Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Public concertFestivalurile și concertele mari nu pot reveni mai devreme de 1 septembrie, a indicat ministrul Culturii Andrea Bocelli a avut coronavirus; Virusul i-a infectat şi familia Cum ar arăta un concert Bike-InConcertele Bike-In ar putea fi o variantă mai bună în reluarea activității concertistice, spun experții INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

Eurovision anunță schimbări în regulament

Organizatorii concursului Eurovision au anunțat o serie de modificări în regulamentul ce vizează juriul. Schimbările vin pe fondul unor acuzații de luare de mită și vor să aducă o transparență și mai mare competiției.
Eurovision 2014 va avea loc în Copenhaga, Danemarca

Eurovision 2014 va avea loc în Copenhaga, Danemarca

În încercarea de a elimina discuțiile privind corectitudiunea jurizării, organizatorii concursului Eurovision vin cu o serie de modificări în regulament. Astfel, începând cu ediția de anul viitor, fiecare țară va face public numele persoanelor din juriu, înainte de a se da startul competiției. De asemenea, vor fi publicate imediat după finală scorurile individuale ale juraților. O altă noutate constă în faptul că din juriu vor putea face parte și oameni din industria muzicală, dacă nu au participat la ultimele două ediții ale concursului. Pentru desemnarea marelui câștigător la Eurovision, votul juriului cântărește 50% din scorul total pe care îl oferă fiecare țară.

Azerbaijan este acuzată că a dat mită

Organizatorii Eurovision au primit plângeri potrivit cărora Azerbaijan, care a ieșit pe locul 2 anul acesta, că ar fi oferit bani altor țări pentru a primi puncte cât mai multe. În prezent, organizatorii au declarat că au demarat o anchetă pentru a afla cine se află în spatele presupusei încercări. În cazul în care se va descoperi o ilegalitate, cei vinovați vor fi pedepsiți potrivit regulamentului Eurovision.

Fiecare țară care participă la Eurovision trebuie să contribuie și cu o sumă de bani. Astfel, din cauza problemelor financiare, Croația a anunțat că nu va participa la ediția 2014 a concursului. Aceasta nu s-a mai calificat în finală din anul 2009.

Între timp, Turcia organizează anul acesta concursul Turkvision, menit să facă concurență Eurovisionului. La competiție vor participa 20 de țări și regiuni autonome populate cu minorițăți turcești. Spectacolul se va ține la Eskisehir, în luna decembrie. Turcia a decis să se retragă din Eurovision fiind nemulțumită de faptul că, în funcție de aportul financiar, există țări care intră direct în finală, indiferent de rezultat. Este vorba despre Marea Britanie, Germania, Franța, Spania și Italia. Eurovision 2014 se va desfășura în Copenhaga, Danemarca, finala având loc pe data de 10 mai. La edția 2013 a ieșit câștigătoare Emmelie de Forest cu piesa "Only Teardrops".

Emmelie de Forest - "Only Teardrops" (Danemarca)

Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Pink Martini a lansat discul "Get Happy", ce include un cover după Maria Tănase

Pink Martini lansează astăzi, 24 septembrie, albumul cu numărul șase din cariera trupei, "Get Happy". Materialul discografic include un cover...

Închide