Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 ELIZA G (Italia) câștigătoarea Cerbului de Aur 2019ELIZA G din Italia a câștigat trofeul Cerbul de Aur 2019 - VEZI LISTA CÂȘTIGĂTORILOR Poze Cerbul de Aur 2019: concert Irina Rimes INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2019
Poze Cerbul de Aur 2019: concert Emeli Sandé VIDEO: Cover după Metallica la Cerbul de Aur 2019 - Colaborare aparte Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye Poze Cerbul de Aur 2019: concertul lui Ștefan Bănică

Elbow confirmă un nou album și turneu pentru 2014

Câștigătorii premiului Mercury Prize în 2008 pregătesc un album nou pentru anul viitor. De asemenea, trupa Elbow a confirmat că va pleca în turneu și că va lansa primul DVD live.
Trupa Elbow în studioul de înregistrări

Trupa Elbow în studioul de înregistrări

În prezent, cei de la Elbow înregistrează noul material în studiourile Blueprint din Salford. Formația va lansa albumul pe 10 martie. Acesta va apărea în 4 formate: digital, variantă standard pe CD, variantă deluxe pe CD și vinil. Momentan nu a fost dezvăluit titlul discului. Într-un interviu pentru revista Q, basistul Pete Turner a declarat că vor experimenta numeroase sound-uri pentru noul album, dar și tehnici de înregistrare.

Elbow va porni într-un turneu de promovare în Marea Britanie, în luna aprilie. Biletele la concerte se pun în vânzare pe 4 octombrie. De asemenea, trupa a realizat și primul DVD live, ce se intitulează "Live at Jodrell Bank". Materialul va fi lansat tot pe 10 martie 2014, la pachet cu viitorul album.

Ultimul album semnat de Elbow este "Rocket Boys". Lansat în martie 2011, acesta a fost discul cu numărul 5 al trupei. Materialul a produs chiar de formație în studiourile Blueprint Studios și a fost nominalizat la premiile Mercury Prize. "Rocket Boys" a debutat pe locul 2 în topul din Marea Britanie, cu aproape 80.000 de exemplare vândute în prima săptămână de la lansare. În total, în 2011, vânzările albumului în Marea Britanie au depășit 320.000 de copii. Primul single s-a intitulat "Neat Little Rows" și s-a bucurat de un videoclip realizat de The Soup Collective. Următoarele melodii extras au fost "Open Arms" și "Lippy Kids", lansate în aprilie și august. În plus, cântecul "The Night Will Always Win" a fost folosit în 2012 pentru jocul video "Call of Duty: Black Ops II".

Elbow - "Grounds for Divorce" (live la Jodrell Bank, 2012)

Citește mai multe despre Elbow
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Scorpions revine la București în decembrie 2013

Fanii care au trăit deja dezamăgirea unui turneu de adio renasc odată cu vestea revenirii formației Scorpions în România. Nemții...

Închide