Copenhaga, un oraș cu o cultură extrem de bogată, o infrastructură excelentă și o varietate impresionantă de hoteluri. Acest eveniment ne va oferi oportunitatea de a da curs ambițiilor noastre creative. Împrejurimile B&W Hallerne vor fi transformate într-o "insulă Eurovision", unde delegațiile, presa și fanii concursului vor avea prilejul de a se întâlni", a declarat Pernille Gaardbo, producător executiv al  Eurovision 2014 din partea televiziunii daneze.

Copenhaga a mai găzduit concursul Eurovision în 1964 şi 2001, precum și ediția aniversară din 2005, când s-a sărbătorit împlinirea a 50 de ani de la primul show televizat al competiției.

"Copenhaga este una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa și are potențialul necesar pentru a găzdui un eveniment de o asemenea amploare. Locația aleasă dovedește încrederea într-o viziune creativă și credem că buna colaborare dintre televizunea daneză și reprezentanții orașului Copenhaga va conduce la realizarea a trei show-uri pe care Europa și le va aminti pentru o perioadă îndelungată de timp", a declarat Jon Ola Sand, Executive Supervisor al concursului din partea EBU/EUROVISION.

Semifinalele concursului din 2014 se vor desfășura pe 6 și 8 mai în aceeași locație ca și finala. Informațiile privind biletele pentru eveniment, precum și detalii despre hotelurile disponibile în acea perioadă vor fi dezvăluite în perioada următoare. Țările ce vor fi reprezentate în cadrul competiției Eurovision 2014 vor fi anunțate la începutul lunii ianuarie.

Finala Eurovision 2013 a avut loc în Malmö, Suedia, şi a fost câştigată de Emmelie de Forest cu piesa "Only Teardrops". Pe următoarele două poziţii s-au clasat Azerbaidjan şi Ucraina. Cezar Ouatu, reprezentantul României, a participat cu piesa "It’s My Life" şi a ocupat poziția a 13-a. Pentru mai multe detalii despre finala Eurovision 2013 puteți citi un articol anterior.

Emmelie de Forest - Only Teardrops - Piesa câștigătoare a ediției Eurovision 2013

Comentează

Trending